LUDOVIC ORBAN:Cererea PSD de investigare a finanţării externe a protestelor - o diversiune

I.S.
Politică /

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a apreciat astăzi că solicitarea PSD de realizare a unei anchete privind modul de finanţare a protestelor din 10 august reprezintă "o glumă proastă", adăugând că social-democraţii ar fi trebuit să voteze solicitarea PNL privind constituirea unei comisii de anchetă.

Orban a adăugat că cererea PSD adresată instituţiilor statului de a investiga informaţiile cu privire la finanţarea externă a protestelor de stradă este "o diversiune, o petardă, o încercare de a abate atenţia de la vinovăţiile evidente ale factorilor decizionali", făcând referire în acest sens la ministrul de Interne, la conducerea Jandarmeriei şi la prefectul Capitalei.

În cadrul unei declaraţii de presă susţinute în urma şedinţei Biroului Executiv al PNL, Orban a arătat: "Sigur că trebuie să cerceteze ceva, să cerceteze cine i-a plătit pe golanii şi ultraşii din galerii şi din zona interlopă pentru a transforma un miting paşnic, pentru a crea falsa impresie că există oameni violenţi în cazul unui miting paşnic. Iar aici vinovaţii sunt ei. Dacă se apucă să cerceteze, m-aş bucura să cerceteze, pentru că vor descoperi că vinovaţii sunt ei, cei care au plătit astfel de grupuri violente şi care le-au şi instruit cum să acţioneze în cadrul mitingului. De altfel, cea mai bună dovadă că există o legătură între Jandarmerie şi aceste grupuri agresive, care au fost introduse în mulţime, este faptul că Jandarmeria nu a operat nicio extragere a niciunui grup violent din această mulţime, lucru care se vede cu ochiul liber în raport".

PSD cere instituţiilor statului să investigheze informaţiile cu privire la finanţarea externă a protestelor de stradă.

"PSD cere instituţiilor statului să investigheze de urgenţă informaţiile de o gravitate excepţională care au apărut în spaţiul public cu privire la finanţarea externă a protestelor de stradă şi premeditarea acţiunilor violente de la mitingul din 10 august. Cetăţenii României, mai ales participanţii de bună credinţă la aceste manifestaţii, au dreptul să ştie întreg adevărul din spatele acestor mişcări de stradă, cine sunt autorii manipulărilor şi intoxicărilor publice, cine a plătit şi cu scop real s-a urmărit provocarea unei reacţii emoţionale împotriva instituţiilor statului român şi a ordinii constituţionale. PSD consideră că informaţiile apărute în presă cu privire la mitingul din 10 august conţin indicii temeinice cu privire la acţiuni subversive menite să vulnerabilizeze siguranţa naţională şi autoritatea statului român", se arată în comunicatul PSD.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara pe 9 septembrie că are informaţii că evenimentele din 10 august au fost finanţate din exterior, vorbind de o tentativă de lovitură de stat.

Ştirea a fost preluată de pe News.ro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS