Lukoil ajustează dividendele la inflaţie

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Lukoil ajustează dividendele la inflaţie

Grupul petrolier rus Lukoil intenţionează să plătească dividende pentru 2017 la un nivel comparabil cu 2016, ajustate în funcţie de evoluţia inflaţiei în Rusia, a declarat joi directorul general de la Lukoil, Vaghit Alekperov, cu ocazia forumului de investiţii care are loc la Soci, transmite Itar Tass, potrivit Agerpres.

"Indexarea în funcţie de rata inflaţiei în Rusia a fost aprobată şi o vom respecta", a spus Alekperov, adăugând că Lukoil intenţionează să plătească în continuare dividende interimare.

De asemenea, Vaghit Alekperov a spus că băncile au devenit mai stricte în relaţia cu Lukoil, după ce administraţia de la Washington a dat publicităţii o listă a oligarhilor ruşi. "Băncile solicită materiale suplimentare. Procedurile vor fi mai complicate. Astfel de liste sunt dăunătoare", a spus Alekperov.

Luna trecută, Trezoreria SUA a dat publicităţii o listă cu oameni de afaceri ruşi care ar avea legături strânse cu Kremlinul, listă pe care figurează şi Alekperov, directorul general al Lukoil.

Separat, Lukoil a anunţat că în 2017 producţia sa de hidrocarburi a crescut cu 2,4% ,până la 2,234 milioane barili echivalent petrol (boe) pe zi, chiar dacă producţia de petrol a scăzut cu 5%, până la 87,4 milioane tone. În schimb, producţia de gaze naturale realizată de Lukoil a crescut cu 15,7% în ritm anual, până la 28,8 miliarde metri cubi. De asemenea, producţia realizată la rafinăriile grupului Lukoil a crescut cu 1,8%, în anul 2017, până la 67,2 milioane tone.

Lukoil este al doilea mare producător de ţiţei din Rusia, cu rezerve dovedite de hidrocarburi care se ridică la aproximativ 1,3% din rezervele globale.

Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS