GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

LUDOVIC ORBAN, DESPRE ALEGERILE EUROPARLAMENTARE:Fiecare filială PNL va avea obiectiv procentual şi numeric

I.M.
Politică /

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, astăzi, la Bacău, în cadrul unei conferinţe de presă, că va purta discuţii cu fiecare preşedinte a filialelor judeţene PNL pentru a stabili obiectivele pentru alegerile europarlamentare.

Orban a precizat că fiecare filială va avea un obiectiv atât procentual cât şi numeric, scrie Agerpres.

"Cu fiecare preşedinte de filială voi avea o discuţie personală în care vom face o analiză a potenţialului de vot real care există pentru PNL şi împreună vom conveni asupra unui obiectiv. Obiectivul va fi stabilit atât procentual cât şi ca număr de voturi. Obiectivul meu este să câştigăm alegerile prezidenţiale, locale, parlamentare şi sunt convins că este foarte posibil să câştigăm şi alegerile europarlamentare", a afirmat Ludovic Orban.

Întrebat de ce PNL nu are candidaţi din regiunea de nord-est pe locuri eligibile, Ludovic Orban a precizat că stabilirea candidaţilor s-a făcut conform criteriilor stabilite de Consiliul Naţional al partidului şi nu după zone.

"Parlamentarii care reprezintă România în Parlamentul European nu reprezintă nici o regiune istorică, ei reprezintă România în integralitatea sa. La alegerile pentru Parlamentul European, fiecare partid prezintă o listă naţională. Lista naţională este concepută aşa pentru că toţi parlamentarii care sunt aleşi din partea fiecărui partid reprezintă România şi pe fiecare cetăţean român. Fiecare judeţ mi-a cerut un candidat, nu se poate să ai. România are 33 de europarlamentari. Aceştia 33, cel puţin din punctul meu de vedere, nu i-am selectat nici după zona de provenienţă, ci i-am judecat după criterii care au fost votate prin hotărârea Consiliului Naţional: experienţa politică, experienţa administrativă, experienţa în relaţii internaţionale, competenţa certă şi dovedită într-un domeniu, criterii care ţin de activitatea individuală în PNL", a explicat liderul PNL, conform Agerpres.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS