Marilen Pirtea: Schimbarea sistemului de cercetare

A.B.
Politică /

Marilen Pirtea(sursa foto: Twitter)

Marilen Pirtea(sursa foto: Twitter)

Deputatul PNL Marilen Pirtea declară, astăzi: "Îmi exprim public îngrijorarea şi dezacordul cu privire la unele prevederi ale OG 57 care modifică legislaţia privind activitatea de cercetare, dezvoltare şi inovare, ordonanţă aflată în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Cercetării şi Inovării - MCI. În plus, documentul aflat în dezbatere publică este trimis pe circuit de avizare, pas care în mod normal nu se face decât după perioada de consultare şi de transparenţă legislativă".

Deputatul afirmă că: "Problemele sistemului CDI sunt, fără a fi exhaustiv, finanţarea redusă la minimum, pe ultimele locuri în Uniunea Europeană şi mult în urma statelor care au sisteme de cercetare cu adevărat conectate la inovaţie, lipsa de competitivitate, internaţionalizarea redusă şi numărul mic de cercetători".

"Eliminarea din strategia de finanţare a focalizării pe performanţă şi înlocuirea cu focalizarea pe necesităţi definite subiectiv, dificil - dacă nu imposibil - de evaluat şi diferenţiat, într-o mare de priorităţi şi nevoi sistemice, poate duce în timp doar la blocarea cercetării româneşti, la reducerea capacităţii instituţionale de absorbţie a fondurilor nerambursabile şi a oportunităţilor de colaborare naţionale şi internaţionale", mai adaugă deputatul Marilen Pirtea.

Deputatul PNL consideră că "România are câteva şanse de a conta la nivel global, una dintre cele mai importante fiind cercetarea".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo