Apanova
IONEL BLĂNCULESCU:
BURSA 22.12.2017

A consemnat ANCUȚA STANCIU
 
mărește imaginea
     *  "CEFC va condiționa preluarea subsidiarei KazMunaiGaz din România de rezolvarea situației litigioase"
     *  "Pentru offshore, nivelul redevențelor trebuie să fie cu mult mai redus, investițiile inițiale de descoperire și apoi de extracție sunt extrem de ridicate"
       Evoluția industriei petroliere în România anului 2017 poate fi considerată pozitivă, ca urmare a revenirii sensibile a prețului barilului de țiței, ajungând, în prezent, la 63,76 USD pe cotația ce ne interesează pentru analiză, ICE Brent Crude, spune consultantul în investiții Ionel Blănculescu, adăugând: "Anul a fost marcat de un început în jur de 55 USD/baril, coborând spre jumătatea anului la 45 USD/baril, de atunci crescând continuu spre un maxim de 64,69 USD/baril, stabilizându-se în ultimele zile ale anului la nivelul specificat mai sus, de 63,76 USD/baril. Faptul că vorbim de o creștere ponderată aferentă anului 2017 de 12-14% reprezintă cert un element de valoare adăugată pentru această industrie. Nivelul de 64 USD/baril permite investiții în industria petrolieră, ceea ce reprezintă un element pozitiv. Desigur, deoarece ne raportăm la industria petrolieră din România, se cuvine să precizăm că, încă, situația este complicată pentru KazMunaiGaz Rompetrol Năvodari, ca urmare a sechestrului și procedurilor judiciare în curs, care grevează activitatea companiei și desigur regimul investițional, chiar transferul pachetului de acțiuni către CEFC, China Energy, care a achiziționat KazMunaiGaz International (n.r. CEFC a cumpărat 51% din KMG International), proprietarul celor două rafinării din România, Năvodari și Ploiești. Sperăm ca anul 2018 să rezolve definitiv problema existentă acolo, pentru a permite continuarea proiectelor de investiții, între care important este cel legat de Centrala de Cogenerare de la Midia, proiect în valoare de aproximativ 100 milioane euro. De asemenea, situația judiciară de la Lukoil îngrijorează industria petrolieră din România, aceste litigii grevând fără doar și poate asupra evoluției acesteia, chiar și în condițiile creșterii și în anul 2018 a cotațiilor la țiței, spre nivelul 70-80 USD/baril".
     În opinia domnului Ionel Blăculescu, upstream-ul rămâne prin definiție sectorul cel mai profitabil al industriei de profil, întotdeauna profitul rezultă la extracție, însă și downstream-ul încearcă să contribuie, în special prin diversificarea activităților ce țin de stațiile de combustibil, care cresc și cantitativ și calitativ.
     Întrebat dacă țara noastră poate deveni poarta de intrare a țițeiului în Europa, domnul Ionel Blănculescu a precizat: "Nu i-aș spune poartă, ci portiță, și numai în condițiile în care România va intra pe «One Road, One Belt», programul guvernamental al Chinei, numit și Noul Drum al Mătăsii, financiare, cum am completat eu. Și ar mai fi o condiție, să dorească acest lucru și Turcia, deci prietenia și colaborarea cu statul turc trebuie să continue să evolueze, să prezinte progrese, astfel încât Bosforul să nu reprezinte la un moment dat o piedică, ci permanent un sprijin, pentru operaționalizarea portiței spre Europa, în ceea ce privește intrarea țițeiului în elitistul spațiu European".
