Ludovic Orban: "Obiectivul nostru este să depunem săptămâna viitoare moţiunea de cenzură"

S.A.
Politică /

Ludovic Orban (Sursa foto: Facebook/ Partidul Naţional Liberal)

Ludovic Orban (Sursa foto: Facebook/ Partidul Naţional Liberal)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat ieri că obiectivul liberalilor este să depună săptămâna viitoare moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, potrivit Agerpres.

Ludovic Orban a afirmat, la Parlament: "Am desemnat o echipă de redactare a textului moţiunii de cenzură. Voi prezenta în Biroul Executiv luni proiectul textului moţiunii de cenzură. De asemenea, în Biroul Executiv de luni vom stabili echipa de negociere care va fi mandatată să poarte negocieri cu toate grupurile parlamentare şi cu parlamentarii afiliaţi, mai mult sau mai puţin afiliaţi. Vom stabili o comisie de organizare a tuturor acţiunilor de protest pe care le vom face împotriva acestei harababuri fiscale, încă nedeclanşate pentru că nu a fost publicată Ordonanţa de Urgenţă. (...) Obiectivul nostru este să depunem săptămâna viitoare moţiunea de cenzură".

El a susţinut că vor exista suficiente semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură.

Liderul liberal a precizat: "Pe lângă discuţiile politice pe care le vom avea la nivelul fiecărui grup parlamentar vom avea discuţii individuale cu fiecare parlamentar, în special cu parlamentarii din zona care asigură majoritatea parlamentară. De asemenea, vom declanşa o campanie la nivelul societăţii pentru ca cetăţenii care sunt afectaţi negativ de prevederile acestei ordonanţe să le ceară parlamentarilor pe care i-au ales sau care îi reprezintă în circumscripţiile parlamentare să voteze pentru căderea acestui Guvern care distruge economia românească".

Ludovic Orban a arătat că principala critică a Guvernului în moţiunea de cenzură vizează Ordonanţele pe măsurile fiscale: "Vom include şi elementele cele mai importante ale moţiunilor pe care le-am depus pe transporturi, justiţie, energie - moţiune pe care încă nu am putut să o dezbatem pentru că ne aflăm în situaţia în care majoritatea respinge în mod abuziv depunerea moţiunii pe energie, care este o moţiune extrem de importantă fiindcă ea trage un semnal de alarmă că sistemul energetic naţional este în pericol şi că este posibil ca iarna asta să crească preţurile exploziv, să avem grave crize în alimentare atât cu energie electrică, cât şi cu gaz. Tragem un semnal de alarmă că se măreşte nepermis de mult dependenţa României de gazul rusesc. (...) Şi în educaţie este un dezastru de neimaginat, în domeniul sănătăţii spitalele sunt subfinanţate, iar în momentul de faţă a devenit o adevărată aventură să fii internat într-un spital şi nu se poate asigura nici măcar calitatea serviciilor de bază din cauza lipsei cronice de finanţare. Vom include şi principalele aspecte şi cele mai grave disfuncţionalităţi create de acest Guvern".

El a precizat că în moţiunea de cenzură vor fi incluse şi critici legate de starea dezastruoasă a infrastructurii de transport.

Întrebat ce va oferi PNL parlamentarilor în schimbul votului la moţiunea de cenzură, preşedintele liberalilor a răspuns că "le este oferită ocazia de a-şi respecta alegătorii şi de a lua decizii care sunt conforme cu nevoile şi interesele cetăţenilor care i-au trimis în Parlament".

Orban a reiterat că în cazul în care moţiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament preşedintele PNL trebuie să fie propunerea de premier a liberalilor.

"Asta este cutuma în toate ţările democratice", a afirmat el.

De asemenea, preşedintele PNL a indicat că liberalii vor organiza proteste împotriva măsurilor adoptate de Guvern, arătând că va fi stabilit un calendar al acestora.

"Noi vom organiza propriile noastre manifestări, dar poate exista o coordonare astfel încât să creştem amplitudinea, să arătăm opoziţia puternică ce există în societate faţă de această improvizaţie fiscală, care nu are sens şi care afectează grav foarte multe categorii", a arătat Orban.

Liderul PNL: "Salariile nete vor scădea; ministrul Muncii ar trebui să-şi dea demisia"

Ludovic Orban a mai declarat ieri că salariile nete vor scădea în urma noilor măsuri fiscale, context în care a arătat că ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, ar trebui să-şi dea demisia.

Liderul PNL a afirmat: "Noi avem o creştere de aproape 6%, această creştere economică trebuie să se simtă în buzunarul cetăţeanului. În mod normal, veniturile ar trebui să crească, pentru că rostul unei creşteri economice este să îmbunătăţească viaţa oamenilor crescându-le veniturile. Or, Guvernul acesta se laudă că nu vor scădea salariile nete şi culmea şi aici mint şi i-aş mai cere lui Olguţa Vasilescu să gândească înainte de a vorbi şi să nu mai încerce să genereze conflicte care nu există între angajatori şi angajaţi. Dacă vor scădea salariile nete ale multor categorii de angajaţi, vor scădea numai şi numai din cauza Guvernului, pentru că nicio firmă, nicio companie nu are interesul să scadă salariile angajaţilor, mai ales în condiţiile pieţei muncii de astăzi, în care din ce în ce mai multe companii se plâng de absenţa forţei de muncă ce este calificată. Or, interesul companiilor este să-şi menţină forţa de muncă. Drept urmare, dacă vor scădea - şi vor scădea - salariile nete (...), atunci este vina exclusivă a Guvernului şi doamna Olguţa Vasilescu ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de ministru".

El a amintit că liberalii vor sesiza Avocatul Poporului în legătură cu măsurile fiscale adoptate de Guvern.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită