MACRO NEWSLETTER 16 februarie 2018

Ziarul BURSA #Internaţional /

MACRO NEWSLETTER 16 februarie 2018

Vânzările retail din SUA au scăzut neaşteptat în ianuarie 2018, cu o rată lunară de 0,3%, după o stagnare în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 3,6%, de la 5,2% în luna anterioară. Vânzările de produse alimentare şi-au temperat creşterea anuală până la 3,6%, de la 4,2% în luna precedentă, în condiţiile unei stagnări lunare, iar vânzările de combustibili auto şi-au temperat creşterea anuală până la 9%, de la 9,4% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 1,6%.

(sursa: Census Bureau)

Preţurile de consum din Spania şi-au temperat creşterea anuală în ianuarie 2018, până la 0,6%, de la 1,1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1,1%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,3%, de la 1,7% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,3%, iar preţurile utilităţilor au scăzut cu o rată anuală de 2%, după o creştere de 1,3% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,5%.

(sursa: INE Spain)

Preţurile de consum din Slovacia şi-au accelerat creşterea anuală în ianuarie 2018, până la 2,4%, de la 1,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare peste aşteptări, de 0,8%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 6,8%, de la 6,4% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 2,2%, iar preţurile utilităţilor au crescut cu o rată anuală de 1,3%, după un declin de 0,8% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%. (sursa: SOSR)

Preţurile de consum din Polonia şi-au temperat creşterea anuală în ianuarie 2018, până la 1,9%, de la 2,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după un avans de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 4,1%, de la 5,4% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 1,1%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,7%, de la 2,6% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%.

(sursa: GUS)

Preţurile de consum din Grecia au scăzut cu o rată anuală de 0,2% în ianuarie 2018, după o creştere de 0,7% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1,6%, după o creştere de 0,5% în luna anterioară. Preţurile alimentelor au scăzut cu o rată anuală de 1,2%, după un avans de 0,5% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,5%, iar preţurile utilităţilor au scăzut cu o rată anuală de 1,2%, după un declin de 0,8% în luna anterioară, pe fondul unei stagnări lunare.

(sursa: Elstat)

Preţurile de consum din Irlanda şi-au temperat creşterea anuală în ianuarie 2018, până la 0,2%, de la 0,4% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,7%, după un declin de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat scăderea anuală până la 1,7%, de la 1,5% în luna precedentă, în condiţiile unui avans lunar de 0,2%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 3,7%, de la 3,6% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%. Preţurile serviciilor au crescut cu o rată anuală de 1,6%, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,6%. (sursa: CSO)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS