Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

MACRO NEWSLETTER - 16 Mai 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER - 16 Mai 2019

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a scăzut neaşteptat în luna mai 2019, cu 5,2 puncte, până la -2,1 puncte, pe fondul unei creşteri peste aşteptări a indicelui situaţiei curente, până la 8,2 puncte, de la 5,5 puncte în luna precedentă. Indicele încrederii la nivelul zonei euro a scăzut cu 6,1 puncte, până la -1,6 puncte, pe fondul unei creşteri cu 6,2 puncte a indicelui situaţiei curente, până la -7 puncte. (Sursa: ZEW)

Preţurile de consum din Germania şi-au accelerat creşterea anuală în aprilie 2019, până la 2%, de la 1,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1%, după un avans de 0,4% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 0,8%, de la 0,7% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,1%, iar preţurile utilităţilor şi-au menţinut creşterea anuală la 2,1%, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%. (Sursa: Destatis)

Preţurile de consum din Suedia şi-au accelerat creşterea anuală în aprilie 2019, până la 2,1%, de la 1,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%, după o creştere de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală, până la 2,7%, de la 3,2% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,2%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 3,9%, de la 3,3% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%. (Sursa: SCB)

Preţurile de consum din Spania şi-au accelerat creşterea anuală şi în aprilie 2019, până la 1,5%, de la 1,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1%, după un avans de 0,4% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 0,8%, de la 0,9% în luna precedentă, în condiţiile unei stagnări lunare, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 2%, de la 2,1% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%. (Sursa: INE Spain)

Preţurile de consum din Cehia şi-au temperat creşterea anuală în aprilie 2019, până la 2,8%, de la 3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după un avans de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,8%, de la 1,9% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,7%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 5,8%, de la 5,9% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%. (Sursa: CZSO)

Preţurile de consum din Danemarca şi-au temperat creşterea anuală în aprilie 2019, până la 1%, de la 1,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după un avans de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor au crescut cu o rată anuală de 0,8%, după o creştere de 1,8% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,6%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 1,2%, de la 1,1% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%. (Sursa: Statistics Denmark)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS