Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

Mecanica Ceahlău, profit de 4,4 milioane lei la finalul lui 2014

Elena Deacu
Companii #Bunuri Industriale /

Producătorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlău a înregistrat în 2014 un profit de 4,4 milioane lei, faţă de 700.000 lei la sfârşitul anului 2013, în timp ce cifra de afaceri a companiei s-a menţinut la nivelul de aproximativ 24 milioane lei - în linie cu bugetul stabilit pentru 2014, arată raportul transmis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit documentului, eficientizarea semnificativă a companiei se datorează în principal strategiei de dezvoltare elaborate de echipa care a preluat managementul Mecanica Ceahlău la începutul anului 2014 şi care a decis trecerea companiei printr-un proces de modernizare a fluxurilor de producţie, consolidarea forţei de vânzări şi modernizarea portofoliului istoric de produse.

"Conform strategiei anunţate după preluarea mandatului, 2014 a fost un an în care am privit către viitor şi am investit în repoziţionarea companiei pe piaţă, astfel încât să asigurăm premise sănătoase de dezvoltare pe termen lung", declară Laura Şerban, CEO-ul Mecanica Ceahlău.

Dupa ce în 2014 a lansat 4 produse noi concept 100% românesc şi a deschis în Afumaţi primul showroom, împreună cu unul dintre distribuitorii săi, Mecanica Ceahlău devine de anul acesta partener strategic pentru brandul Steyr în România.

Steyr este un brand al CNH Industrial (www.cnhindustrial.com), fiind lider în tehnologie şi utilaje de înaltă clasă de mai mult de 60 de ani. Gama sa premium de tractoare produse în Austria asigură condiţii exceptionale de confort şi înaltă precizie, folosind inovaţii tehnologice testate şi cu capacităţi dovedite pentru a maximiza productivitatea operatorilor din agricultură, industria forestieră şi sectoare municipale.

"Intrăm în 2015 având alături experienţa Steyr, un partener internaţional cu tradiţie şi reputaţie în domeniul producţiei de tractoare, care ne permite consolidarea companiei şi extinderea pe un nou segment de echipamente adresate agricultorilor din România", menţionează CEO-ul Laura Şerban.

Parteneriatul semnat recent se numără de asemenea printre obiectivele anunţate în 2014 şi va permite accesarea unui nou segment de piaţă, cel al tractoarelor, pe care Mecanica Ceahlău nu îl avea până acum în portofoliu.

"Agricultura românească se dezvoltă rapid, ceea ce oferă mari oportunităţi pentru brandul Steyr. Tendinţa de consolidare în rândul celor 1.3 milioane de ferme cu mai puţin de 50 de hectare în exploatare generează, de asemenea, o creştere a cererii pentru tractoare moderne şi alte utilaje. Parteneriatul cu Mecanica Ceahlău ne aduce alături un importator puternic, care va intensifica prezenţa brandului Steyr pe această piaţă aflată în creştere. Suntem încântaţi să anunţăm începerea imediată a colaborării cu echipa vizionară şi profesionistă a partenerului nostru", spune George Stanson, Business Manager Steyr pentru România, Bulgaria, Serbia & Croaţia.

La finalul anului 2014, Mecanica Ceahlău punea la dispoziţia fermierilor peste 20 de categorii de utilaje agricole, la care se adaugă, începând cu luna februarie 2015, modelele de echipamente distribuite sub marca Steyr.

Pentru toate utilajele, Mecanica Ceahlău va asigura activităţi de service la nivel naţional, prin intermediul echipelor specializate din cadrul reţelei sale de dealeri.

Mecanica Ceahlau se află în portofoliul SIF Moldova, fiind listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbol bursier MECF.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Ce bine ca CE0-ul s-a sacrificat prin asternuturi pentru parteneriat. Profit s-avem. Pe ogoarele tarii tractoarele straine vor ara. georgica asta asa de incantat e de echipa vizionara incat si-a lasat sotia si copilul. ce baiat ....

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS