LUMEA JUSTIŢIEI:Ponta, Şova şi Teodorovici îi trag covorul lui Dragnea

C.I.
Ziarul BURSA #Politică /

Ponta, Şova şi Teodorovici îi trag covorul lui Dragnea

Victor Ponta a negat ca a făcut un denunţ pe numele lui Dragnea 

Victor Ponta, Dan Şova, Eugen Teodorovici, Sorin Grindeanu şi Teodor Niţulescu, fost prefect de Teleorman, au oferit procurorilor DNA informaţii despre legătura lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD, şi firma Tel Drum, potrivit informaţiilor publicate de Lumea Justiţiei.

Procurorul DNA Carmen Lăncrănjan precizează într-un document: "Faptul că Liviu Nicolae Dragnea este una dintre persoanele care deţine şi gestionează în fapt societatea comercială Tel Drum SA reiese din coroborarea declaraţiilor martorului Şova Dan cu declaraţiile martorului Niţulescu Teodor, cu documentele ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare la sediul Tel Drum SA, cu verificările efectuate privind modalitatea prin care obţine beneficiile din urma derulării activităţii infracţionale (tranzacţii imobiliare, beneficii materile pentru persoanele din familia acestuia, relaţiile pe care le are cu membrii grupării).

Astfel, fiind întrebat cu privire la aspectele privind interesul pe care Liviu Nicolae Dragnea l-ar fi avut în ceea ce priveşte SC Tel Drum SA, martorul Dan Sova a declarat următoarele: «Noi nu aveam o convingere, noi ştiam că Tel Drum este al domnului Dragnea, iar domnul Dragnea a spus de mai multe ori personal ca această companie este a lui, chiar a formulat-«ştii că este a mea».(...) Până în 2012, pentru mine era notoriu că Tel Drum era a lui Liviu Dragnea, după 2012 a devenit o certitudine".

Lumea Justiţiei mai spune că martorul Eugen Teodorovici a indicat, în faţa procurorilor, că a avut discuţii contradictorii cu Liviu Dragnea, deoarece acesta avea impresia că martorul îl pârâse la OLAF, fie pe el, fie Tel Drum: "Incidentele şi discuţiile contradictorii între Liviu Nicolae Dragnea şi martorul Eugen Teodorovici sunt confimate şi de martorul Victor Ponta".

În Ordonanţa semnată de procuroarea DNA Carmen Lăncrănjan se mai regăseşte şi declaraţia fostului premier Sorin Grindeanu care, în calitate de martor, a făcut câteva precizări despre modul în care a fost numit Voicu Dorin Sandu în funcţia de preşedinte al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Comisia Europeană: România a acceptat corecţiile imputate în proiectele UE din dosarul Tel Drum

Comisia Europeană a cerut, în anul 2016, autorităţilor române să aplice corecţii financiare pentru fondurile europene investigate de Oficiul European de Lupta Anti-Fraudă OLAF, în cazul Tel Drum, iar România a acceptat aceste corecţii - a declarat, pentru HotNews, un purtător de cuvânt al exectivului comunitar.

HotNews.ro a întrebat Direcţia de Politici Regionale a Comisiei Europene, condusă de comisarul de resort, social-democrată Corina Creţu, ce măsuri a luat după ce în anul 2016 OLAF i-a recomandat să recupereze anumite sume din fonduri europene, care fac obiectul urmăririi penale începute de Direcţia Naţională Antocoruptie (DNA) de la Bucureşti, în care sunt implicaţi liderul PSD Liviu Dragnea şi compania Tel Drum.

"Comisia a primit recomandările OLAF cu privire la cazurile pe care le menţionaţi în 2016. În conformitate cu aceste recomandări, serviciile Comisiei au solicitat României să efectueze corecţiile necesare pentru ca bugetul UE să nu fie afectat. România a fost de acord să aplice aceste corecţii. Avem un sistem solid de combatere a fraudei, în strânsă colaborare cu statele membre. Acest caz arată că sistemul funcţionează", a răspuns un purtător de cuvânt al CE.

Ponta: "Susţinem iniţiativa ca la conducerea Camerei Deputaţilor să vină altcineva"

Parlamentarii Pro România susţin schimbarea lui Liviu Dragnea de la preşedinţia Camerei Deputaţilor, a anunţat, ieri, deputatul Victor Ponta, copreşedinte al formaţiunii politice.

Politicianul a spus: "Am văzut diversele discuţii din Camera Deputaţilor, am avut o discuţie între noi, mâine vom discuta şi cu ceilalţi colegi din pro România şi evident vom susţine iniţiativa, altfel normală, corectă, logică, ca la conducerea Camerei Deputaţilor să vină altcineva. Nu poate să mai fie Liviu Dragnea. Şi vă dau un singur argument pentru cei care îşi doresc foarte tare adoptarea legilor Justiţiei şi schimbarea, reformarea sistemului de justiţie - cât e Dragnea şef la Camera Deputaţilor nu se pot adopta aceste legi, pentru că discuţia e foarte simplă: Dragnea îşi schimbă legile ca să-şi rezolve dosarele. (...) Da, votăm să aibă Camera Deputaţilor un alt preşedinte de la PSD, cum spune regulamentul şi CCR".

El a precizat că susţine ideea că PSD poate propune un alt preşedinte la Camera Deputaţilor, dintre actualii vicepreşedinţi, "un om care să nu aibă dosare şi care să conducă lucrările şi privind legile Justiţiei şi legea bugetului şi toate celelalte legi pe care Camera Deputaţilor trebuie să le adopte rapid, până la sfârşitul acestui an".

Fostul premier a spus: "Cât va rămâne Dragnea şef la Cameră, toate aceste probleme importante vor fi îngheţate, iar Camera Deputaţilor va fi doar, cum e din păcate şi PSD-ul acum, folosită ca scut pentru problemele personale ale lui Dragnea. (...) Eu vreau binele PSD şi ei se tot gândesc cum să-l schimbe pe Dragnea şi nu au curajul să o spună şi spun eu - eu în general vorbesc în numele PSD-iştilor care nu au curajul să vorbească. Toată lumea din PSD ştie că în acest moment prezenţa domnului Dragnea în fruntea Camerei Deputaţilor, dincolo de faptul că e o problemă pentru noi toţi, înseamnă practic că discuţiile pe legile justiţiei, TVA splitat, pe ordonanţa cu trecerea contribuţiilor şi pe buget, vor fi complet parazitate de discuţia «Dragnea în fruntea Camerei»".

Victor Ponta a amintit că el s-a retras din poziţia de şef al PSD, pentru a nu trage partidul "să-l ducă cu el la tribunal" şi şi-a exprimat speranţa că "cei care mai au încă simţul realităţii şi al responsabilităţii o să găsească o soluţie": "Nu mă aştept ca domnul Dragnea să-şi dea demisia, pentru că domnul Dragnea va merge până la capăt şi cu PSD şi cu Parlamentul şi cu toţi ceilalţi. Nu cred că dă doi bani nici pe PSD, nici pe Camera Deputaţilor. Problema este că - eu vorbesc de toţi ceilalţi - atâta timp cât cel care stă sus la prezidiu este Dragnea, orice discuţie despre legile Justiţiei va fi blocată într-un singur punct - tu vrei să schimbi legile ca să te salvezi pe tine. Dacă acolo sus la tribună stă cineva care n-are nicio problemă de niciun fel - nici cu OLAF, nici cu Soros, nici cu altcineva- avem şanse să facem reformele necesare, să oprim abuzurile, să asigurăm independenţa justiţiei, aşa cum îşi doresc cam toţi".

El a negat ca a făcut un denunţ pe numele lui Dragnea.

"Vrea OLAF să preia PSD-ul? Totuşi, dacă ai mai mult de un neuron, îţi dai seama că OLAF nu vrea să preia PSD-ul. Eu aş vrea ca PSD-ul să-l re-preia PSD-iştii, că sunt destui în PSD. Problema e că în acest moment PSD asigură conducerea ţării, guvernul este încă sub dominaţia unor oameni din partid care nu sunt membri ai guvernului - bugetul este scris de doi oameni care nu sunt în guvern, Sevil Shhaideh şi Darius Vîlcov. (...) Nu putem avea dezbateri normale atât timp cât cineva se ţine de scaun. La un moment dat, chiar dacă nu au curaj, instinctul de supravieţuire funcţionează - vorbesc despre oameni alături de care am fost 15 ani. (...) Eu vreau binele PSD. În acest moment, PSD este confiscat de un cartel care ieri a fost definit ca un grup infracţional organizat, nu l-am definit eu", a spus Ponta.

Întrebat dacă, odată cu cel de-al treilea dosar pe numele liderului PSD, este "sfârşitul lui Liviu Dragnea", Ponta a spus: "Da. Ce mă doare pe mine este să nu fie şi sfârşitul PSD şi al României".

Preşedinţia: "Statul paralel, o invenţie a celor care au probleme cu justiţia"

Palatul Cotroceni a respins, ieri, acuzaţiile lansate, luni de Liviu Dragnea, după ce acesta s-a ales cu al treilea dosar penal la DNA.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolski a spus: "În România nu există un stat paralel. Această formulare e o invenţie a celor care au probleme cu justiţia. Societatea beneficiază când statul de drept funcţionează aşa cum trebuie".

Dobre: "PSD îl sprijină necondiţionat pe preşedintele partidului"

Purtătorul de cuvânt al PSD Adrian Dobre a declarat, ieri, că partidul îl sprijină necondiţionat pe Liviu Dragnea şi a afirmat că dosarul care a fost deschis recent pe numele liderului PSD este unul politic.

"Singura entitate care decide sprijinul pentru Liviu Dragnea este PSD şi PSD îl sprijină necondiţionat pe preşedintele partidului. Deocamdată ştim foarte bine că avem în România prezumţia de nevinovăţie. Noi considerăm că acest dosar este unul politic, ca să fie lucrurile foarte clare, finalitatea este una politică, sunt lucruri discutate de foarte mulţi ani, sunt lucruri care s-au clasat de-a lungul anilor de foarte multe ori, vin din negura timpului, de 15 ani, nu vedem niciun motiv pentru care să avem această discuţie în momentul de faţă, ba din contră ne vom exprima şi în CEx-ul care vine. Ne vom exprima sprijinul necondiţionat şi total faţă de preşedintele Liviu Dragnea", a spus Dobre la Palatul Parlamentului, întrebat dacă PSD îl susţine în continuare pe Liviu Dragnea, având în vedere că Opoziţia i-a cerut demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că PSD nu s-a scindat în două tabere după apariţia noului dosar al lui Dragnea şi că deocamdată nu s-a luat în discuţie organizarea unui congres în 2018, potrivit Agerpres.

Dobre a precizat: "Avem o premieră în România, să avem un preşedinte de Camera Deputaţilor şi un preşedinte de partid care este hăituit în momentul de faţă de o justiţie care, după cum ne uităm la ea, este departe de a fi onestă şi echilibrată. Avem un preşedinte de Camera Deputaţilor care este hăituit pentru că în momentul de faţă discutăm de legile Justiţiei, mai ales de răspunderea magistraţilor din cuprinsul legilor Justiţiei, discutăm despre reinvitarea doamnei Kovesi la comisia de specialitate şi iată că brusc se dezlănţuie, să spunem aşa, războiul din partea Justiţiei. Încă o dată este evident pentru oricine, nu trebuie să te uiţi foarte atent, nu trebuie să fii jurist, nu trebuie să ai studii de specialitate ca să îţi dai seama că acest dosar este unul politic".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Opinia Cititorului ( 5 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

 1. Declaration domnului Sova e geniala.Asadar purcelusii de lapte Viorel, Danutz si Discjokeul clubului Dracula s-au pus la taina pe drum de seara sa mi-l dea jos din Deal de la Patriarhie , can are actiunile Mai multe, mandre si cornute, adica lapurtator.Prieteni mergeti in piata si scandati. Liviu draga te iubim si noi nuwe te parasim,;tussen die Base nu ne-ai scapat, da macar ai incercat;

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  Daca psd dupa castigarea alegerilor nu lua nici o masura cu impact economic, acum aveam o economie mai sanatoasa. Psd manat de dragnea a incercat sa-i rezolve dosarele prin orice mijloace, sacrificand orice, inclusiv tara. Poate acum propriul partid il debarca urgent si ne putem vedea de treaba toti in liniste, pana mai putem salva ceva.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. BASESCU A AVUT DREPTATE TOT NISTE MAGARI DIN PSD L-AU INFUNDAT .Si cand te gandesti ca pe GRINDEANU l-a pus la cascaval DRAGNEA .Fereste -ma DOAMNE de prieteni!.......

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

   -CORCT; L-AU INFUNDAT PE NASTASE.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

   faza cu Petrom i-a tras-o insa Hassan de la Deloitte, practice nu avea ce face daca nu avea in specialist sa-l consulted daca raportul Petrom 2004 e frezat sau nu...

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită