GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

MACRO NEWSLETTER- 13 Decembrie 2018

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER- 13 Decembrie 2018

Producţia industrială din Marea Britanie a scăzut peste aşteptări în octombrie 2018, cu o rată lunară de 0,6%, după o stagnare în luna precedentă, iar scăderea anuală a fost de 0,8%, după o stagnare în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare a scăzut cu o rată anuală de 1%, după o creştere de 0,5% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,9%, iar producţia de energie a crescut cu o rată anuală de 1,2%, după o scădere de 1,8% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%.

(Sursa: ONS)

Producţia industrială din Italia şi-a temperat creşterea anuală în octombrie 2018, până la 1%, de la 1,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o scădere de 0,1% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare a crescut cu o rată anuală de 1,2%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,2%, iar producţia de energie a scăzut cu o rată anuală de 0,7%, pe fondul unui declin lunar de 3,8%. (Sursa: Istat)

Preţurile de consum din Cehia şi-au temperat creşterea anuală şi în noiembrie 2018, până la 2%, de la 2,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după un avans de 0,4% în luna anterioară. Preţurile alimentelor au scăzut cu o rată anuală de 1,2%, după o creştere de 0,2% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 1,2%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 3,9%, de la 3,5% în luna anterioară, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,4%.

(Sursa: CZSO)

Preţurile de consum din Lituania şi-au temperat creşterea anuală în noiembrie 2018, până la 2,5%, de la 2,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după un avans de 0,6% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 0,1%, de la 0,4% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,4%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 6%, de la 5,7% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 1,5%.

(Sursa: Statistics Lithuania)

Preţurile de consum din Letonia şi-au temperat creşterea anuală în noiembrie 2018, până la 3%, de la 3,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o creştere de 0,7% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 0,1%, de la 1,1% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,2%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 5,1%, de la 5,7% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%.

(Sursa: Latvia Statistics)

Producţia industrială din Olanda şi-a temperat creşterea anuală în octombrie 2018, până la 0,8%, de la 1,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%, după o scădere de 0,1% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a accelerat creşterea anuală până la 3,4%, de la 3,1% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,4%, iar producţia de energie a scăzut cu o rată anuală de 5,4%, după o scădere de 0,5% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,9%.

(Sursa: CBS)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS