Legea pensiilor, publicată pe site-ul Ministerului Muncii

R.V.
Politică /

Lia Olguţa Vasilescu. Sursa foto: Twitter

Lia Olguţa Vasilescu. Sursa foto: Twitter

Ministerul Muncii a anunţat că proiectul noii legi a pensiilor va fi pus în dezbatere publică pe site-ul instituţiei astăzi la ora 21:00, iar actul normativ va fii prezentat vineri la ora 12:00 de către Lia Olguţa Vasilescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, au discutat miercuri în Parlament, despre forma finală a legii pensiilor. Liderul PSD declară astfel că această lege ar urma să "reaşeze un sistem uriaş şi care a tot fost complicat de-a lungul anilor", în timp ce ministrul Olguţa Vasilescu anunţa că aceia care vor să îşi spună punctul de vedere referitor la proiect vor putea să trimită mesaje la minister.

Conform News.ro, Liviu Dragnea şi Lia Olguţa Vasilescu au anunţat că proiectul de lege urmează să fie pus în dezbatere publică până în 8 septembrie, iar apoi va intra în procedură parlamentară.

Potrivit sursei citate, proiectul prevede că pensionarii care nu pot aduce acte pentru sporurile primite din 1975 până în 2001 vor primi din oficiu un procent de mărire de 10%. Totodată, cei care vor să îşi cumpere vechimea vor putea plăti şi pentru o vechime mai mică de 5 ani.

"Este o lege complexă, este vorba despre reaşezarea unui sistem uriaş şi care a tot fost complicat de-a lungul anilor, încâlcit, o nebunie. Sunt români care pe aceeaşi durată de muncă, pe aceleaşi condiţii de muncă au pensii diferite. De ce? Pentru că unii au ieşit la pensie pe o anumită prevedere legislativă care stabilea un cuantum al pensiei în funcţie de numărul de ani de muncă, alţii pe altă prevedere. (...) Sigur, toate celelalte reglaje pentru ca legea pensiilor să fie o lege onestă şi românul care astăzi este activ, tânăr, care începe să muncească, student, să ştie că, atunci când va ajunge la pensie, statul român are un sistem de pensii corect şi onest şi pensia lui va reflecta şi calitatea muncii şi riscurile şi durata de viaţă în care a muncit (...) Avem curajul să o facem, aşa cum am spus şi cu legea salarizării", a susţinut liderul PSD, Liviu Dragnea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită