Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

Mari producători de electrocasnice, amendaţi în Franţa

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Mari producători de electrocasnice, amendaţi în Franţa

Cea mai mare sancţiune, impusă Whirlpool 

Autoritatea franceză din domeniul concurenţei a amendat cu un total de 189 de milioane de euro (214 milioane de dolari) şase producători de aparatură electrocasnică ce activează pe piaţa locală pentru că au manipulat preţurile.

Potrivit RTT News, autoritatea a informat că societăţile în cauză sunt Whirlpool (SUA), Electrolux (Suedia), BSH - divizie a companiei germane Robert Bosch, Indesit (Italia), Candy Hoover (Italia) şi Eberhardt FrPres (Franţa).

Amenda, care a venit în urma unei anchete lansate în anul 2012, este cea mai mare acordată de autoritate anul acesta.

Bloomberg scrie că Whirlpool trebuie să plătească cea mai mare sancţiune, de 102 milioane de euro, care acoperă atât propria sumă impusă de autoritate, cât şi pe cea acordată Indesit, societate pe care o are în proprietate.

Electrolux a primit o amendă de 48 milioane de euro, BSH - de 23 de milioane de euro. Candy trebuie să achite 15 milioane de euro, iar Eberhardt Freres - un milion de euro.

Companiile sunt acuzate că au fixat prieţurile electrocasnicelor mari, precum frigidere şi maşini de spălat vase de două ori, în cadrul unor întâlniri secrete care au avut loc între anii 2006 - 2009. Societăţile nu au contestat cele descoperite de investigatori. Unele dintre acestea chiar au prezentat scuze către autoritatea de reglementare pentru comportamentul lor din trecut, potrivit spuselor doamnei Isabelle de Silva, care conduce Autoritatea Concurenţei din Paris. Aceasta a precizat: "Cazul arată că încă mai există multe carteluri în Franţa, în sectoare importante ale economiei. Acest lucru este îngrijorător pentru că astfel de practici nu sunt doar ilegale, ci şi dăunătoare".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS