Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

London Stock Exchange, pe punctul să numească un nou preşedinte

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

London Stock Exchange, pe punctul să numească un nou preşedinte

London Stock Exchange Group, operatorul London Stock Exchange (LSE - Bursa de Valori din Londra) este aproape de momentul numirii unui preşedinte care să-l înlocuiască pe Donald Brydon anul viitor, conform fnlondon.com.

Confirmarea acestei numiri va continua seria schimbărilor produse în conducerea LSE după litigiul cu acţionarul TCI Fund Management Ltd. pe marginea plecării de anul trecut a fos-tului director executiv (CEO) Xavier Rolet. David Schwimmer, fost partener la banca de investiţii "Goldman Sachs Group", l-a înlocuit pe Rolet în funcţia de CEO în luna august 2018.

Conform Sky News, preşedintele Experian, Don Robert, este candidatul preferat pentru înlocuirea lui Brydon, care se află în fruntea LSE din iulie 2015. TCI, care şi-a redus deţinerea la LSE în ultimele luni, nu a avut succes în încercarea de a-l readuce pe Rolet în funcţia de CEO şi, totodată, a eşuat în lupta menită să-l înlăture pe Brydon, în cadrul unui vor exprimat de acţionari în decembrie 2017. Atunci, acţionarii LSE au votat în proporţie de 79,07% împotriva înlăturării lui Donald Brydon. Boardul London Stock Exchange Group a recomandat în unanimitate votul împotriva rezoluţiei TCI, considerând că plecarea preşedintelui "nu este în interestul companiei sau al acţionarilor". În urma votului, Brydon rămâ-ne pe poziţie până în 2019.

Conform Sky, Don Robert şi boardul LSE se află în discuţii avansate cu privire la preluarea funcţiei de preşedinte, iar confirmarea va veni înainte de Crăciun.

Purtătorii de cuvânt ai LSE şi Experian au refuzat să facă vreo declaraţie în acest sens.

Amintim că Rolet, un critic vocal al ieşirii Marii Britanii din UE (Brexit), a condus Bursa din Londra aproape zece ani, timp în care capitalizarea de piaţă a grupului a crescut de la circa 800 de milioane de lire sterline la aproximativ 14 miliarde de lire. Rolet avea în plan să demisioneze în 2017, dacă ar fi fost aprobat planul de fuziune LSE-Deuts-che Börse. Însă, fuziunea a fost blocată de autorităţile europene de reglementare.

TCI, al treilea mare acţionar al LSE, şi-a redus participaţia la1,79% de la 5,05%,

conform documentelor depuse în această toamnă la autoritatea de reglementare a pieţei de capital.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS