MACRO NEWSLETTER-04 Ianuarie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER-04 Ianuarie 2019

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a temperat creşterea anuală în noiembrie 2018, până la 2,7%, de la 2,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 2,2% a creditului guvernamental şi a unui avans de 2,8% a creditului neguvernamental. Creditul acordat gospodăriilor populaţiei şi-a menţinut creşterea anuală la 3,2%, în condiţiile unei creşteri anuale de 6,7% a creditului de consum. Creditul ipotecar şi-a menţinut creşterea anuală la 3,3%, iar creditul acordat companiilor nefinanciare şi-a accelerat creşterea anuală până la 2,9%, de la 2,8% în octombrie 2018.

(Sursa: BCE)

Creditul acordat gospodăriilor din Suedia şi-a temperat creşterea anuală şi în noiembrie 2018, până la 5,7%, de la 5,8% în luna precedentă, în condiţiile în care soldul creditului a ajuns la 3,997 trilioane SEK, pe fondul unei creşteri cu 207 miliarde SEK faţă de luna noiembrie 2017. Creditul ipotecar şi-a temperat creşterea anuală până la 5,8%, de la 5,9% în luna precedentă, şi a ajuns la un sold de 3,276 trilioane SEK, iar creditul de consum şi-a accelerat creşterea anuală până la 8,4%, de la 8,1% în luna anterioară. Creditul acordat companiilor nefinanciare şi-a temperat semnificativ creşterea anuală, până la 6,5%, de la 7,7% în luna precedentă.

(Sursa: SCB)

Preţurile de consum din Belgia şi-au temperat creşterea anuală în decembrie 2018, până la 2,3%, de la 2,8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după un avans de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,3%, de la 1,8% în luna precedentă, în condiţiile unei stagnări lunare, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 4,5%, de la 5,8% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,9%.

(Sursa: Statistics Belgium)

Vânzările retail din Marea Britanie au crescut peste aşteptări în noiembrie 2018, cu o rată lunară de 1,4%, după un declin de 0,4% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 3,6%, de la 2,4% în luna anterioară. Vânzările de produse alimentare şi-au menţinut creşterea anuală la 1,4%, în condiţiile unei stagnări lunare, iar vânzările de produse nealimentare şi-au accelerat creşterea anuală până la 4%, de la 2,4% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 2,2%. Vânzările de combustibil auto au crescut cu o rată anuală de 1,9%, în condiţiile unei creşteri lunare de 3,3%.

(Sursa: ONS)

Încrederea consumatorilor din Olanda a scăzut şi în decembrie 2018, până la cel mai redus nivel din ultimele 28 de luni, pe fondul scăderii aşteptărilor privind situaţia economică. Indicele încrederii a scăzut până la 9, de la 13 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele aşteptărilor economice pentru următoarele 12 luni a scăzut cu 10 puncte faţă de luna precedentă, până la 7, iar indicele aşteptărilor privind situaţia financiară a scăzut cu 3 puncte, până la 5 puncte.

(Sursa: CBS)

Preţurile importurilor din Germania şi-au temperat creşterea anuală în noiembrie 2018, până la 3,1%, de la 4,8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare peste aşteptări, de 1%, după o creştere de 1% în luna anterioară. Preţurile energiei importate au crescut cu o rată anuală de 19,3%, în condiţiile unei scăderi lunare de 7,7%, pe fondul unei creşteri anuale de 12,1% a preţului petrolului. Preţurile importurilor, exclusiv energia, au crescut cu o rată anuală de 1,1%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,1%. Preţurile exporturilor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,7%, de la 2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%.

(Sursa: Destatis)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS