Electrica Furnizare
CONFERINȚA "Fondurile Europene" - Ediția a IX-a
BURSA 18.01.2017

D.N.
 
     "Dispariția" lui Sebastian Ghiță repune în atenție discuția legată de problemele din ultimul deceniu ale marilor "moguli" de presă. S-a vorbit de un adevărat blestem care i-a lovit fără milă pe marii finanțatori media, deși în lumina ultimelor dezvăluiri ale patronului postului România TV, lucrurile sunt ceva mai nuanțate și nu țin doar de ghinion și noroc.
     În urmă cu un deceniu, când se realiza prima suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu, aveau loc repoziționări interesante în ceea ce privește simpatiile și antipatiile celor mai puternice trusturi media vizavi de anumite partide și lideri politici, lucru care s-a văzut din plin în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2009. Între timp unii moguli și-au pierdut libertatea, alții influența, iar Dinu Patriciu chiar viața. A fost un război din care absolut toată lumea a avut de pierdut, de la fostul președinte până la moguli, de la ziariști până la public.
     Dan Voiculescu, Dinu Patriciu și Sorin Ovidiu Vântu au reprezentat principalele ținte ale președintelui Băsescu la finalul primului său mandat și pe parcursul celui de-al doilea. Atitudinea față de Adrian Sârbu a fost una variabilă, iar Dan Diaconescu a fost privit în permanență ca un "element exotic". În octombrie 2009, Traian Băsescu se lansa în mai multe atacuri dure la adresa patronilor de presă pe care îi considera ostili: "Face Voiculescu din deget și se prezintă în pas alergător și Iliescu și Hrebenciuc și Crin Antonescu și Radu Stroe, la firmă la el, la Grivco. Face Patriciu din deget și dă fuguța și Adrian Năstase și Meleșcanu și turnătorul Roșca Stănescu, de bună seamă. Cred că această putere politică își face iluzii că va guverna România (...) Oare cum o reuși să spună noi vrem respect și în fața celor de la FNI? Cum i-o fi domnului Vântu să meargă la FNI și să spună: noi vrem respect? De unde vrei, măi Vântule, respect? Intreabă-i pe aia de la FNI că vrei respect! (...) Cât de important s-o crede un Vântu, un Voiculescu sau chiar și un Patriciu să gândească că ei trebuie să controleze decizia politică? Sunt oameni deformați". Replicile nu au întârziat să apară fiind lansate din zeci de guri sau pixuri, într-o adevărată cavalcadă. Treptat, principalii actori ai acestui război au ieșit din scenă într-un fel sau altul, dar urmele luptelor sunt vizibile și astăzi.
     Dinu Patriciu a vândut trustul Adevărul lui Cristian Burci, în 2012, după care s-a concentrat exclusiv pe divorțul de prima soție și pe problemele de sănătate. În momentul realizării acestei tranzacții, Dinu Patriciu avea dificultăți financiare enorme atât cu Adevărul Holding SRL, cât și cu firma Mic.ro Retail SRL care intrase în faliment, pe lista creditorilor aflându-se la vremea respectivă peste 1.200 de societăți și persoane fizice și aproximativ 5.000 de salariați neplătiți. În august 2014 omul de afaceri a murit.
     Cu unsprezece zile înainte de moartea lui Patriciu, pe 8 august 2014, fondatorul Intact Media Group, Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).
     Trustul de presă, condus de fiica sa și-a continuat activitatea, existând și mici sincope, cum a fost episodul din februarie 2016, când ANAF a somat posturile Antena 1, Antena 3, Zu TV, Euforia și Antena Stars să părăsească sediul în care își desfășurau activitatea, fiind pusă în aplicare sentința penală nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București.
     Intrat într-un adevărat malaxor al justiției, din care reușește uneori să iasă, pentru scurte perioade, în libertate, Sorin Ovidiu Vântu a pierdut treptat legătura cu trustul Realitatea (care cuprindea posturi TV, posturi de radio, ziare, reviste, site-uri). În 2011 copii săi au vândut toate acțiunile la Realitatea TV lui Elan Schwartzenberg. Ulterior au apărut informații că acțiunile postului tv s-ar fi întors la fiica lui Vântu, după care au apărut alți acționari la postul TV, Cozmin Gușă și Maricel Păcurariu. În ultimii șase ani Sorin Ovidiu Vântu a suferit mai multe condamnări definitive, în diverse dosare, inclusiv cu executare, acuzațiile fiind din cele mai diverse, de la șantaj și spălare de bani la favorizarea infractorului. În iulie 2016, Vântu a revenit, pentru a treia oara, în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv la 6 ani și două luni de închisoare cu executare în dosarul devalizării companiei Petromservice.
     Pe 1 ianuarie 2014, contractul lui Adrian Sârbu cu Central European Media Enterprises, compania-mamă a Pro TV, a ajuns oficial la final, după ce acesta își depusese demisia din funcția de președinte al CME, în luna august 2013. Chiar dacă a rămas proprietar al Mediafax Group - care deține agenția de presă Mediafax și mai multe publicații, majoritatea online - Adrian Sârbu și-a pierdut mult din influența pe care o avea în urmă cu 10 ani. Problemele lui Sârbu cu justiția au început în februarie 2015, când Curtea de Apel București a decis arestarea preventivă a acestuia sub acuzațiile de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani și instigare la delapidare. În mai 2015 a fost eliberat din arest, iar în aprilie 2016 a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General, în dosarul de evaziune fiscală de la Mediafax Group.
     Reușind să cucerească audiențe importante, dar și mai multe locuri în Parlamentul României la alegerile din 2012, cu o "televiziune de apartament", Dan Diaconescu, supranumit "mogulașul" a dispărut din peisajul media în martie 2015 când a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru șantajarea lui Ion Moț, fost primar al comunei arădene Zărand, precum și a omului de afaceri Paul Petru Țârdea. Pe 22 ianuarie 2013, OTV, postul deținut de Dan Diaconescu, s-a închis după ce Consiliul Național al Audiovizualului a retras licența televiziunii , în conformitate cu legislația audiovizualului, pentru neplata unor amenzi mai vechi.
     După cum se poate observa, în ultimii ani tabloul mass-media din țara noastră a suferit modificări majore, multe instituții de presă au dispărut, altele, mai puține, au apărut, dar termenul de "mogul" este tot mai puțin folosit și pentru faptul că se consideră că aduce ... "ghinion". 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
1.  Mowgli...
    (mesaj trimis de MA în data de 18.01.2017, ora 00:52)  
 ... e mai nimerit ca "mogul", patronul media al viitorului e oarecum biped, imatur, nu poate articula cuvinte, e crescut de haita si incapabil de a deveni o fiara adevarata - vezi Burci, Alexander, Chemicul Brothers...


 
2.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 18.01.2017, ora 08:10)  
 Au omorât ideea de presa acești moguli.


 
  2.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 18.01.2017, ora 08:45)
 
 Securitatea a încercat să omoare presa. În locul ei era prevăzută propaganda securistă.
 Antena 3 a fost premiată 10 ani fără mogulul care băga euro în tonomate. Antenei 3 i-au fost executate sediile oferindu-i-se posibilitatea modernizării.
 Securiștii n-aveau de unde să știe că o televiziune care câștigă bani din piață, nu de la Securitate, în loc să dea faliment, devine HD. :))))))))))))


 
  2.2.   Diavolul e in detalii!  (răspuns la opinia nr. 2.1 )
    (mesaj trimis de MA , in data de 18.01.2017, ora 09:05)
 
 Acum pot sa nu ma uit la Gadea cu rezolutie maxima...


 
  2.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 18.01.2017, ora 10:23)
 
 Tu poti, dar rezolutia a crescut dupa ce ati incercat sa-i inchideti, voi, toata propaganda.


 
  2.4.   Am telecomanda...  (răspuns la opinia nr. 2.3 )
    (mesaj trimis de MA , in data de 18.01.2017, ora 12:30)
 
 ... Inchid cind vreau. In rest, n-am militat niciodata pentru interzicerea sau inchiderea a ceva, cuiva. Eu vreau sa se fumeze in avion, sa poti nega Holocaustul, daca ai chef, sa nu te oblige nimeni sa ai card de sanatate sau sa faci vaccin, sa microcipezi ciinele sau sa-ti declari averea, rasa, religia. Daca ar fi dupa mine, ar exista televiziuni misogine, sioniste, jihadiste, naziste, comuniste, secesioniste, unioniste, expansioniste, revizioniste, sandiniste, ar fi legal sa urinezi pe morminte si sa faci statui ecvestre in holul blocului...


 
  2.5.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.4 )
    (mesaj trimis de MAKE , in data de 18.01.2017, ora 15:08)
 
 Pai, mai normal decit sa urinezi in holul blocului si sa pui ecvestre in cimitir.


 
  2.6.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.5 )
    (mesaj trimis de MAKE , in data de 18.01.2017, ora 15:11)
 
 Televiziunile sioniste s-ar bucura mereu de vizita neanuntata a reporterilor televiziunilor jihadiste.


 
  2.7.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.6 )
    (mesaj trimis de MAKE , in data de 18.01.2017, ora 15:13)
 
 in televiziunile misogine ar fi interzis accesul homosexualilor.


 
  2.8.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.4 )
    (mesaj trimis de MAKE , in data de 18.01.2017, ora 15:15)
 
 De televiziunile securiste, nimic, nimic?!


 
  2.9.   Si viceversa, vorba lui Lefter...  (răspuns la opinia nr. 2.6 )
    (mesaj trimis de MA , in data de 18.01.2017, ora 15:30)
 
 Ar fi cu corespondente de razboi direct din studio, mai ieftin, in prima faza... E adevarat ca studiourile ar fi de unica folosinta, ceea ce ar implica oarece cheltuieli, dar macar se va relansa piata imobiliara...


 
  2.10.   D-alea avem...  (răspuns la opinia nr. 2.8 )
    (mesaj trimis de MA , in data de 18.01.2017, ora 15:31)
 
 ... si vad ca sint licite...


 
  2.11.   Ar fi interesanta...  (răspuns la opinia nr. 2.7 )
    (mesaj trimis de MA , in data de 18.01.2017, ora 15:33)
 
 ... o televiziune homofobofila...


 
  2.12.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.9 )
    (mesaj trimis de MAKE , in data de 18.01.2017, ora 16:19)
 
 O singura regula: amenzi pentru degradarea echipamentelor de transmisie (interzise interviurile cu aruncatoare de flacari).


 
  2.13.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.12 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 18.01.2017, ora 16:43)
 
 Fara aruncatoare degradante asadar... Si arderea trebuie sa nu fie poluanta, combustibilul accizat, timbru de mediu, taxa pe piromanie, autorizatie de non ignifugare, aviz de la pompieri, taxa pe demisia de premier, permis de napalm, care napalm trebuie sa fie fara gluten, fara E-uri, cu denumire de origine controlata... De unde am plecat si unde am ajuns... Tot la restrictii...


 
3.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 18.01.2017, ora 09:39)  
 Regii Midas cu polaritate schimbata, puneau mana pe aur si il transformau in fier sau piatra.


 
4.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 18.01.2017, ora 09:39)  
 Regii Midas cu polaritate schimbata, puneau mana pe aur si il transformau in fier sau piatra.


 
5.  I-ul lipsa, mama lui...
    (mesaj trimis de Prale în data de 18.01.2017, ora 13:51)  
 In 2011 copiii!
 Nu 'copii'.


 
Actualitate - vezi toate știrile mai jos.
Bănci-Asigurări, 14:07
     * Dolarul a pierdut 1,31 bani în fața monedei naționale
     * Francul a coborât la 3,9774 lei
       Banca Națională a României (BNR) a anunțat, astăzi, un curs de referință de 4,5921 lei pentru moneda europeană, în creștere cu 0,80 bani, comparativ cu ședința de ieri, când euro a fost cotat la 4,5841 lei.  detalii
Politică, 15:34
     Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a discutat, astăzi, cu leaderii federațiilor sindicale feroviare despre situația existentă la nivelul companiilor din calea ferată, soluții pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și actele normative care trebuie promovate pentru dezvoltarea domeniului feroviar, informează Minsiterul Transporturilor, prin intermediul unui comunciat de presă.  detalii
Politică, 15:04
     Miniștrii justiției din perioada 2004 - 2008, Cristian Diaconescu, Monica Macovei, Tudor Chiuariu și Cătălin Predoiu, vor fi chemați săptămâna viitoare pentru audieri în fața comisiei parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA, a anunțat astăzi Șerban Nicolae.  detalii
Companii-Afaceri, 14:34
     Bonami este pe cale să atingă cifra de afaceri de 3 milioane de euro, la un an de când s-a lansat pe piața din țara noastră, informează compania, prin intermediul unui comunicat de presă.  detalii
Internaţional, 14:23
     Patru dintre indicii burselor asiatice au închis ședința de tranzacționare de astăzi în depreciere.  detalii
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
19.10.2017
BVB
     * Acțiunile "Aerostar" - avans de aproape 15%, după semnarea memorandumului cu "Raytheon International Defence System" privind înzestrarea armatei cu sisteme Patriot
       Piața Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat, în ședința de tranzacționare de ieri, o lichiditate de 31 milioane de lei (6,75 milioane euro), sub media zilnică a acestui an (48,13 milioane...  detalii
19.10.2017
BURSELE DIN LUME
     Bursele europene s-au înscris pe un curs pozitiv ieri, investitorii fiind atenți la rezultatele financiare anunțate de companii.  detalii
18.10.2017
BVB
     * Creșteri pe linie pentru toți indicii bursei
     * Acțiunile "Impact Developer & Contractor" înregistrează un salt de 3,04%
       După evoluția mixtă de luni a indicilor Bursei de Valori București (BVB), ședința de tranzacționare de ieri a fost marcată de creșterea generală a pieței, în contextul unui rulaj de aproape 24...  detalii
18.10.2017
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile tranzacționate la bursele din Europa au scăzut ieri, în majoritate, în special cele din sectorul auto, din cauza slăbirii cererii din domeniu.  detalii
17.10.2017
BVB
     * Titlurile "Fondul Proprietatea" conduc topul lichidității
       Săptămâna de tranzacționare a debutat cu un rulaj de 32,54 milioane de lei, superior celui înregistrat vineri, de circa 23 milioane de lei, în contextul în care cinci dintre indicii Bursei de...  detalii
16.10.2017
BVB / ÎN ULTIMA ȘEDINȚĂ A SĂPTĂMÂNII,
     * Dragoș Mesaroș, "Goldring": "După demisiile miniștrilor, de joi seară, probabil că investitorii au prins curaj, intrând la cumpărare"
       Ultima ședință de tranzacționare a săptămânii a încheiat în teritoriul pozitiv, toți indicii Bursei de Valori București (BVB) marcând creșteri.  detalii
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 18 octombrie 2017
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRL
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
3,0529
2,3438
3,1159
3,9799
0,1783
0,6158
0,2211
4,5841
5,1388
1,4872
3,4624
0,2244
0,4904
1,0831
0,0680
0,4778
1,0591
3,9032
0,2893
1,2360
0,5892
0,0599
0,3449
0,2076
2,7804
0,0385
0,1468
1,0627
0,6106
0,1178
160,6797
5,4996
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
18.10.2017
OVIDIU DEMETRESCU, ARBA:
     * The management of the company accepted two applications that were sent in late, for the elections of October 26th, claiming they were submitted "within reasonable delays"
     * "I think that we are embarrassing ourselves, by the mere fact that we were able to interpret the law in such a way", said Ovidiu Demetrescu
     * "Demetrescu: "ASF and BVB should react, in the case of Electrica, if they had a management with a free spirit"
       The directors of "Electrica" (EL) violated the law when accepting the applications backed by the government for the elections of the new management, recorded eight minutes after the deadline from the convening notice, claiming they were submitted "within a reasonable delay", says Ovidiu Demetrescu, the president of the Romanian Association for Good Management (Asociația Română de Bună Administrare - ARBA).  details
16.10.2017
EXCLUSIVE
     * "The US and Saudi Arabia - the main sponsors of terrorism in the world"
     * (Interview with His Excellency, Mr. Hamid Moayyer, ambassador of the Republic of Iran in Romania)
       Donald Trump, the United States president, must decide by October 15th whether or not he will certify if Iran has followed the terms of the nuclear agreement signed in 2015 by Iran and six major western powers.  details
12.10.2017
EARTHLY LAWS, IGNORED ON THE BSE PLANET
     The Bucharest Stock Exchange (BVB), the operator of the Romanian capital market, still stands by the nonsensical claim made by its former CEO Ludwik Sobolewski, that his contract expired on August 21st, but not his mandate.  details
12.10.2017
AT THE INVESTIGATIVE COMMISSION OF THE ACTIVITY OF THE ANRE
     * Sources: PSD has four names for the head of the ANRE
     * Rumored names: Florentin Pandele, mayor of Voluntari, Iulian Iancu, president of the Industries Commission, former prime-minister Sorin Grindeanu and deputy Eugen Nicolicea
       Niculae Havrileț, the president of the National Authority for Regulation in the Energy Sector (ANRE), together with other members of the Regulatory Committee of the ANRE, will arrive before the Commission for the Investigation of the activity of the ANRE.  details
11.10.2017
RADU CRĂCIUN, APAPR, ABOUT THE INVESTMENT OF PRIVATE PENSION FUNDS IN DIGI, A COMPANY WHICH HAS CRIMINAL ISSUES:
     Mandatory private pension funds which have invested in Digi Communications, the parent company of RCS&RDS, which was indicted on money laundering and offering bribes, have taken this operating risk into account, by offering a lower price in the IPO, Radu Crăciun, member on the Board of Directors of the Romanian Association of Privately Managed Pensions (APAPR).  details
09.10.2017
     President of BURSA Press Group, Florian Goldstein (MAKE), participated, as speaker, on September 26th, at a debate regarding the future of the European Union, in Brussels, at the invitation of Group of the European People's Party.
     The subject of the debate can be synthesized in four questions:
     1. Would it be recommendable for the EU Non-Eurozone States to adopt Euro currency?(...)
     -------------
     Question nr.1 answers given by my fellow citizens are divided, and this summer polemic between the Euro MP Theodor Stolojan and Daniel Daianu (member of the Romanian National Bank Board of Directors) in the financial newspaper BURSA has shaped up the idea we could adopt Euro anytime (given the condition of maintaining the macroeconomic balances), an idea opposed to the one claiming Euro adoption should wait till the convergence criteria would be fulfilled.  details
09.10.2017
UNICREDIT WARNS THAT THE ROMANIAN GOVERNMENT IS REPEATING MANY OF THE MISTAKES THAT HAVE LED TO THE RECESSION OF 2009-2010
     * Vasilescu: "There are many crystal ball readers, even in the banking system"
     * UniCredit estimates that the leu will continue to weaken against the Euro to 4.6-4.7, in the first quarter of 2018, and that the policy rate will increase to 2.5%
       UniCredit Bank analysts are issuing a warning that the Romanian government is repeating many of the mistakes that have led to the recession of 2009-2010. The quoted experts are mentioning both the fiscal policy that is risky for the economy, as well as the fact that the leu will significantly weaken in 2018, and the deficit may increase to 3.7%. Among other things, the UniCredit report issued on Friday predicts an EUR/RON exchange rate of 4.7 and a policy rate of 2.5%, for the beginning of next year.  details
05.10.2017
AFTER BEING FORCED TO MOVE THE BRD NĂSTASE ȚIRIAC TROPHY TOURNAMENT TO BUDAPEST
     * Ilie Năstase: "If I was Țiriac, I would sue Mugur Isărescu"
       PNL senator Daniel Zamfir, president of the Budget Commission in the Senate, a vocal critic of the banking system, of the NBR and of its governor is adamant about bringing up the activity of the NBR from all angles.  details
03.10.2017
     * The BSE may be taken off the watchlist
     * FTSE only noted improvements when it comes to stock lending, while the liquidity requirement has not yet been met
     * Poland, upgraded to the emerging market status
     * Mongolia and Nigeria, removed from the watchlists
       The Bucharest Stock Exchange (BSE) remains a frontier market, for at least a year, after, on Friday night, FTSE Russell did not give promote it.  details
02.10.2017
     * Iulian Iancu: "We shouldn't stand out by being silent in Brussels and be forced to give natural gas to the neighboring countries, by taking it away from our industrial consumers"
     * Emil Calotă: "If we do not take action, the natural gas stored by the Romanian producers will remain unused, because there will be far cheaper imported gas available"
       The National Authority for the Regulation of the Energy Market (ANRE) has asked for the reconsideration of gas storage policies in Romania to be made a priority, Emil Calotă, the vice-president of the ANRE recently said, in the debates in the Industry Commission of the Romania Parliament about the Draft Law concerning the approval of the Government Emergency Ordinance no.64/2016 for the amendment and completion of the Law of Electricity and of natural gas no. 123/ 2012.  details
29.09.2017
LUCIAN ANGHEL:
     We can't expect Romania to be upgraded to the emerging market status right now, BSE president Lucian Anghel said yesterday, as FTSE Russell will publish today its annual classification report.  details
28.09.2017
     Central European Media (CME), the owner of Pro TV, is currently in negotiations to sell the four TV stations it still holds in Central and Eastern Europe, according to Echo 24, which quotes several concerned sources.  details
27.09.2017
     The Romanian Commercial Bank (BCR) is saying for the first time, that the sale of the Cemacon was made at a price of 1 Euro, and the lender stressed that this was done to save the company.  details
26.09.2017
THE CONFERENCE "THE FUTURE OF THE ROMANIAN CAPITAL MARKET" - THE 6TH EDITION/MIRCEA URSACHE, ASF:
     * Cappon, Prodan and Sobolewski yesterday had their interviews for the position of CEO of the BSE
     Ludwik Sobolewski is no longer the CEO of the Bucharest Stock Exchange (BVB), Mircea Ursache, the vice-president of the Financial Oversight Authority (ASF) said yesterday. He added that the ASF has conducted an analysis concerning corporate governance at the BSE.  details
25.09.2017
FINANCE MINISTRY LAYS GROUNDWORK FOR BUYING GOVERNMENT BONDS DIRECTLY THROUGH THE TREASURY
     The Ministry of Public Finance (MFP) has created the legal framework which will allow it to sell government bonds to the population directly through the State Treasury and intends to use that system for the next issue aimed at individual investors as early as this year, according to market sources.  details
.