MACRO NEWSLETTER: 14 iunie 2013

Ziarul BURSA #Internaţional /

MACRO NEWSLETTER: 14 iunie 2013

Producţia industrială din zona euro a crescut neaşteptat în aprilie 2013, cu o rată lunară de 0,4%, după un avans de 0,9% în luna precedentă, iar declinul anual s-a temperat până la 0,6%, de la 1,4% în luna anterioară. Producţia din UE a crescut cu o rată lunară de 0,3% şi a scăzut cu o rată anuală de 0,8%. Cea mai mare scădere anuală din zona euro s-a înregistrat la nivelul producţiei bunurilor de consum durabile, de 6,2%, iar producţia bunurilor de capital a crescut cu o rată anuală de 1,6%. La nivelul statelor UE, cele mai mari scăderi anuale ale producţiei indus­triale s-au înregistrat în Finlanda (-10,2%), Italia (-4,6%) şi Cehia (-3,4%), iar cele mai mari creşteri în România (+12,6%), Lituania (+5,0%) şi Estonia (+2,7%).

(sursa: Eurostat)

Vânzările retail din Olanda şi-au temperat declinul anual în aprilie 2013, pe fondul unei creşteri lunare semnificative a vânzărilor de produse nealimentare. Volumul vânzărilor şi-a temperat declinul anual până la 2,7%, de la 7,6% în luna precedentă, în condiţiile în care scăderea anuală a vânzărilor de produse nealimentare s-a temperat până la 2,9%, de la 13,4% în luna anterioară. Vânzările de alimente şi-au accelerat declinul anual până la 2,7%, de la 0,2% în luna precedentă.

(sursa: CBS)

Preţurile de consum din Portugalia şi-au accelerat creşterea anuală în luna mai 2013 până la 0,7%, de la 0,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 3%, de la 1,9% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 1,1%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 2,4%, de la 2,7% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%.

(sursa: INE)

Preţurile de consum din Slovacia şi-au menţinut creşterea anuală la 1,7% în luna mai 2013, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o stagnare în luna precedentă. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 4,4%, de la 4,1% în luna anterioară, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,7%, iar preţurile utilităţilor şi-au menţinut creşterea anuală la 0,4%, pe fondul unei stagnări lunare.

(sursa: Statistics Slovakia)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS