LEŞ, DESPRE DECLARAŢIILE LUI IOHANNIS: "Este foarte uşor să vii să bagi băţul prin gard"

I.T.
Politică /

Gabriel Leş (Sursa foto: Twitter)

Gabriel Leş (Sursa foto: Twitter)

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat, astăzi, că preşedintele Klaus Iohannis a fost informat despre toate programele de înzestrare pe care ministerul le derulează şi nu înţelege de ce preşedintele face presiuni.

"Mi-am asumat cu mare responsabilitate funcţia pe care o am astăzi, îmi doresc întotdeauna să fiu parte a soluţiei, şi nu a problemei. Este foarte uşor să vii să bagi băţul prin gard (...) în momentul în care ai fost informat vizavi de toate programele de înzestrare pe care Ministerul Apărării Naţionale le derulează, pe care le-ai aprobat într-o şedinţă CSAT ca preşedinte al României. De ce dânsul alege la acest moment, din nou, să vină să facă presiuni de un anumit tip pe Ministerul Apărării Naţionale, nu mă întrebaţi. Vreau să vă spun în acest moment că da, există şi întârzieri în programe pe licitaţii şi aşa mai departe, aspecte care nu ţin întotdeauna de MApN, pe care ni le-am asumat şi mi le-am asumat ca ministru şi vreau deblocarea lor", a spus Gabriel Leş într-o conferinţă de presă la sediul MapN, potrivit Agerpres.

În opinia sa, aceste declaraţii ale preşedintelui reprezintă o chestiune strict electorală, lucru care nu ajută nici Armata, nici MApN, nici populaţia.

"A fost un atac la adresa ministerului, a Guvernului, e un mod de lucru pe care preşedintele l-a ales în ultimii trei ani de zile, de la aspecte care ţin de imposibilitatea Guvernului de a duce Preşedinţia rotativă la modul în care ne organizăm şi funcţionăm, sunt aspecte pe care preşedintele le face în mod natural, nu-l înţeleg şi nu văd care este câştigul pe care poate să-l aibă aici. Nu odată şi-a asumat, internaţional de exemplu, cei 2% şi s-a lăudat cu cei 2% pe care Guvernul PSD-ALDE şi l-a asumat. Ne-am asumat programele de înzestrare, dar văd că atunci când lucrurile nu merg aşa cum doreşte domnia sa, vine să atace Guvernul", a mai spus Leş.

Preşedintele Klaus Iohannis a atenţionat, ieri, Guvernul şi Ministerul Apărării Naţionale să acţioneze "mult mai eficient" pentru realizarea programelor esenţiale de achiziţii strategice.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS