Conferinţa BURSA Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastreConferinţa BURSA Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastre

MACRO NEWSLETTER 24 Septembrie 2018

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Activitatea în sectorul privat din Franţa s-a temperat peste aşteptări în septembrie 2018. Indicele agregat al activităţii a scăzut până la 53,6 (o valoare sub 50 arată contracţie), cel mai redus nivel din ultimele 21 de luni, de la 54,9 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele sectorului serviciilor a scăzut până la 54,3, de la 55,4 în luna anterioară. Indicele activităţii din industria prelucrătoare a scăzut până la 52,5, cel mai redus nivel din ultimele 3 luni, de la 53,5 în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi a indicelui producţiei până la 50,4, minimul ultimilor 2 ani, de la 52,7 în luna anterioară. Expansiunea activităţii din sectorul privat a avut loc pe fondul creşterii accelerate a preţurilor materiilor prime şi a preţurilor produselor finite. (Sursa: IHS Markit)

Activitatea în sectorul privat din Germania a înregistrat o expansiune sub aşteptări în septembrie 2018. Indicele agregat al activităţii a scăzut până la 55,3, cel scăzut nivel din ultimele 2 luni, de la 55,6 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele activităţii din servicii a crescut până la 56,5, de la 55 în luna anterioară. Indicele activităţii din industria prelucrătoare a scăzut până la 53,7, minimul ultimelor 25 de luni, de la 55,9 în luna anterioară, în condiţiile unei scăderi a indicelui producţiei până la minimul ultimelor 29 de luni, de 53,2. Expansiunea activităţii din sectorul privat a avut loc pe fondul creşterii susţinute a preţurilor materiilor prime şi a preţurilor produselor finite.((Sursa: IHS Markit)

Comenzile industriale noi din Spania şi-au temperat creşterea anuală în iulie 2018, până la 2,7%, de la 5,3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,8%, după un declin de 1,7% în luna anterioară. Comenzile pentru bunurile de capital şi-au accelerat scăderea anuală până la 6%, de la 3,1% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,7%, iar comenzile pentru bunuri de consum şi-au temperat creşterea anuală până la 0,6%, de la 0,7% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,5%. (Sursa: INE Spain)

Preţurile locuinţelor din Olanda şi-au accelerat creşterea anuală şi în august 2018, până la 9,3%, de la 9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,4%, după un avans de 0,9% în luna anterioară. Numărul tranzacţiilor a crescut cu o rată anuală de 0,5%, după o scădere de 2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 6,7%, în condiţiile unei creşteri a preţului mediu cu 9,6% faţă de august 2017, până la 294.203 euro. (Sursa: CBS)

Producţia industrială din Lituania şi-a temperat creşterea anuală în august 2018, până la 3%, de la 4,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,4%, după un avans de 0,7% în luna precedentă. Producţia din industria prelucrătoare şi-a temperat creşterea anuală până la 4,2%, de la 4,8% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 1,8%, iar producţia de energie şi-a accelerat declinul anual până la 13,6%, de la 4,9% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 3,6%. (Sursa: Lithuania Statistics)

Preţurile producătorilor industriali din Letonia şi-au accelerat creşterea anuală şi în august 2018, până la 5,7%, de la 4,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1%, după un avans de 0,9% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au menţinut creşterea anuală la 4%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,2%, iar preţurile energiei au crescut cu o rată anuală de 12,2%, după o creştere de 7% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 4,8%. (Sursa: CSBL)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roRoEnergy
Cabinet de avocatTMPS