Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

LUDOVIC ORBAN:"Bugetul pârâie din încheieturi, deficit bugetar record"

E.O.
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Bugetul pârâie din încheieturi, iar deficitul bugetar a ajuns la o cifră record, atrage atenţia liderul PNL Ludovic Orban, care a transmis: "Tragem un nou semnal de alarmă privitor la faptul că guvernarea PSD aruncă România în criză şi riscă să pună sub semnul întrebării capacitatea Guvernului de a plăti salariile şi pensiile şi de a face faţă cheltuielilor statului român.

Chiar dacă încă nu a fost publicată execuţia bugetară pe primele 6 luni ale anului, din informaţiile pe care le-am primit bugetul pârâie din încheieturi, iar deficitul bugetar la 6 luni a ajuns la o cifră record, reprezentând 1,6% din PIB, mai exact cheltuielile au fost mai mari decât veniturile cu 14,8 miliarde lei. Este cel mai mare deficit bugetar înregistrat pe primele 6 luni ale anului, din ultimul an de criză 2011 încoace, fapt care ne arată că PSD-ALDE readuce România în perioada de criză.

Nu este singurul semnal periculos privitor la evoluţiile economiei, am mai prezentat faptul că în trimestrul întâi al anului 2018, raportat la trimestrul al patrulea al anului 2017, creşterea economică a fost zero. Chiar dacă nu avem datele pe trimestrul al doilea privitoare la creşterea economică, din analiza datelor pe primele două luni putem trage concluzia că şi în cazul în care va exista o creştere economică, această creştere economică va fi mult mai mică decât creşterea economică estimată.

Atragem din nou atenţia guvernului că a construit un buget de stat pe nişte premise false, pe nişte indicatori economici care nu mai au nicio legătură cu realitatea. Rata inflaţiei a fost prevăzută să fie 3,1%, iar astăzi rata inflaţiei este de 5,4%. Cursul de schimb mediu pe care s-a construit bugetul a fost stabilit la 4,55 lei/Euro, în timp ce în realitate cursul de schimb a fost cursul mediu de 4,66 lei pentru un euro.

De asemenea, creşterea economică estimată care a stat la baza elaborării bugetului de stat a fost de 5,5%, iar în realitate această creştere economică va fi mult mai mică.

Readucem aminte că CE a revizuit în scădere estimarea privind creşterea economică la 4,1% din PIB, iar conform evoluţiei economiei vă dau numai câteva exemple: pe luna mai sectorul construcţii a stagnat, producţia industrială pentru prima oară a fost în scădere şi chiar dacă există o creştere în ceea ce priveşte vânzările cu amănuntul, această creştere nu poate să constituie un suport pentru o creştere economică serioasă, conform aşteptărilor".

În aceste condiţii, Ludovic Orban solicită Guvernului să pregătească cu mare atenţie rectificarea bugetară, să reaşeze bugetul pe datele reale din economie şi să corecteze toate deficitele structurale care afectează mecanismul constituirii şi execuţiei bugetului de stat.

Opinia Cititorului ( 4 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. s-a trezit hahalera de organ,intretinut de lux,tu nu ar trebui sa vorbesti parazitule

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  crestere si dezvoltare economica fara deficit bugetar nu se poate! da', la mintea cat o aluna a lui orban (un copy paste aproape reusit dupa basescu!) e greu la deal. s-o fi uitat la scadentele de datorie publica ajunse la termen si rostogolite?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Unde vezi tu "dezvoltarea economica" cand de fapt este vorba de consum intern.

   Une sunt investitiile care sa conduca la dezvoltarea economica de care pomenesti (ca dezvoltare economica sanatoasa fara investitii NU exista)? 

   O avea Orban mintea cat o aluna, dar macar o are (spre deosebire de tine care vezi ceea ce nu exista - dezvoltare economica). Ce s-a dezvoltat in ultimii ani in afara de consum "fara numar" de resurse cu efecte in inflatie, piata valutara si balanta externa? Cresterea economica pe consum de resurse este un fake, precum focul intretinut cu gaz - ai turnat gazul, a facut o flama mare si asta este tot. PSD-ul a aruncat banii in piata aiurea (inclusiv acolo unde nu era cazul), economia a facut o mare flama si cu asta basta. Iar daca tot mentionezi datoria, aminteste-ti de dezmatul bugetar facut de tariceanu (ca si cel de acum) pe crestere economica si de prapadul ce a urmat cand cresterea economica a disparut. Apoi casca ochii si vezi ca nu trece o saptamana fara ca guvernul dancila condus de facto de dragnea (asta "stat paralel"!) sa ia un credit pe termen mediu-lung (mostenirea si grija PSD-ului pentru romani!). Astia sunt un dezastru material si moral pentru Romania iar PNL-ul, DA, este condus acum de un mare prost (singurul adevar din postarea ta).

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Tot aud de deficit bugetar.PROBABIL PSD-ul RADE..FORMULARUL UNIC de impozitare . a fost depus pana la 15 iulie .in toata aceasta perioada ,nu s-a primit un ban(nici macar impozitul pe chirie din ultimul trimestru 2017)Banii vor veni spre sfarsitul anului..Ne intalnim in 2019!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS