"Lloyds Banking" a lansat programul de răscumpărare de acţiuni

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Lloyds Banking Group", cel mai mare creditor ipotecar din Regatul Unit, a lansat, ieri, programul de răscumpărare de acţiuni în valoare de un miliard de lire sterline (1,39 miliarde de dolari), după ce a selectat banca elveţiană de investiţii UBS pentru executarea acestuia, în numele său.

Programul se va încheia cel târziu în 4 februarie 2019.

Răscumpărarea, care a fost anunţată în 21 februarie, urmează revenirii bănci în acţionariat privat, în 2017, după aproape un deceniu de la salvarea sa de către stat, în perioada crizei financiare.

Guvernul Marii Britanii a vândut, în mai 2017, ultimele acţiuni pe care le mai deţinea la "Lloyds Banking Group".

Ministerul de Finanţe de la Londra a obţinut un profit de 894 milioane de lire sterline (1,2 miliarde de dolari) după vânzarea întregii sale participaţii la "Lloyds", de 43%, pe care a obţinut-o după ce a injectat 20,3 miliarde de lire în bancă.

UK Financial Investments Limited (UKFI), entitatea care a gestionat participaţia guvernului la "Lloyds", a reluat vânzarea de acţiuni ale acestei bănci în octombrie 2016, după ce oprise înstrăinările timp de aproape un an, din cauza turbulenţelor de pe pieţe.

În timpul crizei financiare din 2008, Guvernul de la Londra a cheltuit peste 45,8 miliarde de lire sterline pentru salvarea "Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS) şi 20,5 miliarde pentru "Lloyds".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită