CONFERINȚA CODUL INSOLVENȚEI - Ediția a V-a
BURSA 18.01.2017

D.N.
 
     "Dispariția" lui Sebastian Ghiță repune în atenție discuția legată de problemele din ultimul deceniu ale marilor "moguli" de presă. S-a vorbit de un adevărat blestem care i-a lovit fără milă pe marii finanțatori media, deși în lumina ultimelor dezvăluiri ale patronului postului România TV, lucrurile sunt ceva mai nuanțate și nu țin doar de ghinion și noroc.
     În urmă cu un deceniu, când se realiza prima suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu, aveau loc repoziționări interesante în ceea ce privește simpatiile și antipatiile celor mai puternice trusturi media vizavi de anumite partide și lideri politici, lucru care s-a văzut din plin în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2009. Între timp unii moguli și-au pierdut libertatea, alții influența, iar Dinu Patriciu chiar viața. A fost un război din care absolut toată lumea a avut de pierdut, de la fostul președinte până la moguli, de la ziariști până la public.
     Dan Voiculescu, Dinu Patriciu și Sorin Ovidiu Vântu au reprezentat principalele ținte ale președintelui Băsescu la finalul primului său mandat și pe parcursul celui de-al doilea. Atitudinea față de Adrian Sârbu a fost una variabilă, iar Dan Diaconescu a fost privit în permanență ca un "element exotic". În octombrie 2009, Traian Băsescu se lansa în mai multe atacuri dure la adresa patronilor de presă pe care îi considera ostili: "Face Voiculescu din deget și se prezintă în pas alergător și Iliescu și Hrebenciuc și Crin Antonescu și Radu Stroe, la firmă la el, la Grivco. Face Patriciu din deget și dă fuguța și Adrian Năstase și Meleșcanu și turnătorul Roșca Stănescu, de bună seamă. Cred că această putere politică își face iluzii că va guverna România (...) Oare cum o reuși să spună noi vrem respect și în fața celor de la FNI? Cum i-o fi domnului Vântu să meargă la FNI și să spună: noi vrem respect? De unde vrei, măi Vântule, respect? Intreabă-i pe aia de la FNI că vrei respect! (...) Cât de important s-o crede un Vântu, un Voiculescu sau chiar și un Patriciu să gândească că ei trebuie să controleze decizia politică? Sunt oameni deformați". Replicile nu au întârziat să apară fiind lansate din zeci de guri sau pixuri, într-o adevărată cavalcadă. Treptat, principalii actori ai acestui război au ieșit din scenă într-un fel sau altul, dar urmele luptelor sunt vizibile și astăzi.
     Dinu Patriciu a vândut trustul Adevărul lui Cristian Burci, în 2012, după care s-a concentrat exclusiv pe divorțul de prima soție și pe problemele de sănătate. În momentul realizării acestei tranzacții, Dinu Patriciu avea dificultăți financiare enorme atât cu Adevărul Holding SRL, cât și cu firma Mic.ro Retail SRL care intrase în faliment, pe lista creditorilor aflându-se la vremea respectivă peste 1.200 de societăți și persoane fizice și aproximativ 5.000 de salariați neplătiți. În august 2014 omul de afaceri a murit.
     Cu unsprezece zile înainte de moartea lui Patriciu, pe 8 august 2014, fondatorul Intact Media Group, Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).
     Trustul de presă, condus de fiica sa și-a continuat activitatea, existând și mici sincope, cum a fost episodul din februarie 2016, când ANAF a somat posturile Antena 1, Antena 3, Zu TV, Euforia și Antena Stars să părăsească sediul în care își desfășurau activitatea, fiind pusă în aplicare sentința penală nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București.
     Intrat într-un adevărat malaxor al justiției, din care reușește uneori să iasă, pentru scurte perioade, în libertate, Sorin Ovidiu Vântu a pierdut treptat legătura cu trustul Realitatea (care cuprindea posturi TV, posturi de radio, ziare, reviste, site-uri). În 2011 copii săi au vândut toate acțiunile la Realitatea TV lui Elan Schwartzenberg. Ulterior au apărut informații că acțiunile postului tv s-ar fi întors la fiica lui Vântu, după care au apărut alți acționari la postul TV, Cozmin Gușă și Maricel Păcurariu. În ultimii șase ani Sorin Ovidiu Vântu a suferit mai multe condamnări definitive, în diverse dosare, inclusiv cu executare, acuzațiile fiind din cele mai diverse, de la șantaj și spălare de bani la favorizarea infractorului. În iulie 2016, Vântu a revenit, pentru a treia oara, în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv la 6 ani și două luni de închisoare cu executare în dosarul devalizării companiei Petromservice.
     Pe 1 ianuarie 2014, contractul lui Adrian Sârbu cu Central European Media Enterprises, compania-mamă a Pro TV, a ajuns oficial la final, după ce acesta își depusese demisia din funcția de președinte al CME, în luna august 2013. Chiar dacă a rămas proprietar al Mediafax Group - care deține agenția de presă Mediafax și mai multe publicații, majoritatea online - Adrian Sârbu și-a pierdut mult din influența pe care o avea în urmă cu 10 ani. Problemele lui Sârbu cu justiția au început în februarie 2015, când Curtea de Apel București a decis arestarea preventivă a acestuia sub acuzațiile de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani și instigare la delapidare. În mai 2015 a fost eliberat din arest, iar în aprilie 2016 a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General, în dosarul de evaziune fiscală de la Mediafax Group.
     Reușind să cucerească audiențe importante, dar și mai multe locuri în Parlamentul României la alegerile din 2012, cu o "televiziune de apartament", Dan Diaconescu, supranumit "mogulașul" a dispărut din peisajul media în martie 2015 când a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru șantajarea lui Ion Moț, fost primar al comunei arădene Zărand, precum și a omului de afaceri Paul Petru Țârdea. Pe 22 ianuarie 2013, OTV, postul deținut de Dan Diaconescu, s-a închis după ce Consiliul Național al Audiovizualului a retras licența televiziunii , în conformitate cu legislația audiovizualului, pentru neplata unor amenzi mai vechi.
     După cum se poate observa, în ultimii ani tabloul mass-media din țara noastră a suferit modificări majore, multe instituții de presă au dispărut, altele, mai puține, au apărut, dar termenul de "mogul" este tot mai puțin folosit și pentru faptul că se consideră că aduce ... "ghinion". 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
1.  Mowgli...
    (mesaj trimis de MA în data de 18.01.2017, ora 00:52)  
 ... e mai nimerit ca "mogul", patronul media al viitorului e oarecum biped, imatur, nu poate articula cuvinte, e crescut de haita si incapabil de a deveni o fiara adevarata - vezi Burci, Alexander, Chemicul Brothers...


 
2.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 18.01.2017, ora 08:10)  
 Au omorât ideea de presa acești moguli.


 
  2.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 18.01.2017, ora 08:45)
 
 Securitatea a încercat să omoare presa. În locul ei era prevăzută propaganda securistă.
 Antena 3 a fost premiată 10 ani fără mogulul care băga euro în tonomate. Antenei 3 i-au fost executate sediile oferindu-i-se posibilitatea modernizării.
 Securiștii n-aveau de unde să știe că o televiziune care câștigă bani din piață, nu de la Securitate, în loc să dea faliment, devine HD. :))))))))))))


 
  2.2.   Diavolul e in detalii!  (răspuns la opinia nr. 2.1 )
    (mesaj trimis de MA , in data de 18.01.2017, ora 09:05)
 
 Acum pot sa nu ma uit la Gadea cu rezolutie maxima...


 
  2.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 18.01.2017, ora 10:23)
 
 Tu poti, dar rezolutia a crescut dupa ce ati incercat sa-i inchideti, voi, toata propaganda.


 
  2.4.   Am telecomanda...  (răspuns la opinia nr. 2.3 )
    (mesaj trimis de MA , in data de 18.01.2017, ora 12:30)
 
 ... Inchid cind vreau. In rest, n-am militat niciodata pentru interzicerea sau inchiderea a ceva, cuiva. Eu vreau sa se fumeze in avion, sa poti nega Holocaustul, daca ai chef, sa nu te oblige nimeni sa ai card de sanatate sau sa faci vaccin, sa microcipezi ciinele sau sa-ti declari averea, rasa, religia. Daca ar fi dupa mine, ar exista televiziuni misogine, sioniste, jihadiste, naziste, comuniste, secesioniste, unioniste, expansioniste, revizioniste, sandiniste, ar fi legal sa urinezi pe morminte si sa faci statui ecvestre in holul blocului...


 
  2.5.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.4 )
    (mesaj trimis de MAKE , in data de 18.01.2017, ora 15:08)
 
 Pai, mai normal decit sa urinezi in holul blocului si sa pui ecvestre in cimitir.


 
  2.6.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.5 )
    (mesaj trimis de MAKE , in data de 18.01.2017, ora 15:11)
 
 Televiziunile sioniste s-ar bucura mereu de vizita neanuntata a reporterilor televiziunilor jihadiste.


 
  2.7.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.6 )
    (mesaj trimis de MAKE , in data de 18.01.2017, ora 15:13)
 
 in televiziunile misogine ar fi interzis accesul homosexualilor.


 
  2.8.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.4 )
    (mesaj trimis de MAKE , in data de 18.01.2017, ora 15:15)
 
 De televiziunile securiste, nimic, nimic?!


 
  2.9.   Si viceversa, vorba lui Lefter...  (răspuns la opinia nr. 2.6 )
    (mesaj trimis de MA , in data de 18.01.2017, ora 15:30)
 
 Ar fi cu corespondente de razboi direct din studio, mai ieftin, in prima faza... E adevarat ca studiourile ar fi de unica folosinta, ceea ce ar implica oarece cheltuieli, dar macar se va relansa piata imobiliara...


 
  2.10.   D-alea avem...  (răspuns la opinia nr. 2.8 )
    (mesaj trimis de MA , in data de 18.01.2017, ora 15:31)
 
 ... si vad ca sint licite...


 
  2.11.   Ar fi interesanta...  (răspuns la opinia nr. 2.7 )
    (mesaj trimis de MA , in data de 18.01.2017, ora 15:33)
 
 ... o televiziune homofobofila...


 
  2.12.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.9 )
    (mesaj trimis de MAKE , in data de 18.01.2017, ora 16:19)
 
 O singura regula: amenzi pentru degradarea echipamentelor de transmisie (interzise interviurile cu aruncatoare de flacari).


 
  2.13.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.12 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 18.01.2017, ora 16:43)
 
 Fara aruncatoare degradante asadar... Si arderea trebuie sa nu fie poluanta, combustibilul accizat, timbru de mediu, taxa pe piromanie, autorizatie de non ignifugare, aviz de la pompieri, taxa pe demisia de premier, permis de napalm, care napalm trebuie sa fie fara gluten, fara E-uri, cu denumire de origine controlata... De unde am plecat si unde am ajuns... Tot la restrictii...


 
3.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 18.01.2017, ora 09:39)  
 Regii Midas cu polaritate schimbata, puneau mana pe aur si il transformau in fier sau piatra.


 
4.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 18.01.2017, ora 09:39)  
 Regii Midas cu polaritate schimbata, puneau mana pe aur si il transformau in fier sau piatra.


 
5.  I-ul lipsa, mama lui...
    (mesaj trimis de Prale în data de 18.01.2017, ora 13:51)  
 In 2011 copiii!
 Nu 'copii'.


 
Aceeasi sectiune (Media Advertising)
Actualitate - vezi toate știrile mai jos.
Internaţional, 11:04
     Ungaria nu se grăbește să adere la zona euro și ar trebui să facă trecerea la moneda unică doar atunci când producția sa economică se apropie de media din zona euro, a declarat ministrul ungar al Economiei, Mihaly Varga, într-un interviu publicat sâmbătă în cotidianul Magyar Hirlap, transmite Reuters.  click să citești tot articolul
Miscellanea, 10:59
     * ACTUALIZARE Polițiștii și angajații din penitenciare care au protestat în fața MAI au pornit în marș spre Piața Victoriei
     * ACTUALIZARE MAI, despre protestul sindicatelor din Poliție: Facem demersuri pentru asigurarea salarizării adecvate pentru propriii angajați
     Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis sâmbătă, după ce câteva sute de polițiști și angajați ai penitenciarelor din toată țara au ieșit la protest în fața Ministerului, deși polițiștii și militarii vor intra în grila de salarizare în mod etapizat, până în 2022, polițiștii au beneficiat deja de creșteri salariale.  click să citești tot articolul
Internaţional, 10:50
     Bursa din New York a înregistrat cel mai amplu declin săptămânal de după 2016, pe fondul unei evoluții negative generalizate a piețelor de capital, din cauza temerilor că un război comercial și dobânzile mai mari pentru credite ar putea încetini creșterea economiei mondiale, relatează Bloomberg.  click să citești tot articolul
Companii-Afaceri, 10:47
     Administrația Națională Apele Române (ANAR) a atribuit OMV Petrom un contract cadru cu o durată de patru ani și o valoare de 4,13 milioane lei, fără TVA, pentru furnizarea de carburanți, potrivit unui anunț publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).  click să citești tot articolul
Calendarul BURSA 2018
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
23.03.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa s-au înscris pe un curs negativ ieri, după publicarea unor date din care rezultă că activitățile de business din zona euro înregistrează cel mai lent ritm de creștere din ultimul...  click să citești tot articolul
23.03.2018
BVB
     * Deal de 12,4% cu titlurile Carbochim
       Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a avut parte de o ședință negativă din punctul de vedere al cotațiilor, toți indicii bursei încheind ziua de tranzacționare în scădere.
     Rulajul...  click să citești tot articolul
22.03.2018
BVB
     * BET-FI, singurul indice în scădere
       Volumul înregistrat în ședința de la mijlocul săptămânii de tranzacționare a scăzut la 44,97 milioane de lei (9,64 milioane de euro), sub cel din ședința anterioară, de 46 de milioane de lei....  click să citești tot articolul
22.03.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au scăzut ieri, investitorii așteptând decizia de politică monetară a băncii centrale americane (Fed).
     Titlurile conglomeratului german "Bayer" AG s-au depreciat cu...  click să citești tot articolul
21.03.2018
BVB
     * BET-FI, singurul indice în creștere
     * Boromir Ind a ajuns la o deținere de 96,25% din Boromir Prod și poate cere retragerea obligatorie a acționarilor și delistarea de la bursă
       Volumul înregistrat în cea de-a doua ședință de tranzacționare a săptămânii a scăzut la 46,24 milioane de lei (9,91 milioane de euro), sub cel din ședința anterioară, de aproape 55 de milioane de...  click să citești tot articolul
21.03.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile de pe piețele din Europa au urmat un curs poztiv ieri, pe fondul deprecierii euro, generată de publicarea unor date dezamăgitoare privind încrederea oamenilor de afaceri din Germania....  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 23 martie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9196
2.3853
2.9273
3.9936
0.1834
0.6263
0.2147
4.6651
5.3315
1.4900
3.6049
0.2286
0.4864
1.1025
0.0662
0.4571
0.9522
3.7841
0.3203
1.1414
0.5984
0.0582
0.3501
0.2029
2.7405
0.0394
0.1439
1.0303
0.6269
0.1212
163.3202
5.5044
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
22.03.2018
     "The markets are turning into the markets' greatest enemy", wrote an analyst of Goldman Sachs in a note addressed to its customers, according to an article by Bloomberg, and the jump in the VIX volatility index last month "is a symptom of the financial fragility".  click here to read the entire article
19.03.2018
AS SHAREHOLDER,
     * The president of the Association of Brokers has taken the matter to the County Court of Cluj, to address the capital reduction of 2014 and the subsequent decisions of the company
     * Liviu Stoleru, CEO of Cemacon, told us on Thursday, that "no notification has been received from the company concerning such a topic"
     * The case was recorded on Friday, with the County Court of Cluj
     * BCR sold to BOF for 2 Euros the non-performing loans of 16.5 million Euros of "Cemacon" and "Ambient"
       * UPDATE 15.45 "Cemacon" confirms the lawsuit brought by Dan Paul
     "Cemacon" today sent the Bucharest Stock Exchange, a report whereby it confirms the existence of the lawsuit brought by Dan Paul, the president of the Association of Brokers. However, the officials of the company wrote that they have no details about the case.
     -------
     Dan Paul, the president of the Association of Brokers, has sued "Cemacon" (CEON), acting as shareholder, seeking the annulment of the shareholders' decision of March 24th, 2014, concerning the reduction of the share capital and of the subsequent acts, according to a notification seen by "BURSA".  click here to read the entire article
15.03.2018
THE NATIONAL BANK OF ROMANIA ISN'T COMMENTING, EVEN THOUGH BOTH COMMERCIAL BANKS ARE LISTED ON THE STOCK EXCHANGE
     The National Bank of Romania (BNR) has blocked the acquisition of Banca Românească by OTP Bank România, according to information which appeared yesterday in the Romanian press, as well as on some foreign websites. Thus, the NBR hasn't issued an opinion on the transaction, even though the time by which it should have done so expired since back in autumn last year.  click here to read the entire article
14.03.2018
RAINER SEELE, OMV:
     * OMV has a budget of 10 billion Euros for takeovers, until 2025 and it is targeting the markets in the Middle East and Asia Pacific
     * Manfred Leitner: "It is unknown how the BRUA pipeline will be implemented, but I don't think that all the gas volumes of the Black Sea that get exported will only go to the West"
       OMV wants to reduce its dependence on the European market, between 2020-2025, and will focus on acquisitions in the Middle East and Asia Pacific, according to CEO Rainer Seele.  click here to read the entire article
07.03.2018
ACCORDING TO AN EUROPEAN COMMISSION DOCUMENT, SEEN BY BLOOMBERG
     The European Union (EU) intends to apply tariffs for imports of 2.8 billion Euros (3.5 billion dollars) in the US, from T-shirts and bourbon, to motorbikes, if American president Donald Trump continues its plan to impose 25% tariffs for foreign steel acquisitions, according to Bloomberg.  click here to read the entire article
06.03.2018
     * The EU, which is preparing retaliatory tariffs of its own against the US, is carrying out talks with the countries that will be affected by the taxes proposed by the Americans: Japan, Canada, Brazil and Turkey
     * German economy minister: "President Trump wants to play a game that no one can win"
       One of the top advisors to US president Donald Trump has recently announced that the US will not make any exception from the application of tariffs set on imported steel and aluminum, even if the EU is preparing reprisals, according to ft.com.  click here to read the entire article
05.03.2018
LAST WEEK, ROMANIA HAD THE BIGGEST IMPORTS OF NATURAL GAS IN THE LAST FIVE YEARS
     * In Europe, the cold weather has led to a significant rise in the price of natural gas
       Last week, Romania imported about one third of the daily natural gas consumption to get it through the cold winter period, these being the biggest daily imports of natural gas in the last five years, according to some sources from the energy sector, quoted by Agerpres.  click here to read the entire article
02.03.2018
A POSSIBLE CONTRACT FOR THE SPARE PARTS NEEDED BY PATRIOT MISSILES
     * Aurel Cazacu: "The American partners are trying to cooperate, even if they do not have the obligation to offset, and Aerostar is the best plant in Romania"
     * A rise of over 40% for the Aerostar shares over the last year
       Shares of "Aerostar" Bacău (ARS) yesterday rose 6.5%, to 5.24 lei/share, taking the company's valuation to an all time high - 797.93 million lei, after American company Raytheon announced that it has requested a quote from ARS, to get more information about the parts that might be manufactured in Bacău for the Patriot radar, which is part of the Patriot missile system.  click here to read the entire article
28.02.2018
REPORT FROM BRUSSELS / EUROPEAN ENERGY COMMISSION:
     * "We prefer dialogue, but we may resort to the European courts as well, if things don't work out"
       The European Commission is encouraging dialogue with the Romanian authorities concerning Emergency Government Ordinance 64 of 2016 concerning the natural gas sector, but if the issues on this matter cannot be resolved, we may resort to the European Court of Justice, European energy commissioner Miguel Arias Canete, said in a meeting in Brussels with the representatives of the Romanian energy sector.  click here to read the entire article
26.02.2018
     The success of Antena 3 is admirable! Dan Voiculescu has once again proved his usefulness, his television has created the somewhat plausible media context for justice minister Tudorel Toader to dare make his proposal for the revocation of Laura Codruța Kovesi as chief-prosecutor of the DNA, despite the extraordinary support that she gets in the country and abroad.  click here to read the entire article
23.02.2018
     The dismissal of chief DNA (National Anti-corruption Department) prosecutor Laura Codruța Kovesi was announced last night by Justice Minister Tudorel Toader, at the headquarters of the Ministry, after presenting the justification of the decision, presented in the form of twenty bullet points, while also taking the opportunity to mention he had been head of class, which surprised everybody, because no one was interested in his school achievements.  click here to read the entire article
21.02.2018
LIBERAL SENATOR STRIKES AGAIN
     * Senators have voted for the annual effective rate to be at most 2.5% higher than the policy rate when it comes to mortgage
     * The law will go to the Chamber of Deputies - the decision making forum
     * Senator Zamfir: "Today, we have become European as far as the manner in which loans are granted as well"
       PNL senator Daniel Cătălin Zamfir does not disappoint. His draft law concerning the capping of interest rates was the first that appeared on the agenda yesterday, in the common meeting of the specialized commissions and despite the controversies between him and a few other party colleagues, including the president of the Economic Commission Florin Cîțu, the liberal got more than he had made his objective initially - not just the capping of compensatory and penalty interest rates, but also the capping of the annual effective interest rate charged by banks and Non-Financial Banking Institutions (IFNs).  click here to read the entire article
20.02.2018
UPON REQUEST FROM ONE SHAREHOLDER,
     * The investigation concerns the deliberate reporting of inaccurate financial statements or untrue information
     * Sebastian Vlădescu: "An investigation is the only solution which would show where the money went, I know I've done my job"
       The DIICOT prosecutors have begun prosecution in rem of the actions, in the "Romcab" (MCAB) case, according to a response sent by the prosecutors to Valentin Stănescu, a shareholder in the company.  click here to read the entire article
20.02.2018
     Decorated by Traian Băsescu with the Star of Romania, Gunther Krichbaum, the president of the European Affairs Commission of the Bundestag, asks the president of the European Commission, Jean Claude Juncker, through a letter, not to suspend the application of the Cooperation and Verification Mechanism (MCV) concerning the Romanian judicial system and writes that "in the event of new attacks on the independence of the judicial system, should take into consideration initiating the procedure for the activation of article 7 of the EU treaty" (the suspension of Romania's voting rights in the EU council).  click here to read the entire article
16.02.2018
VALERY KUZMIN, AMBASSADOR OF THE RUSSAIAN FEDERATION IN BUCHAREST:
     * Lucian Bode, co-initiator of the BRUA, is asking for clarifications from Teodor Meleșcanu concerning the export of natural gas from Hungary
       We are happy that the perimeters on the continental coast of Romania (ed. note: offshore in the Black Sea) will start being exploited, because there lies inactive a very important resource of the energy industry, his excellency Valery Kuzmin, Ambassador of the Russian Federation told us in Bucharest, during Diplomat's Day.  click here to read the entire article
.