MATTEO SALVINI, LIDERUL PARTIDULUI LIGA:"Moneda euro - o eroare"

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

"Moneda euro - o eroare"

Liderul partidului italian Liga (fosta Liga Nordului), Matteo Salvini, a estimat, ieri, că o ieşire de manieră improvizată a Italiei din zona euro nu este de dorit, dar a reafirmat totodată că moneda unică este "o eroare", informează AFP.

Salvini, al cărui partid a obţinut 17,4% din voturi în recentele alegeri legislative din Italia, a subliniat că dacă va prelua conducerea guvernului, după cum speră, el nu va respecta regulile europene dacă le va considera contrare intereselor italienilor, mai ales obligaţia de a ajunge la un deficit public plafonat la 3% din Produsul Intern Brut (PIB).

Această limită de 3% face parte din regulile europene care au fost impuse, a criticat Matteo Salvini, care îşi va părăsi locul de eurodeputat pentru a deveni senator de Calabria (sudul Italiei). "Dacă este posibil (să fie respectată regula), o voi face (...), însă dacă va trebui, pentru a respecta acest plafon de 3%, să iniţiem disponibilizări sau catastrofe sociale, nu o vom accepta", a continuat el, citat de Agerpres.

Liderul extremei drepte italiene, aliată a dreptei conduse de Silvio Berlusconi, şi-a reiterat intenţia de a renegocia tratatele europene şi regulile "care au repercusiuni negative asupra vieţii italienilor".

"Dacă nu vom reuşi (să facem aceasta), atunci nu exclud nicio posibilitate, însă o ieşire improvizată din zona euro nu este de dorit şi aceasta nici nu este de fapt ceea ce ne dorim", a nuanţat Salvini, evocând o reflecţie asupra "unui plan B".

"Dacă se doreşte ca Italia să rămână în UE, trebuie de asemenea să se ţină cont de interesele italiene", a insistat Salvini.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită