Mario Draghi este îngrijorat în privinţa independenţiei Rezervei Federale a SUA

I.M.
Internaţional /

Mario Draghi (Sursă foto: Twitter)

Mario Draghi (Sursă foto: Twitter)

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, este îngrijorat în privinţa independenţei Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, el avertizând că pierderea autonomiei acesteia ar putea să îi submineze credibilitatea politicii monedare, transmite Reuters, citat de News.ro.

Nominalizarea de către preşedintele american Donald Trump a doi candidaţi controversaţi în board-ul Fed şi apelurile persistente ale acestuia pentru reducerea dobânzilor au amplificat pericolul interferenţei guvernului, atacând o regulă fundamentală a băncilor centrale moderne.

"Sunt îngrijorat, desigur, în privinţa independenţei băncilor centrale din alte ţări. În special în cea mai importantă jurisdicţie din lume", a spus Draghi referindu-se la Statele Unite.

"Dacă banca centrală nu este independentă, atunci oamenii ar putea gândi că deciziile de politică monetară urmează recomandarea politică şi nu o evaluare obiectivă a perspectivei economice", a afirmat Draghi într-o conferinţă de presă.

Guverne din Turcia până în India şi Statele Unite au exercitat în ultimele luni presiuni tot mai mari asupra băncilor centrale, provocând dezbateri legate de valoarea independenţei acestora, conform News.ro.

Unii argumentează că politicile neconvenţionale, utilizate acum pe scară largă, redistribuie averi, aşa că politicile monetare iau decizii politice şi necesită din acest motiv o supraveghere politică mai mare.

"În cadrul mandatului lor, totuşi, băncile centrale trebuie să fie lăsate libere să aleagă cea mai bună soluţie pentru respectarea mandatului lor. Pentru că, dacă nu le laşi libere, atunci nu pot fi răspunzătoare. Acesta este cadrul de funcţionare a băncilor centrale peste tot, din anii 80", a arătat Draghi.

Preşedintele BCE a argumentat că nu vede un pericol similar pentru independenţa instituţiei pe care o conduce, având în vedere prevederile legale de protecţie, şi a spus că nu crede că alte cazuri de interferenţă subminează încrederea la nivel global, informează News.ro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS