Gala BURSA 2018

MACRO NEWSLETTER-05 Septembrie 2018

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER-05 Septembrie 2018

Preţurile de consum din Elveţia şi-au menţinut creşterea anuală la 1,2% în august 2018, pe fondul unei stagnări lunare, după o scădere de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,1%, de la 1,5% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,6%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,3%, de la 1,5% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%.

(Sursa: FSO)

Volumul vânzărilor retail din Elveţia a scăzut neaşteptat în iulie 2018, cu o rată anuală de 0,3%, după o creştere de 0,2% în luna precedentă, pe fondul unui declin lunar de 1%, după o creştere de 0,3% în luna anterioa-ră. Vânzările de produse alimentare au scăzut cu o rată anuală de 0,1%, după o creştere de 0,1% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 1,2%, iar vânzările de produse nealimentare, exclusiv combustibil auto, au crescut cu o rată anuală de 0,1%, după o scădere de 0,1% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%.

(Sursa: FSO)

Preţurile producătorilor industriali din zona euro şi-au accelerat creşterea anuală peste aşteptări şi în iulie 2018, până la 4%, de la 3,6% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,4%. Preţurile industriale din UE au crescut cu o rată anuală de 4,7%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,3%. La nivelul statelor UE, cele mai mari creşteri anuale s-au înregistrat în Belgia (+9,8%), Danemarca (+9,5%), Estonia (+8,9%) şi Ungaria (+8,7%), iar singura scădere anuală s-a înregistrat în Irlanda (-2,8%).

(Sursa: Eurostat)

Producţia industrială din Letonia şi-au accelerat creşterea anuală în iulie 2018, până la 3,6%, de la 0,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,7%, după un avans de 0,6% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a temperat creşterea anuală până la 1,2%, de la 2,1% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,8%, iar producţia de energie a crescut cu o rată anuală de 10,1%, după un declin de 8,9% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare 7,5%.

(Sursa: Latvia Statistics)

Producţia industrială din Brazilia şi-a accelerat creşterea anuală în iulie 2018, până la 4%, de la 3,4% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după un avans de 12,9% în luna anterioară. Producţia bunurilor de capital a crescut cu o rată anuală de 6,5%, după o creştere de 9,3% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 6,2%, iar producţia bunurilor de consum a crescut cu o rată anuală de 4,6%, pe fondul unei scăderi lunare de 1,2%, în condiţiile unei creşteri anuale de 16,9% a producţiei bunurilor de consum durabile.

(Sursa: IBGE)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - cel mai mare proiect de mediu
Cotnari
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită