LUDOVIC ORBAN:Guvernul se împrumută de la bănci fără a investi

D.I.
Politică /

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, ieri, la Sighetu Marmaţiei, într-o conferinţă de presă, că Guvernul PSD-ALDE nu a lansat nicio investiţie din banii împrumutaţi de la bănci, în ultimii ani.

"Până astăzi, de la preluarea guvernării, PSD-ALDE au contractat credite în valoare de 18,5 miliarde de euro, fără ca din banii aceştia să se construiască un tronson de autostradă sau un tronson de cale ferată, să se asigure navigabilitatea pe Dunăre, să construiască un spital regional. Banii au fost tocaţi pe subvenţii, pe pomeni sociale şi pe plăţi în sectorul public, care nu aduc niciun fel de dezvoltare României. Cu siguranţă, starea bugetului este critică, lucru care, de altfel, este relevat în opiniile exprimate de toţi specialiştii, iar creşterea deficitului bugetar, creşterea datoriei publice nu reprezintă altceva decât o povară pe umerii noştri, ai fiecărui cetăţean, o povară pe care va trebui să o ducem 10, 15, 20 de ani de acum înainte, iar dacă nu reuşim să dăm jos de la putere acest Guvern această povară va creşte", a susţinut Orban.

Potrivit liderului liberal, băncile au tot interesul să împrumute Guvernul pentru că randamentele la termen sunt eficiente.

"Băncile vor acorda credite, băncilor le convine să dea credite Guvernului, pentru că ştiu că Guvernul îşi plăteşte datoriile. Ba chiar le convine să dea, pentru că Guvernul se împrumută la 5,6 - 5,7 randament la titluri, ceea ce reprezintă un cost al finanţării extrem de mare şi băncilor le convine să crediteze Guvernul, decât să dea 1.000 de credite la 1.000 de companii sau 10.000 de credite la 10.000 de persoane fizice, astfel încât să folosească banii deponenţilor. (...) Pentru Guvern este rău este că a ajuns în situaţia să se împrumute pentru a face faţă unor cheltuieli pentru care nu are veniturile necesare", a spus Ludovic Orban.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Badie Orban, iar ai prins ceva din vint si dai din gura. Explica putin mai clar cum e cu imprumuturile acestea-smecherie cu bancile. De ce nu spui ca bancile dau la depozitele populatiei 1-1,2% pe an si ii dau statului cu 4-5%. De ce nu analizezei cit de greu merg Titlurile de stat pentru populatie prin trezorerii si posta datorita faptului ca s-au pus conditii de asa natura ca sa nu poata fi accesate (Ex.clauza ca pe timpul depozitului NU se pot retrage sumele-banii fiind practic blocati). De ce nu s-a tinut MFP de promisiunea ca va anula aceasta restrictie si va fi ca la banci-scoti mai devreme pierzi dobinda. De ce nu s-a tinut MFP de promisiunea ca va achizitiona Titluri de stat de la populatie pina la nivelul de 4.5 miliarde in 2018?REALITATEA- trebuie sa o stii badie, ca procente aiurea nu spun nimic.Macar citeste un raport lunar al bugetului prezentat de MFP-asa schematic si generalist- ca sa evezi in cifre si sume cheltuielile cu dobinzile. Nu-mi place deloc ce spui cind apari la tv sau ziare ca se vede clar ca sinteti departe de elementarul stiintelor economice. Pe la liceu se mai invata ceva!! Inca odata sint nemultumit de atitudinea ta fata de Dl.Catarama. In fata dinsului sinteti zero barat multi din ''staful'' acestui PNL.Cam atit. Vine ''vintul'' schimbarii-sper-Realitatea, Dl.Ciolos. PS.Apropo de Dl Ciolos, dar in general atacul la o persoana este o caracteristica care va injoseste si poate chiar mai mult-va descalifica.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS