BURSA 18.01.2017

D.N.
 
     "Dispariția" lui Sebastian Ghiță repune în atenție discuția legată de problemele din ultimul deceniu ale marilor "moguli" de presă. S-a vorbit de un adevărat blestem care i-a lovit fără milă pe marii finanțatori media, deși în lumina ultimelor dezvăluiri ale patronului postului România TV, lucrurile sunt ceva mai nuanțate și nu țin doar de ghinion și noroc.
     În urmă cu un deceniu, când se realiza prima suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu, aveau loc repoziționări interesante în ceea ce privește simpatiile și antipatiile celor mai puternice trusturi media vizavi de anumite partide și lideri politici, lucru care s-a văzut din plin în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2009. Între timp unii moguli și-au pierdut libertatea, alții influența, iar Dinu Patriciu chiar viața. A fost un război din care absolut toată lumea a avut de pierdut, de la fostul președinte până la moguli, de la ziariști până la public.
     Dan Voiculescu, Dinu Patriciu și Sorin Ovidiu Vântu au reprezentat principalele ținte ale președintelui Băsescu la finalul primului său mandat și pe parcursul celui de-al doilea. Atitudinea față de Adrian Sârbu a fost una variabilă, iar Dan Diaconescu a fost privit în permanență ca un "element exotic". În octombrie 2009, Traian Băsescu se lansa în mai multe atacuri dure la adresa patronilor de presă pe care îi considera ostili: "Face Voiculescu din deget și se prezintă în pas alergător și Iliescu și Hrebenciuc și Crin Antonescu și Radu Stroe, la firmă la el, la Grivco. Face Patriciu din deget și dă fuguța și Adrian Năstase și Meleșcanu și turnătorul Roșca Stănescu, de bună seamă. Cred că această putere politică își face iluzii că va guverna România (...) Oare cum o reuși să spună noi vrem respect și în fața celor de la FNI? Cum i-o fi domnului Vântu să meargă la FNI și să spună: noi vrem respect? De unde vrei, măi Vântule, respect? Intreabă-i pe aia de la FNI că vrei respect! (...) Cât de important s-o crede un Vântu, un Voiculescu sau chiar și un Patriciu să gândească că ei trebuie să controleze decizia politică? Sunt oameni deformați". Replicile nu au întârziat să apară fiind lansate din zeci de guri sau pixuri, într-o adevărată cavalcadă. Treptat, principalii actori ai acestui război au ieșit din scenă într-un fel sau altul, dar urmele luptelor sunt vizibile și astăzi.
     Dinu Patriciu a vândut trustul Adevărul lui Cristian Burci, în 2012, după care s-a concentrat exclusiv pe divorțul de prima soție și pe problemele de sănătate. În momentul realizării acestei tranzacții, Dinu Patriciu avea dificultăți financiare enorme atât cu Adevărul Holding SRL, cât și cu firma Mic.ro Retail SRL care intrase în faliment, pe lista creditorilor aflându-se la vremea respectivă peste 1.200 de societăți și persoane fizice și aproximativ 5.000 de salariați neplătiți. În august 2014 omul de afaceri a murit.
     Cu unsprezece zile înainte de moartea lui Patriciu, pe 8 august 2014, fondatorul Intact Media Group, Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).
     Trustul de presă, condus de fiica sa și-a continuat activitatea, existând și mici sincope, cum a fost episodul din februarie 2016, când ANAF a somat posturile Antena 1, Antena 3, Zu TV, Euforia și Antena Stars să părăsească sediul în care își desfășurau activitatea, fiind pusă în aplicare sentința penală nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București.
     Intrat într-un adevărat malaxor al justiției, din care reușește uneori să iasă, pentru scurte perioade, în libertate, Sorin Ovidiu Vântu a pierdut treptat legătura cu trustul Realitatea (care cuprindea posturi TV, posturi de radio, ziare, reviste, site-uri). În 2011 copii săi au vândut toate acțiunile la Realitatea TV lui Elan Schwartzenberg. Ulterior au apărut informații că acțiunile postului tv s-ar fi întors la fiica lui Vântu, după care au apărut alți acționari la postul TV, Cozmin Gușă și Maricel Păcurariu. În ultimii șase ani Sorin Ovidiu Vântu a suferit mai multe condamnări definitive, în diverse dosare, inclusiv cu executare, acuzațiile fiind din cele mai diverse, de la șantaj și spălare de bani la favorizarea infractorului. În iulie 2016, Vântu a revenit, pentru a treia oara, în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv la 6 ani și două luni de închisoare cu executare în dosarul devalizării companiei Petromservice.
     Pe 1 ianuarie 2014, contractul lui Adrian Sârbu cu Central European Media Enterprises, compania-mamă a Pro TV, a ajuns oficial la final, după ce acesta își depusese demisia din funcția de președinte al CME, în luna august 2013. Chiar dacă a rămas proprietar al Mediafax Group - care deține agenția de presă Mediafax și mai multe publicații, majoritatea online - Adrian Sârbu și-a pierdut mult din influența pe care o avea în urmă cu 10 ani. Problemele lui Sârbu cu justiția au început în februarie 2015, când Curtea de Apel București a decis arestarea preventivă a acestuia sub acuzațiile de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani și instigare la delapidare. În mai 2015 a fost eliberat din arest, iar în aprilie 2016 a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General, în dosarul de evaziune fiscală de la Mediafax Group.
     Reușind să cucerească audiențe importante, dar și mai multe locuri în Parlamentul României la alegerile din 2012, cu o "televiziune de apartament", Dan Diaconescu, supranumit "mogulașul" a dispărut din peisajul media în martie 2015 când a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru șantajarea lui Ion Moț, fost primar al comunei arădene Zărand, precum și a omului de afaceri Paul Petru Țârdea. Pe 22 ianuarie 2013, OTV, postul deținut de Dan Diaconescu, s-a închis după ce Consiliul Național al Audiovizualului a retras licența televiziunii , în conformitate cu legislația audiovizualului, pentru neplata unor amenzi mai vechi.
     După cum se poate observa, în ultimii ani tabloul mass-media din țara noastră a suferit modificări majore, multe instituții de presă au dispărut, altele, mai puține, au apărut, dar termenul de "mogul" este tot mai puțin folosit și pentru faptul că se consideră că aduce ... "ghinion". 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !

1.  Mowgli...
    (mesaj trimis de MA în data de 18.01.2017, ora 00:52)  
 ... e mai nimerit ca "mogul", patronul media al viitorului e oarecum biped, imatur, nu poate articula cuvinte, e crescut de haita si incapabil de a deveni o fiara adevarata - vezi Burci, Alexander, Chemicul Brothers...


 
2.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 18.01.2017, ora 08:10)  
 Au omorât ideea de presa acești moguli.


 
  2.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 18.01.2017, ora 08:45)
 
 Securitatea a încercat să omoare presa. În locul ei era prevăzută propaganda securistă.
 Antena 3 a fost premiată 10 ani fără mogulul care băga euro în tonomate. Antenei 3 i-au fost executate sediile oferindu-i-se posibilitatea modernizării.
 Securiștii n-aveau de unde să știe că o televiziune care câștigă bani din piață, nu de la Securitate, în loc să dea faliment, devine HD. :))))))))))))


 
  2.2.   Diavolul e in detalii!  (răspuns la opinia nr. 2.1 )
    (mesaj trimis de MA , in data de 18.01.2017, ora 09:05)
 
 Acum pot sa nu ma uit la Gadea cu rezolutie maxima...


 
  2.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 18.01.2017, ora 10:23)
 
 Tu poti, dar rezolutia a crescut dupa ce ati incercat sa-i inchideti, voi, toata propaganda.


 
  2.4.   Am telecomanda...  (răspuns la opinia nr. 2.3 )
    (mesaj trimis de MA , in data de 18.01.2017, ora 12:30)
 
 ... Inchid cind vreau. In rest, n-am militat niciodata pentru interzicerea sau inchiderea a ceva, cuiva. Eu vreau sa se fumeze in avion, sa poti nega Holocaustul, daca ai chef, sa nu te oblige nimeni sa ai card de sanatate sau sa faci vaccin, sa microcipezi ciinele sau sa-ti declari averea, rasa, religia. Daca ar fi dupa mine, ar exista televiziuni misogine, sioniste, jihadiste, naziste, comuniste, secesioniste, unioniste, expansioniste, revizioniste, sandiniste, ar fi legal sa urinezi pe morminte si sa faci statui ecvestre in holul blocului...


 
  2.5.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.4 )
    (mesaj trimis de MAKE , in data de 18.01.2017, ora 15:08)
 
 Pai, mai normal decit sa urinezi in holul blocului si sa pui ecvestre in cimitir.


 
  2.6.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.5 )
    (mesaj trimis de MAKE , in data de 18.01.2017, ora 15:11)
 
 Televiziunile sioniste s-ar bucura mereu de vizita neanuntata a reporterilor televiziunilor jihadiste.


 
  2.7.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.6 )
    (mesaj trimis de MAKE , in data de 18.01.2017, ora 15:13)
 
 in televiziunile misogine ar fi interzis accesul homosexualilor.


 
  2.8.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.4 )
    (mesaj trimis de MAKE , in data de 18.01.2017, ora 15:15)
 
 De televiziunile securiste, nimic, nimic?!


 
  2.9.   Si viceversa, vorba lui Lefter...  (răspuns la opinia nr. 2.6 )
    (mesaj trimis de MA , in data de 18.01.2017, ora 15:30)
 
 Ar fi cu corespondente de razboi direct din studio, mai ieftin, in prima faza... E adevarat ca studiourile ar fi de unica folosinta, ceea ce ar implica oarece cheltuieli, dar macar se va relansa piata imobiliara...


 
  2.10.   D-alea avem...  (răspuns la opinia nr. 2.8 )
    (mesaj trimis de MA , in data de 18.01.2017, ora 15:31)
 
 ... si vad ca sint licite...


 
  2.11.   Ar fi interesanta...  (răspuns la opinia nr. 2.7 )
    (mesaj trimis de MA , in data de 18.01.2017, ora 15:33)
 
 ... o televiziune homofobofila...


 
  2.12.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.9 )
    (mesaj trimis de MAKE , in data de 18.01.2017, ora 16:19)
 
 O singura regula: amenzi pentru degradarea echipamentelor de transmisie (interzise interviurile cu aruncatoare de flacari).


 
  2.13.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.12 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 18.01.2017, ora 16:43)
 
 Fara aruncatoare degradante asadar... Si arderea trebuie sa nu fie poluanta, combustibilul accizat, timbru de mediu, taxa pe piromanie, autorizatie de non ignifugare, aviz de la pompieri, taxa pe demisia de premier, permis de napalm, care napalm trebuie sa fie fara gluten, fara E-uri, cu denumire de origine controlata... De unde am plecat si unde am ajuns... Tot la restrictii...


 
3.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 18.01.2017, ora 09:39)  
 Regii Midas cu polaritate schimbata, puneau mana pe aur si il transformau in fier sau piatra.


 
4.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 18.01.2017, ora 09:39)  
 Regii Midas cu polaritate schimbata, puneau mana pe aur si il transformau in fier sau piatra.


 
5.  I-ul lipsa, mama lui...
    (mesaj trimis de Prale în data de 18.01.2017, ora 13:51)  
 In 2011 copiii!
 Nu 'copii'.


 
Aceeasi sectiune (Media Advertising)
Actualitate - vezi toate știrile mai jos.
Politică, 09:49
TĂRICEANU DESPRE POZIȚIA COMISIEI DE LA VENEȚIA:
     
     Opinia Comisiei de la Veneția cu privire la cele trei proiecte de modificare a legilor justiției din România este una "extrem de subțire" care, fiind una preliminară, nici nu trebuia făcută publică, a declarat ieri președintele Senatului și al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, relatează Agerpres.  click să citești tot articolul
Internaţional, 09:31
     Principalii indici bursieri de pe Wall Street, New York, au închis în apreciere.  click să citești tot articolul
Miscellanea, 09:24
     Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerț, a crescut în mai cu 10,6%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, ritm scăzut față de cel din aprilie, arată datele publicate astăzi de Institutul Național de Statistică (INS).  click să citești tot articolul
Politică, 08:44
Toader despre raportul Comisiei de la Veneția:
     Ministrul Justiției Tudorel Toader a declarat, astăzi, referindu-se la raportul Comisiei de la Veneția pe legile justiției, că este un raport intermediar, care poate fi completat, iar dacă ministerul va fi solicitat să participe la redactarea poziției României pe acest subiect, pentru a fi trimisă comisiei, va contribui.  click să citești tot articolul
Internaţional, 07:49
     Președintele american, Donald Trump, a descris Uniunea Europeană ca fiind unul dintre cei mai mari "dușmani" ai săi într-un interviu acordat înaintea summit-ului cu președintele rus, Vladimir Putin, scrie The Guardian.  click să citești tot articolul
Calendarul BURSA 2018
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
16.07.2018
BVB
     * Avans de 0,27% pentru BET-NG
     
     Ultima ședință de tranzacționare a săptămânii de la Bursa de Valori București (BVB) s-a încheiat în teritoriul pozitiv din punctul de vedere al cotațiilor, opt...  click să citești tot articolul
16.07.2018
BURSELE DIN LUME
     Piețele europene au urmat un curs pozitiv vineri, în condițiile în care investitorii și-au îndreptat atenția către rezultatele financiare anunțate de băncile din SUA.  click să citești tot articolul
13.07.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile societăților listate la bursele europene au înregistrat, ieri, o ușoară redresare față de ziua anterioară, când investitorii aveau temeri legate de escaladarea războiului comercial dintre...  click să citești tot articolul
13.07.2018
BVB
     * BET-BK, singurul indice în scădere
     
     Volumul de tranzacționare înregistrat, în penultima ședință de tranzacționare a săptămânii, a fost de 16,19 milioane de lei, atât sub cel din ședința...  click să citești tot articolul
12.07.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile tranzacționate la bursele din Europa au scăzut semnificativ ieri, pe fondul escaladării războiului comercial dintre SUA și China.  click să citești tot articolul
12.07.2018
BVB
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat un volum de tranzacționare de 64,27 milioane de lei, în ședința de tranzacționare de la mijlocul săptămânii, peste cel din ședința...  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 13 iulie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9568
2.3821
3.0381
3.9900
0.1797
0.6249
0.2239
4.6589
5.2601
1.4350
3.5602
0.2397
0.4912
1.0764
0.0643
0.4492
0.8249
4.0064
0.2999
1.0319
0.5979
0.0585
0.3539
0.2103
2.6998
0.0395
0.1528
1.0907
0.6298
0.1202
159.9299
5.6195
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
13.07.2018
Russia World Cup
     The final tournament of the World Football Cup will end with a gala representation, the duel between Croatia and France. France, the with the most expensive players in the tournament, has met the expectations, Croatia is the biggest surprise the of the competition.  click here to read the entire article
09.07.2018
FOOTBALL AND MONEY
     Cristiano Ronaldo (33 years old) had several hits over the last few days, even though in the final tournament of the World Championship he failed to exceed expectations, as Portugal was eliminated in the round of eight.  click here to read the entire article
05.07.2018
     The world is intensely preparing for a water crisis, the most important resource for human life. The signs, on a continental and global level, that there is a water problem are increasingly clear.  click here to read the entire article
02.07.2018
     The Bursa Construcțiilor magazine, published by the BURSA press group, has taken the first step in the third decade of existence and has awarded, in this year's Gala, no fewer than 20 awards of excellence, to some of the most important associations in the sector, as well as to companies that have stood out through their activity.  click here to read the entire article
27.06.2018
A VOTE FOR AN UNFORGETTABLE SUMMER
     In the plenum joint meeting of the Chamber of Deputies and the Senate, which will be held today starting at 14:00, will be debated and put up for vote the vote of no-confidence against the government submitted by 152 members of the opposition.
     The document which incriminates the failures of the Dăncilă government has been read in the Parliament on Monday, June 25th.  click here to read the entire article
25.06.2018
     Even without the court ruling rendered in first instance by the High Court of Cassation and Justice in the lawsuit of the fictitious hiring at the Child Protection Department of Teleorman the focus on getting all the institutional levers under the - informal, but all the more important - authority of Liviu Dragnea. But, after his conviction on June 21, this trend will speed up. But only through this kind of concentration of power can the president of the Chamber of Deputies hope to change not only the balance of power - which is already favorable to him, even though nothing is final in politics -, but the legislation based on which he has been sentenced, so that he gets exonerated of any legal responsibility. Or, when the powers of the state are concentrated in the hands of one man, democracy, even though it may be only a façade, moves aside to be replaced by autocracy. And in Romania, the temptation of autocracy, hidden under the veil of illiberalism, is more powerful than it has ever been, after the fall of communism. Could this be just an accident owed to the meteoric apparition of Liviu Dragnea?  click here to read the entire article
19.06.2018
     The Romanian Constitution:
     Art. 80 - The role of the president
     (1) The Romanian president represents the Romanian government and is the guarantor of national independence, unity and territorial integrity.
     (2) The Romanian president must watch for the compliance with the Constitution and the good functioning of the public authorities. For that purpose, the president serves as a mediating entity between the powers of the state, as well as between the state and society.  click here to read the entire article
12.06.2018
     The reunion scheduled today between Donald Trump and Kim Jong-un is taking place in Singapore due to the relative neutrality and the security this city-state provides. Singapore is one of the few countries that still hosts a North-Korean embassy, and many of the deals of the Kim regime were conducted here, according to the foreign press.  click here to read the entire article
05.06.2018
     "It is a good thing that the public doesn't understand the functioning of our banking and monetary system, because otherwise I think there would be a revolution in the streets by dawn".
     HENRY FORD, founder of the American automotive industry

     Fed up with subsidizing the commercial banks with their own money, the Swiss, mobilized through the "Sovereign Money" initiative, have proposed the organization of a Referendum which will be held on Sunday, June 10th 2018 - is a historical referendum, revolutionary for the banking industry, of international resonance -, by which the initiators want to amend the Constitution, which would impose to the commercial banks to grant loans only within the limits of the bank's money, forbidding them to issue scrip money and ensuring the monopoly of the Confederation (of the Swiss state) on issuance of money free of debt.  click here to read the entire article
23.05.2018
     The "pension apocalypse is coming"! The more or less qualified keep talking in the written press, TV and on the radio. The uncertainty is being preserved - deliberately by some, by the government members out of pure stupidity!  click here to read the entire article
16.05.2018
GABRIELA MIHAELA VOICILĂ, THE BUSINESS ENVIRONMENT MINISTER:
     Where there are many entrepreneurs there is creation, where there are many women entrepreneurs there is divine creation, says Gabriela Mihaela Voicilă, state secretary in the Ministry for the Business Environment, Trade and Entrepreneurship (MMACA). In her opinion, entrepreneurship means joy, a better situation, but less time for the family: "Taken together, entrepreneurship means achievements (...) Every one of us needs validation, for having built, having created something".  click here to read the entire article
14.05.2018
IN THE LAWSUITS AGAINST THE BANKS
     * Piperea: "In the Andriciuc case, the EU Court of Justice has not limited its argumentation to the CHF, but expanded it to cover any currency for which the debtors weren't hedged"
     The courts in the country have begun ruling in favor of borrowers and freezing the value of the European currency at the exchange rate valid on the date the loans were originated, in the lawsuits brought against the banks.  click here to read the entire article
09.05.2018
IN THE ROMANIAN BANANA REPUBLIC...
     The urge "Mircea, act like you're working!", back in the days of the so-called revolution of December 1989, was brought back recently by a new "director".
     We are talking of course, about the meeting between NBR governor Mugur Isărescu, and a government "delegation" led by chamber of deputies chairman Liviu Dragnea, together with PM Viorica Dăncilă.
     Sources from within the PSD, quoted by ziare.com, have claimed that, "in the meeting with the NBR governor, Liviu Dragnea seemed to be looking for a way out, and he seems confused, as he didn't expect his decisions to lead to such effects in the economy".  click here to read the entire article
08.05.2018
     Liviu Dragnea's insistence in moving the Romanian embassy from Tel Aviv, to Jerusalem, feeds an older, widespread confusion. Much older. Politically, Jerusalem has been divided from the first presence of the Judeans on the lands of the Palestinians, since back in the days of Abraham and Abimelec. "The indivisible Jerusalem" wanted by Benjamin Netanyahu is a spiritual creation.
     Definitely, pilgrims and locals claim that Jerusalem has a geography, meaning that the city would be compatible with the cardinal points and that is why Palestinians, Israelis and people overall, including those of the UN, EU and the US, speak about Eastern Jerusalem and Western Jerusalem, without anybody being surprised that that is happening at the center of the world, where the god of the Judeans began his creation, starting from the very rock from which later Archangel Gabriel raised Mohammed to visit Heaven, the same place of origin where one of the seven angels "and showed me the Holy City, Jerusalem, coming down out of heaven from God." (Apocalypse, 21: 10), where God is one of the same.  click here to read the entire article
03.05.2018
     Financial fair play is a concept that comes from the world of soccer. The notion is simple, don't spend more than you earn in a month, or in a year, regardless of what shareholder, mogul or investor enters the business.  click here to read the entire article
.