     Despre principalele direcții pe care țara noastră ar trebui să le urmeze ca să devină independentă energetic, domnul Ionel Blănculescu ne-a declarat: "Într-o economie globalizată, este utopic să afirmi că ar putea exista independența energetică, fiind mai mult sau mai puțin dependenți de Rusia, în industria petrolieră, chiar dacă aparent și în anumite momente aceste legături nu se văd, ele există. Gândiți-vă la faptul că depindem substanțial de KazMunaiGaz Rompetrol, proprietar Kazahstan, și Socar, proprietar Azerbaidjan, poate afirma cineva că între Rusia și cele două țări foste CSI nu există în continuare relații de toate felurile, care ar putea la un moment dat, funcție de dezvoltările geo-politice, să influențeze într-un fel sau altul, pozitiv sau negativ, industria noastră petrolieră? Deocamdată influența din partea Rusiei este pozitivă, atât timp cât cele două țări sunt prezente în România și fac investiții importante în economia națională. Interesele petroliere care sunt prezente în România fac parte dintr-o rețea globalizată de interese, din acest motiv din punctul meu de vedere nu poate exista independență energetică, nici nu știu dacă ne-ar avantaja foarte mult. Am mai obținut o dată, cu sacrificii foarte mari, în perioada 1980-1989, independența în domeniul datoriei externe, plătind-o în totalitate, față de alte state în situații mult mai grele decât a noastră, care la final au fost în câștig față de noi. O fi fost bine, o fi fost rău, eu zic că a fost destul de rău".
     *  "Memorandumul statului român cu KazMunaiGaz Rompetrol este imposibil de pus în practică"
     Companiile din industria noastră petrolieră s-au confruntat, în ultima perioadă, cu acuzații publice destul de grave.
     Rompetrol are sechestru pe bunuri și active de aproape doi ani de zile, Lukoil a fost acuzată de evaziune fiscală și spălare de bani, iar în cazul OMV Petrom, Dumitru Costin, președintele BNS, a afirmat că aceasta ar fi prejudiciat statul român cu 7 miliarde de lei, potrivit unor controale făcute de Curtea de Conturi, însă acești bani nu au fost recuperați din 2015 până în prezent. OMV a respins vehement acuzațiile de neplată a obligațiilor către stat.
     Ionel Blănculescu susține: "Să nu discutăm de OMV Petrom, deoarece în cazul acestei companii sunt probleme de interpretare, de acte juridice, texte de lege, de contracte etc. așa că ar trebui să așteptăm finalizarea acestui proces de analiză și după aceea să comentăm. În cazul KazMunaiGaz Rompetrol, se impune deblocarea unei situații fără ieșire, așa după cum se prezintă astăzi, care persistă de mai mulți ani. Aceasta se poate face prin renunțarea de către ambele părți la Memorandumul adoptat, cu miliardul de euro investiții, pentru readucere aminte și continuarea procedurilor în instanțele de judecată, știut fiind faptul că fondul a fost deja câștigat de compania petrolieră la Tribunalul Constanța, după care procesul a fost suspendat. În cazul Lukoil, de asemenea instanțele de judecată sunt cele care trebuie să se pronunțe și se vor pronunța. Anul 2018 va fi foarte important din acest punct de vedere, nu cred că procedurile în instanțe se vor finaliza, cred că vor continua și în anul 2019, deci am putea spune că situația cel puțin juridică a celor două mari companii rămâne complicată în continuare. Ca o concluzie, aș putea spune că lipsa de profesionalism de înaltă calitate, viziune, experiență în cele două construcții petroliere, din motive obiective și subiective, și de o parte și de alta a beligeranților, din ultimii peste 10 ani, au condus la situațiile de acum. Adică altfel spus, cele două companii și-au făcut-o cu mâna lor, iar acum trag cu greutate la soluționări de situații atât de complicate, care afectează destul de evident bunul mers al activității acestora".
     Memorandumul de înțelegere dintre Rompetrol și statul român, încheiat în februarie 2013, expiră la finalul acestui an. Recent, ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat, în cadrul audierilor din Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea ANRE, că Ministerul Energiei nu va prelungi memorandumul cu KazMunaiGaz, proprietarul Rompetrol, aprobat prin hotărâre de Guvern în 2014, iar compania va trebui să-și plătească datoria către stat pentru a-și dovedi buna credință.
     La rândul său, Ministerul Energiei a precizat, într-un comunicat, că o prelungire a Memorandumului va fi discutată după îndeplinirea a două condiții, respectiv achitarea datoriei istorice a companiei față de statul român și soluționarea cauzei de către justiție. Premierul Mihai Tudose a subliniat că cele două condiții trebuie întrunite cumulativ, altfel statul român nu va mai putea lua în calcul înțelegerea din 2013.
     Ionel Blănculescu apreciază: "Din punctul meu de vedere, astăzi sau mâine, Memorandumul statului român cu KazMunaiGaz Rompetrol este imposibil de pus în practică, cu cât mai repede se va înțelege această axiomă, de către ambele părți, cu atât mai repede se va soluționa, într-un fel sau altul, diferendul, litigiul. Cu certitudine, CEFC va condiționa preluarea subsidiarei KazMunaiGaz din România de rezolvarea situației litigioase, și câți dintre noi nu ar proceda la fel, dacă ar fi puși într-o situație identică? Ar cumpăra cineva o casă cu sechestrul pe ea, grevată de așa zise datorii de un nivel de câteva ori mai mare decât prețul de piață al casei? Categoric, nu! Aceasta este explicația simplă a momentului în care ne aflăm. Dar dacă va fi și va fi, consider eu, răbdarea chinezească este proverbială, nu degeaba picătura chinezească de acolo provine, atunci România ar intra de facto în «One Road, One Belt», noul Drum al mătăsii financiare, Programul guvernamental al Chinei în valoare de 265 miliarde USD, care va lega interesele economice și nu numai ale acesteia, rutier, feroviar și maritim, cu peste 60 de state din întreaga lume, deci și cu România, desigur cu avantajele aferente de ambele părți".
      * "Contractul de privatizare (n.r. la Petrom) a securizat pachetul de control al OMV prin diverse proceduri ce urmează a se aplica, la momentul potrivit"
     Autoritățile statului au tărăgănat, ani de-a rândul, majorarea de capital cu terenurile aportate la "OMV Petrom", în ciuda avertismentelor de la Curtea de Conturi.
     Ionel Blănculescu spune: "Situația este extrem de complicată, în sensul că nimeni nu dorește ca legea să nu se aplice, privind această operațiune, însă coroborat cu contractul de privatizare și alte accesorii, trebuie procedat în așa fel încât nici statul să nu fie păgubit, adică valoarea terenurilor cu care se va majora capitalul companiei să fie cea de piață, nu una artificială, și nici OMV ca proprietar, să-și piardă pachetul de control, de 51%, la OMV Petrom. Contractul de privatizare, din câte cunosc, a prevăzut astfel de situații și a securizat pachetul de control al OMV prin diverse proceduri ce urmează a se aplica, la momentul potrivit. Oricum, situația este în evoluție, în progres. Sunt convins că se va găsi calea justă". În opinia domnului Blănculescu, dacă actorii implicați nu vor găsi o soluție convenabilă, cu certitudine o vor face instanțele de judecată naționale sau internaționale.
     Recent, Ministerul Economiei a pus în dezbatere un proiect de Lege privind administrarea și valorificarea participațiilor statului, care prevede, printre altele, modificarea legislației majorărilor de capital cu terenurile aportate de stat.
     Domnia sa a mai precizat: "Actualul sistem de redevențe, la nivel onshore, este și am spus-o în mod repetat ridicat, raportat la sistemele similare din lume, așa că ar trebui să fie menținut la nivelul de acum și atât. Mai ales că barilul de țiței ca valoare s-a înjumătățit și să nu mai vorbim de calitatea zăcămintelor de petrol din țara noastră, care nu sunt de cea mai bună calitate, pentru a li se aplica super redevențe, ca în Irak, Kazahstan sau Rusia. Să lăsăm lucrurile așa cum sunt, că sunt bune în special pentru statul român. Să încasezi până la 13% din veniturile companiilor petroliere, la o marjă de câștig de 18%, cam cât anunță regulat OMV Petrom echivalează cu a câștiga din redevențe cam cât încasează compania profit pe toate operațiunile de extracție, procesare și valorificare combustibili. Pentru o mai bună înțelegere: la 1 miliard euro venituri, compania petrolieră plătește până la 13% redevențe, adică 130 milioane euro. Profitul ei la miliardul de euro produs este de 180 milioane euro, deci statul câștigă până la maxim 72% din profitul companiei, nu este bine? Cele două părți sunt aproape la paritate, cât câștigă compania petrolieră câștigă și statul. Să nu mai vorbim de încă jumătate de miliard de euro, prin taxe și impozite, pe care statul le câștigă, cei 50% din tot, adică din prețul la pompă, atât de cunoscuți astăzi nouă. Pentru offshore, situația este diferită, nivelul redevențelor trebuie să fie cu mult mai redus, investițiile inițiale de descoperire și apoi de extracție sunt extrem de ridicate". În opinia lui Ionel Blănculescu, statul trebuie să aibă în vedere acest aspect, la stabilirea redevențelor, cel puțin pentru primii ani de activitate. 

 link: "Un regim drastic al redevențelor poate afecta investițiile viitoare în domeniu"

 link: ROPEPCA:"România este în proporție de aproape 90% independentă față de Rusia"
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !

1.  Periul pe titei
    (mesaj trimis de Dr.WHO în data de 22.12.2017, ora 09:55)  
 Pariul pe titei se dovedeste din ce in ce mai rentabil.Scaderea drastica a depozitelor de petrol nord-americane, cresterea accentuata a consumului, conduc pretul barilului brent la peste 70 $. Pe BVB este clar ca tot ceea ce este plasament in industria petroliera va creste accentuat.


 
2.  fără titlu
    (mesaj trimis de Intrusul în data de 05.01.2018, ora 12:52)  
 D-le Blanculescu redeventele medii in Romania la titei sunt de 5,18% si la gazele naturale sunt de 8,28% in anul 2016. si nu reprezinta 13% din veniturile companiilor.De ce nu prezentati procentele redventelor din venituri si la alte tari din lume pentru comparatie?Aveti curajul? Cat despre terenuri, cine ne impiedica sa aplicam legea?Dar cheltuielile pentru ecologizarea sondelor istorice decontate la OMV pe baza documentelor prezentate de acestia fara niciun aviz de la vreo instituti. Ala nu este castig. Dar cu gazul natural cu pret de productie utilizat la termocentrala proprie de energie electria.Se sta bine in Romania!


 
Aceeasi sectiune (Materii Prime)
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
26.04.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa s-au înscris pe un curs negativ ieri, investitorii fiind mai interesați de titlurile de stat americane - datorită randamentelor - decât de acțiuni.  click să citești tot articolul
26.04.2018
BVB
     Rulajul înregistrat în ședința de ieri a Bursei de Valori București (BVB) a fost de 61,08 milioane de lei (13,14 milioane de euro), circa o treime din valoarea tranzacționată fiind realizată cu...  click să citești tot articolul
25.04.2018
BVB
     * Dragoș Mesaroș, Goldring: "Dacă BET reușește să construiască un suport în zona nivelului de 9.000 de puncte, există șanse importante ca indicele să continue să urce"
     
     Piața...  click să citești tot articolul
25.04.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au fluctuat ieri, investitorii din regiune fiind atenți la rezultatele financiare anunțate de companii.  click să citești tot articolul
24.04.2018
BVB
     Bursa de Valori București (BVB) a avut parte de un debut de săptămână pozitiv din punctul de vedere al cotațiilor, toți indicii încheind ședința de tranzacționare de ieri în creștere.  click să citești tot articolul
24.04.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile de pe piețele din Europa au urmat un curs pozitiv în a doua parte a zilei de ieri, pe fondul unor date mixte privind economia regiunii.  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 25 aprilie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.8872
2.3762
2.9606
3.8777
0.1826
0.6240
0.2150
4.6474
5.3147
1.4856
3.4903
0.2308
0.4800
1.1024
0.0617
0.4459
0.9335
3.8065
0.3054
1.0960
0.6024
0.0570
0.3523
0.2012
2.7010
0.0393
0.1448
1.0364
0.6263
0.1207
162.1320
5.4996
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
25.04.2018
DEPUTY PRIME-MINISTER VIOREL ȘTEFAN:
     * Bogdan Chirițoiu: "The European Commission will force the future buyer of Sidex Galați to increase the output of steel"
     ArcelorMittal may only sell the Galați metallurgic plant with the explicit agreement of the Romanian state, and the European Commission will ensure that the output of the plant will increase after the transaction, deputy prime-minister Viorel Ștefan said yesterday, in a conference on the issue of major industrial energy consumers.  click here to read the entire article
20.04.2018
     * "Iliescu on trial for all the bloodshed!" was one of the powerful slogans of the University Square, as well as "Iliescu - KGB, go back to the USSR!".
     We, who had organized the marathon protest of the century, knew who Ion Iliescu was, as the rest of the Romanian people took a long time to catch on, even Brucan was wrong in his estimate that the much maligned "stupid people" would take two decades to "awake".  click here to read the entire article
16.04.2018
     * - The Syrian gas attack did not exist, the American missiles were brought down, then where are the dead coming from?!
     * - It is enough to tell Syrians that they are attacked and killing each other?
     Friday, Syria was attacked by war attacks, in which a warship of the United Nations which operate in the Red Sea (according to the American officials), American B-1 bombers, four British Royal Tornado GR4 aircraft (which fired Storm Shadow missiles) and French Rafale jets.  click here to read the entire article
12.04.2018
     New Delhi, March 4th, 2017 - I am in the garden of the Royal Plaza hotel, sitting next to the table of a group of Indians, probably Hindus, two women in colorful saris and two men, all of them in their fifties. They are checking me out, I catch them doing it a few times. A Romanian manea, with heavy Indian influences starts playing from the speakers, I am surprised, I start laughing.  click here to read the entire article
02.04.2018
FOR THE FIRST TIME AFTER THE LOSS OF 2.6 BILLION LEI OF 2014
     The Romanian Commercial Bank (BCR) has proposed to shareholders the distribution of dividends of 228.12 million lei, out of the profit of 570 million lei, for last year, this being the first year with such an item on the agenda of the General Shareholder Meeting, after the huge loss of 2014, of 2.6 billion lei, caused by the high provisions and the sale of non-performing loans.  click here to read the entire article
30.03.2018
     The website of the National Bank of Romania still includes the statement that its monetary policy strategy is the direct targeting of inflation.  click here to read the entire article
28.03.2018
     No investor has expressed interest in the privatization of the "Sanevit 2003" disposable syringes factory of Arad, as part of the last procedure initiated by the Ministry of the Economy, which took over the company in 2012 to save ut from bankruptcy, but since then, several attempts at privatization have failed, and since 2013 the plant hasn't manufactured anything, according to News.ro.  click here to read the entire article
27.03.2018
ALEXANDRU BOTEZ, ELECTRICA SHAREHOLDER:
     * The Ministry of Energy has requested the election of a new Board of Directors, even though the current management was elected in October, for a four-year term
     * The company's directors are entitled to compensation in the event of their unjustified dismissal
     * Challenges in court concerning the prior elections would remain groundless
       The proposal of the Ministry of Energy that the shareholders of Electrica (EL) decide, in the General Shareholder Meeting of April 27th, the election of the members of the Board of Directors, through the cumulative vote method, for a term of four years, even though the current directors were elected in October 2017, also for four years, has caused discontent among some shareholders.  click here to read the entire article
22.03.2018
     "The markets are turning into the markets' greatest enemy", wrote an analyst of Goldman Sachs in a note addressed to its customers, according to an article by Bloomberg, and the jump in the VIX volatility index last month "is a symptom of the financial fragility".  click here to read the entire article
19.03.2018
AS SHAREHOLDER,
     * The president of the Association of Brokers has taken the matter to the County Court of Cluj, to address the capital reduction of 2014 and the subsequent decisions of the company
     * Liviu Stoleru, CEO of Cemacon, told us on Thursday, that "no notification has been received from the company concerning such a topic"
     * The case was recorded on Friday, with the County Court of Cluj
     * BCR sold to BOF for 2 Euros the non-performing loans of 16.5 million Euros of "Cemacon" and "Ambient"
       * UPDATE 15.45 "Cemacon" confirms the lawsuit brought by Dan Paul
     "Cemacon" today sent the Bucharest Stock Exchange, a report whereby it confirms the existence of the lawsuit brought by Dan Paul, the president of the Association of Brokers. However, the officials of the company wrote that they have no details about the case.
     -------
     Dan Paul, the president of the Association of Brokers, has sued "Cemacon" (CEON), acting as shareholder, seeking the annulment of the shareholders' decision of March 24th, 2014, concerning the reduction of the share capital and of the subsequent acts, according to a notification seen by "BURSA".  click here to read the entire article
15.03.2018
THE NATIONAL BANK OF ROMANIA ISN'T COMMENTING, EVEN THOUGH BOTH COMMERCIAL BANKS ARE LISTED ON THE STOCK EXCHANGE
     The National Bank of Romania (BNR) has blocked the acquisition of Banca Românească by OTP Bank România, according to information which appeared yesterday in the Romanian press, as well as on some foreign websites. Thus, the NBR hasn't issued an opinion on the transaction, even though the time by which it should have done so expired since back in autumn last year.  click here to read the entire article
14.03.2018
RAINER SEELE, OMV:
     * OMV has a budget of 10 billion Euros for takeovers, until 2025 and it is targeting the markets in the Middle East and Asia Pacific
     * Manfred Leitner: "It is unknown how the BRUA pipeline will be implemented, but I don't think that all the gas volumes of the Black Sea that get exported will only go to the West"
       OMV wants to reduce its dependence on the European market, between 2020-2025, and will focus on acquisitions in the Middle East and Asia Pacific, according to CEO Rainer Seele.  click here to read the entire article
07.03.2018
ACCORDING TO AN EUROPEAN COMMISSION DOCUMENT, SEEN BY BLOOMBERG
     The European Union (EU) intends to apply tariffs for imports of 2.8 billion Euros (3.5 billion dollars) in the US, from T-shirts and bourbon, to motorbikes, if American president Donald Trump continues its plan to impose 25% tariffs for foreign steel acquisitions, according to Bloomberg.  click here to read the entire article
06.03.2018
     * The EU, which is preparing retaliatory tariffs of its own against the US, is carrying out talks with the countries that will be affected by the taxes proposed by the Americans: Japan, Canada, Brazil and Turkey
     * German economy minister: "President Trump wants to play a game that no one can win"
       One of the top advisors to US president Donald Trump has recently announced that the US will not make any exception from the application of tariffs set on imported steel and aluminum, even if the EU is preparing reprisals, according to ft.com.  click here to read the entire article
05.03.2018
LAST WEEK, ROMANIA HAD THE BIGGEST IMPORTS OF NATURAL GAS IN THE LAST FIVE YEARS
     * In Europe, the cold weather has led to a significant rise in the price of natural gas
       Last week, Romania imported about one third of the daily natural gas consumption to get it through the cold winter period, these being the biggest daily imports of natural gas in the last five years, according to some sources from the energy sector, quoted by Agerpres.  click here to read the entire article
.