Gala BURSA 2018

"Mastercard" negociază cu băncile britanice lansarea de carduri de plată biometrice

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Mastercard" negociază cu băncile britanice lansarea de carduri de plată biometrice

Compania americană "Mastercard" Inc. derulează discuţii cu băncile din Marea Britanie pentru introducerea pe piaţă a cardurilor de plată biometrice, anunţă Reuters.

"Mastercard" a testat deja cardurile cu scanere de amprente, care sunt folosite pentru verificarea identităţii clienţilor. Acestea sunt destinate să înlocuiască utilizarea parolelor şi să accelereze procesul de efectuare a plăţilor online şi a tranzacţiilor contactless în magazin.

Un purtător de cuvânt al emitentului de carduri a confirmat, pentru CNBC, că "Mastercard" poartă discuţii cu băncile în vederea lansării cardurilor biometrice.

"Utilizarea parolelor pentru autentificare este o metodă depăşită deja, consumatorii uitând parolele, iar retailerii se confruntă cu abandonul coşurilor de cumpărături în dreptul caselor", a declarat Ajay Bhalla, preşedintele diviziei pentru risc şi securitate globală din cadrul "Mastercard". Acesta a adăugat: "În tehnologia plăţilor, acesta este un lucru către care tindem pe măsură ce trecem de la numerar la card, de la parolă la amprentă şi, mai departe, către tehnologii inovatoare, cum este inteligenţa artificială. Este mult mai uşor să te autentifici cu o amprentă sau un selfie, şi este şi mai sigur".

Migrarea către biometrie reflectă o schimbare mai largă care are loc în industria plăţilor. În luna ianuarie, Uniunea Europeană a implementat a doua directivă privind serviciile de plată (PSD2), o reglementare menită să accelereze tranzacţiile şi să ofere companiilor terţe acces la datele clienţilor băncilor, astfel încât să poată construi produse mai bune".

Conform noilor reguli, clienţii trebuie să-şi confirme identitatea după fiecare cinci plăţi contactless efectuate. Potrivit "Mastercard", tehnologia biometrică este în curs de testare în Africa de Sud. "Visa" - principalul rival al "Mas-tercard" - testează, la rândul său, cardurile biometrice în Cipru.

Directiva PSD2 a pus presiuni majore pe băncile şi furnizorii de servicii financiare în vederea îmbunătăţirii capacităţii digitale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - cel mai mare proiect de mediu
Cotnari
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită