MACRO NEWSLETTER-11 Ianuarie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER-11 Ianuarie 2019

Creditul de consum din SUA a crescut peste aşteptări în noiembrie 2018, cu 22,1 miliarde de dolari, după un avans de 25 de miliarde în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 4,3%, de la 4,5% în luna anterioară. Creditul revolving, care include creditul acordat pe carduri, şi-a temperat creşterea anuală până la 2,2%, de la 2,8% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 4,8 miliarde de dolari, iar creditul nonrevolving, în principal pentru studii şi auto, şi-a menţinut creşterea anuală la 5,1%, pe fondul unei creşteri lunare de 17,4 miliarde de dolari.

(Sursa: Federal Reserve)

Activitatea în sectorul serviciilor din SUA s-a temperat peste aşteptări în decembrie 2018, conform indicilor PMI (Purchasing Managers Index) de la ISM (Institute for Supply Management). Indicele agregat a scăzut până la 57,6, de la 60,7 în luna precedentă (o valoare peste 50 indică expansiune), în condiţiile în care indicele comenzilor noi a crescut cu 0,2 puncte faţă de luna anterioară, până la 62,7. Preţurile şi-au temperat creşterea, subindicele corespunzător înregistrând un declin lunar de 6,7 puncte, până la 57,4, iar indicele locurilor de muncă a scăzut cu 2,1 puncte, până la 56,3 puncte.

(Sursa: ISM)

Preţurile de consum din Olanda şi-au menţinut creşterea anuală la 2% în decembrie 2018, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după un declin de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 1,2%, de la 1,1% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,3%, iar preţurile utilităţilor şi-au menţinut creşterea anuală la 3,7%, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%.

(Sursa: CBS)

Preţurile de consum din Elveţia şi-au temperat creşterea anuală şi în decembrie 2018, până la 0,7%, de la 0,9% în luna precedentă, pe fondul unei noi scăderi lunare de 0,3%. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 1,6%, de la 1,3% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,3%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 1%, de la 1,7% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,6%.

(Sursa: FSO)

Producţia industrială din Olanda şi-a temperat creşterea anuală şi în noiembrie 2018, până la 0,4%, de la 0,9% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, după o creştere de 0,6% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a temperat creşterea anuală până la 2,1%, de la 3,5% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,5%, iar producţia de energie a scăzut cu o rată anuală de 0,8%, după o scădere de 5,4% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 2,8%.

(Sursa: CBS)

Producţia industrială din Cehia şi-a temperat creşterea anuală în noiembrie 2018, până la 1,5%, de la 3,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,9%, după un declin de 1,1% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a temperat creşterea anuală până la 2%, de la 3,9% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,8%, iar producţia de energie a scăzut cu o rată anuală de 0,8%, după o creştere de 1,2% în luna anterioară, pe fondul unui avans lunar de 2,5%.

(Sursa: CZSO)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo