MADR şi INS vor să semneze un Memorandum de cooperare pentru sistemul de colectare a datelor din agricultură

Adina Lateş
Materii Prime /

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, şi preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei, intenţionează să încheie un Memorandum de cooperare între cele două instituţii pentru optimizarea sistemului de colectare a datelor statistice din domeniul agricol, a anunţat, astăzi, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Şeful MADR a avut astăzi o întâlnire la sediul instituţiei cu o delegaţie a INS condusă de preşedintele Tudorel Andrei pentru a discuta un Plan de măsuri vizând îmbunătăţirea colaborării dintre cele două instituţii. Acesta presupune optimizarea sistemului de colectare a datelor statistice în vederea reducerii costurilor şi a creşterii exactităţii acestora, cu o diseminare mai largă a informaţiilor, cu sprijinul resurselor administrative ale mai multor instituţii.

În mod concret, se doreşte semnarea unui Memorandum de cooperare între cele două instituţii, privind asigurarea unui sprijin reciproc în domeniul statisticii agricole care să aibă la bază un Plan de măsuri cu acţiuni efective, instituţiile responsabile, termene finale şi rezultate. Acesta va reglementa conţinutul şi derularea acţiunilor de cooperare viitoare între MADR şi INS în domeniul sistemului informaţional statistic, precizează MADR.

"O situaţie cât mai precisă a datelor de care dispunem pe toate domeniile - de la producţiile realizate, număr de animale, personal angajat în agricultură, până la indicatori sociologici vizând dezvoltarea mediului rural - ajută Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în elaborarea şi implementarea unor politici realiste şi pragmatice care să servească în mod optim necesităţile fermierilor", a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Conform MADR, în următoarea perioadă vor avea loc întâlniri între experţii tehnici ale MADR şi INS pentru a stabili detaliile Planului de măsuri pentru îmbunătăţirea colaborării dintre cele două instituţii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Comercianti de Diamante
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Gorgandin
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS