Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

LEGAT DE CAZUL KHASHOGGI:SUA examinează expulzarea lui Gulen în sprijinul saudiţilor

E.M.
Internaţional /

Fethullah Gulen (Sursa foto: Twitter)

Fethullah Gulen (Sursa foto: Twitter)

Actualizare : Turcia dezminte că ar lega soarta lui Gulen de cazul Khashoggi

Turcia dezminte orice acord cu Statele Unite în vederea unei slăbiri a anchetelor cu privire la asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în schimbul expulzării predicatorului musulman Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză că se află în spatele tentativei de lovitură de stat, relatează Reuters.

Problema expulzării lui Gulen, pe care Ankara o reclamă de mult timp, şi cea a asasinării lui Khashoggi, la 2 octombrie, în consulatul saudit de la Istanbul, nu au legătură una cu alta, a declarat un oficial turc.

"Turcia nu s-a oferit vreodată să suspende ancheta cu privire la Khashoggi în schimbul extrădării lui Fethullah Gulen", a declarat acest oficial. "Noi nu avem nicio intenţie să ne amestecăm în ancheta Khashoggi în schimbul vreunei favori politice sau juridice".

------

Administraţia americană caută un mijloc de expulzare a opozantului turc Fethullah Gulen, care trăieşte în exil în Statele Unite, cu scopul de a convinge Ankara să înceteze să exercite presiuni asupra Riadului în legătură cu asasinarea jurnalistului şi opozantului saudit Jamal Khashoggi, dezvăluie NBC News, informaţii dezminţite de către Casa Albă, relatează Reuters.

Patru surse declară pentru NBC News că Departamentul Justiţiei şi FBI au fost invitate să redeschidă dosarul cu privire la cererea de extrădare a lui Gulen.

Administraţia Trump a cerut de asemenea Departamentului Securităţii Interne informaţii despre statutul juridic al predicatorului turc, cu scopul de a justifica o eventuală expulzare, potrivit postului, care afirmă că una dintre opţiunile avute în vedere ar consta în a-l obliga să se instaleze în Africa de Sud.

"Casa Albă nu este implicată în vreo discuţie legată în acelaşi timp de extrădarea lui Fethullah Gulen şi moartea lui Jamal Khashoggi", a declarat un membru al echipei prezidenţiale.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, reclamă de mult timp extrădarea lui Fethullah Gulen, care neagă orice implicare în puciul eşuat, pe care este acuzat că l-a urzit. El s-a instalat în Statele Unite din 1999.

Erdogan afirmă că asasinarea lui Khashoggi, la 2 octombrie, în sediul Consulatului Arabiei Saudite la istanbul, a fost premeditată şi comandată "la cel mai înalt nivel".

Ankara cere extrădarea suspecţilor arestaţi în Arabia Saudită în legătură cu asasinatul.

Procurorul general al regatului a cerut ieri pedeapsa cu moartea a cinci dintre cele 11 persoane inculpate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS