MATTEO SALVINI: "Regulile fiscale din UE ruinează continentul"

T.T.
Internaţional /

Matteo Salvini (Sursa foto: Twitter)

Matteo Salvini (Sursa foto: Twitter)

Regulile fiscale din Uniunea Europeană ruinează continentul şi trebuie schimbate, a declarat, astăzi, vicepremierul italian Matteo Salvini, potrivit Reuters.

"Dacă există reguli europene care ruinează continentul, ele trebuie schimbate", a declarat el presei, cu ocazia unei întâlniri cu oameni de afaceri la Roma.

Declaraţia vine la o zi după ce Salvini a făcut valuri pe pieţele financiare internaţionale spunând că guvernul de la Roma este pregătit să ignore regulile bugetare ale Uniunii Europene pentru a stimula astfel ocuparea forţei de muncă.

''Dacă vom avea nevoie să depăşim anumite limite, cum ar fi deficitul bugetar de 3% (din PIB) sau 130-140% (rata datoriei publice faţă de PIB), suntem gata să facem acest lucru. Până când vom scădea rata şomajului la 5%, vom cheltui oricât va trebui, iar dacă cineva la Bruxelles se plânge, nu o să ne preocupe'', a spus Salvini ieri.

Ca regulă generală, Comisia Europeană cere guvernelor statelor UE să menţină un deficit bugetar mai mic de 3% din PIB şi un nivel al datoriei publice sub 60% din PIB.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS