MACRO NEWSLETTER- 13 Decembrie 2018

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER- 13 Decembrie 2018

Producţia industrială din Marea Britanie a scăzut peste aşteptări în octombrie 2018, cu o rată lunară de 0,6%, după o stagnare în luna precedentă, iar scăderea anuală a fost de 0,8%, după o stagnare în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare a scăzut cu o rată anuală de 1%, după o creştere de 0,5% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,9%, iar producţia de energie a crescut cu o rată anuală de 1,2%, după o scădere de 1,8% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%.

(Sursa: ONS)

Producţia industrială din Italia şi-a temperat creşterea anuală în octombrie 2018, până la 1%, de la 1,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o scădere de 0,1% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare a crescut cu o rată anuală de 1,2%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,2%, iar producţia de energie a scăzut cu o rată anuală de 0,7%, pe fondul unui declin lunar de 3,8%. (Sursa: Istat)

Preţurile de consum din Cehia şi-au temperat creşterea anuală şi în noiembrie 2018, până la 2%, de la 2,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după un avans de 0,4% în luna anterioară. Preţurile alimentelor au scăzut cu o rată anuală de 1,2%, după o creştere de 0,2% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 1,2%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 3,9%, de la 3,5% în luna anterioară, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,4%.

(Sursa: CZSO)

Preţurile de consum din Lituania şi-au temperat creşterea anuală în noiembrie 2018, până la 2,5%, de la 2,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după un avans de 0,6% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 0,1%, de la 0,4% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,4%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 6%, de la 5,7% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 1,5%.

(Sursa: Statistics Lithuania)

Preţurile de consum din Letonia şi-au temperat creşterea anuală în noiembrie 2018, până la 3%, de la 3,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o creştere de 0,7% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 0,1%, de la 1,1% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,2%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 5,1%, de la 5,7% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%.

(Sursa: Latvia Statistics)

Producţia industrială din Olanda şi-a temperat creşterea anuală în octombrie 2018, până la 0,8%, de la 1,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%, după o scădere de 0,1% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a accelerat creşterea anuală până la 3,4%, de la 3,1% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,4%, iar producţia de energie a scăzut cu o rată anuală de 5,4%, după o scădere de 0,5% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,9%.

(Sursa: CBS)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo