MACRO NEWSLETTER 15 Mai 2018

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER 15 Mai 2018

Producţia industrială din Spania şi-a accelerat creşterea anuală în martie 2018, până la 5,1%, de la 3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,2%, după o creştere de 1,4% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a temperat creşterea anuală până la 2,9%, de la 3% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,5%, iar producţia de energie a crescut cu o rată anuală de 15,4%, după o creştere de 5,5% în luna anterioa-ră, pe fondul unui avans lunar de 3,2%.

(Sursa: INE Spain)

Preţurile de consum din Mexic şi-au temperat creşterea anuală în aprilie 2018, până la 4,6%, de la 5% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,3%, după un avans de 0,3% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 4,9%, de la 5,4% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,2%, iar preţurile produselor nealimentare şi-au temperat creşterea anuală până la 3,9%, de la 4% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%. Preţurile serviciilor au crescut cu o rată anuală de 3,2%, în condiţiile unei stagnări lunare.

(Sursa: INEGI)

Producţia industrială din Italia a crescut peste aşteptări în martie 2018, cu o rată lunară de 1,2%, după un declin de 0,5% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 3,6%, de la 2,5% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare a crescut cu o rată anuală de 3,1%, în condiţiile unei creşteri lunare de 1,2%, iar producţia de energie a crescut cu o rată anuală de 11,9%, pe fondul unei creşteri lunare de 2%.

(Sursa: Istat)

Preţurile de consum din Brazilia şi-au accelerat creşterea anuală în aprilie 2018, până la 2,8%, de la 2,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat declinul anual până la 2,1%, de la 1,6% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,1%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 5,5%, de la 4,1% în luna anterioară, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,2%.

(Sursa: IBGE)

Preţurile de consum din Letonia şi-au temperat creşterea anuală în aprilie 2018, până la 2%, de la 2,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 1,3% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 0,6%, de la 1,7% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,6%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 3%, de la 2,9% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%.

(Sursa: Latvia Statistics)

Preţurile de consum din Danemarca şi-au accelerat creşterea anuală în aprilie 2018, până la 0,8%, de la 0,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 1%, de la 0,7% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,4%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 1,2%, de la 0,7% în luna anterioară, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,1%.

(Sursa: Statistics Denmark)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo