Marea Britanie caută un nou guvernator pentru Banca Angliei

I.V.
Internaţional /

Mark Carney (Sursa foto: Twitter)

Mark Carney (Sursa foto: Twitter)

Ministrul britanic de Finanţe Philip Hammond a declarat miercuri că va începe să caute un înlocuitor al guvernatorului Băncii Angliei, Mark Carney, care şi-a prelungit deja de două ori mandatul la conducerea instituţiei şi a exclus o nouă amânare a plecării sale, chiar dacă ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este încă incertă, transmite Reuters.

"Găsirea unui canditat cu competenţele şi experienţa necesare pentru a conduce Banca Angliei este esenţială pentru a asigura în continuare soliditatea economiei noastre şi păstrarea poziţiei Marii Britanii de principal centru financial mondial", a afirmat Hammond într-un comunicat.

Mark Carney şi-a asumat rolul de guvernator al Băncii Angliei pe 1 iulie 2013 şi va renunţa la funcţie pe 31 ianuarie 2020.

"Îmi doresc să lucrez în continuare cu Mark Carney în ultimele luni ale mandatului său ca guvernator. Fermitatea sa ne-a ajutat să gestionăm economia într-o perioadă dificilă, iar acum avem o inflaţie stabilă, scăzută, şi cea mai rapidă creştere a salariilor din ultimii zece ani", a arătat Hammond.

Hammond a declarat în această lună că speră ca îngrijorările provocate de Brexit să nu descurajeze posibilii aplicanţi.

Procesul de recrutare este astfel conceput încât să asigure că va fi numit cel mai potrivit candidat, dintr-o bază cât mai largă posibil de aplicanţi, a spus ministrul de Finanţe.

Hammond este audiat miercuri dimineaţă în Comisia de Finanţe a Parlamentului, unde va vorbi despre procesul de recrutare a unui nou guvernator al băncii centrale.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Un guvernator bun pt Banca Angliei ar fi cuplul Farage -Boris , ca sa se poata bucura impreuna de dezastrul economic care ii asteapta dupa brexit. Piata imobiliara la pamant , bancile , salvate cu chiu cu vai in 2008, la pamant, investitiile la pamant, somajul explodeaza , insolventele explodeaza, coflictul politic din Irlanda de Nord explodeaza, Scotia isi cere independenta , lira se devalorizeaza ca pe timpul lui Soros etc etc

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS