MACRO NEWSLETTER 9 Martie 2018

Ziarul BURSA #Internaţional /

MACRO NEWSLETTER 9 Martie 2018

Creditul de consum din SUA a crescut sub aşteptări în ianuarie 2017, cu 13,9 miliarde de dolari, după un avans de 19,2 miliarde în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 5,3%, de la 5,4% în luna anterioară. Creditul revolving, care include creditul acordat pe carduri, şi-a menţinut creşterea anuală la 6,1%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,7 miliarde de dolari, iar creditul nonrevolving, în principal pentru studii şi auto, şi-a temperat creşterea anuală până la 5%, de la 5,1% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 13,2 miliarde de dolari.

(sursa: Federal Reserve)

Preţurile de consum din Olanda şi-au temperat creşterea anuală în februarie 2018, până la 1,2%, de la 1,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după o scădere lunară de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,8%, de la 2,2% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 1,2%, iar preţurile utilităţilor şi-au menţinut creşterea anuală la 2,4%, pe fondul unei stagnări lunare.

(sursa: CBS)

Comenzile industriale noi din Germania au scăzut peste aşteptări în ianuarie 2018, cu o rată lunară de 3,9%, după un avans de 3% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 8,2%, de la 7,9% în luna anterioară. Comenzile interne au crescut cu o rată anuală de 6,4%, după o stagnare în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 2,8%, iar comenzile externe şi-au temperat creşterea anuală până la 9,4%, de la 13,4% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 4,6%, în condiţiile unei scăderi lunare de 5,9% a comenzilor din zona euro şi a unui declin lunar de 3,8% a comenzilor din afare zonei euro.

(sursa: Destatis)

Producţia industrială din Norvegia a scăzut cu o rată anuală de 0,3% în ianuarie 2018, după un avans de 2,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1,7%, după o creştere de 1,1% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare a scăzut cu o rată anuală de 0,4%, după o creştere de 3,2% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 2%, iar producţia de energie şi-a temperat creşterea anuală până la 2,2%, de la 5,6% în luna anterioară, pe fondul unui declin lunar de 2,1%.

(sursa: Statistics Norway)

Preţurile de consum din Ungaria şi-au temperat creşterea anuală în februarie 2018, până la 1,9%, de la 2,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după o creştere de 0,3% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 3,8%, de la 4,5% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,4%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 1,9%, de la 2,1% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%. Indicele core al preţurilor a crescut cu o rată anuală de 2,4%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,2%.

(sursa: KSH)

Preţurile de consum din Lituania şi-au temperat creşterea anuală în februarie 2018, până la 3,5%, de la 4% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după o creştere de 0,3% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 2,1%, de la 3,9% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,6%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 5,6%, de la 5,7% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%.

(sursa: Statistics Lithuania)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită