CONFERINȚA CODUL INSOLVENȚEI - Ediția a V-a
CNA A HOTĂRÂT:
BURSA 03.02.2017
mărește imaginea
     Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a hotărât, ieri, că postul de televiziune Antena 3 trebuie să acorde drept la replică Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru ceea ce consideră cele două instituții a fi "acte de dezinformare" comise în ediții ale emisiunii "Sinteza zilei" și "Esențial", ce au fost reclamate la forul audiovizual. Dorina Rusu, membru în CNA, a spus că va cere rediscutarea deciziei.
     Acordarea dreptului la replică a fost propusă de Monica Gubernat și a fost votată de șase din cei 11 membri CNA - Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu și Monica Gubernat.
     "Consider că impactul este mult mai mare pentru a se ști adevărul. Impactul unui drept la replică este mult mai mare decât al unei amenzi", a explicat Monica Gubernat după încheierea ședinței, precizând că a făcut propunerea în baza unei prevederi din Codul audiovizualului.
     Înainte de vot, Valentin Jucan i-a atras atenția că CSM și DNA nu au solicitat drept la replică.
     "Deși nu se solicita drept la replică, noi am decis să dăm drept la replică, să considerăm noi că trebuie să dăm drept la replică pe postul respectiv, pentru a se afla adevărul. Avem o situație", a spus Monica Gubernat, potrivit News.ro.
     Dorina Rusu a declarat, după încheierea ședinței, că deși a votat pentru acordarea dreptului la replică, va cere rediscutarea deciziei.
     O altă propunere a fost formulată de Radu Herjeu, de amendare a postului de televiziune cu 5.000 de lei, pentru ediția "Sinteza zilei" difuzată în 16 noiembrie, care nu a întrunit, însă, numărul minim de șase voturi. Amenda a fost votată de Radu Herjeu și Viorel Vasile Buda. Ceilalți membri CNA au votat împotrivă.
     "Sunt de fapt două sau trei afirmații în toată emisiunea privind implicarea politică, una aparținea domnului Mircea Badea, celelalte aparțin domnului Decebal Traian Remeș, fără să fie contrazise sau interogate de moderator. Fiind pe Cod, propun 5.000 de lei. Celor care au de gând să mă atace în presă că de ce am propus așa puțin le sugerez să propună mai mult", a spus Radu Herjeu.
     Valentin Jucan a propus o amendă de 30.000 de lei, care a fost votată de trei membri CNA - Florin Gabrea, Dorina Rusu și Valentin Jucan. Ceilalți membri ai forului au fost împotrivă.
     "Am văzut că totul este formulat cât se poate de general (în reclamațiile CSM, n.r.). În paralel, vizionând și citind rapoartele de monitorizare constat că s-a discutat pe trei cazuri punctuale. Au fost nominalizate maxim trei nume de magistrați, dintre care s-a insistat pe unul, în contextul unor dezbateri publice mai ample, care au fost și la alte televiziuni, în contextul în care toți cei trei aveau niște decizii CEDO prin care se recunoștea că persoanelor respective nu li s-au respectat toate drepturile privind desfășurarea unui proces echitabil. (...) eu cred că în primul rând rolul unor instituții media este să atragă atenția asupra unor nereguli, chiar dacă acestea sunt ale unor instituții ale statului. De ce este un judecător sau un procuror un supraom? (...) nu trebuie să ne ascundem în spatele unor formulări precum «atacuri la independența justiției». Într-un stat de drept ideal independența justiției trebuie să fie o axiomă, nu o sintagmă negociabilă", a spus Norina Ionescu, reprezentantul televiziunii la CNA.
     "Eu nu cred că opiniile exprimate la adresa unui magistrat, că s-a insistat pe doamna Livia Stanciu a echivala cu o critică în general la adresa justiției în România. Nu cred că este un atac împotriva independenței justiției, pentru că în aceeași măsură consider că și deciziile CEDO ar trebui fie în acest caz tot un atac la adresa justiției în România", a adăugat ea.
     Membrii CNA au decis amânarea formulării unor propuneri de sancționare pentru modul în care Antena 3 a reflectat protestele din 22 ianuarie, până marți, la propunerea lui Răsvan Popescu, pentru a putea face comparații cu alte posturi de televiziune reclamate pentru același subiect, respectiv B1 TV, Realitatea TV și România TV. La CNA au fost înregistrate 690 de reclamații pentru acest caz.
     Amânarea a fost votată de șapte din cei 11 membri CNA - Orsolya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu și Răsvan Popescu. Ceilalți membri CNA au fost împotrivă.
     Valentin-Alexandru Jucan a propus amendarea postului Antena 3 cu 150.000 de lei, pentru modul de reflectare a protestelor din 22 ianuarie.
     "Mă refer la informările în legătură cu lovitura de stat, cu burtiere, aprecierile în legătură cu modul în care oamenii au fost manipulați să ajungă în piață", a precizat Valentin Jucan.
     Monica Gubernat a intervenit spunând că se fac propuneri "la mișto", întrucât încălcări asemănătoare ale legislației audiovizuale au fost sancționate cu sume mai mici, și a propus o somație.
     "Eu nu am făcut o propunere la mișto. V-am indicat articolele de lege și am repetat că este vorba despre toate emisiunile din ziua de 22 ianuarie, aproape o zi întreagă. Propunere la mișto este a dumneavoastră, somație. De ce trebuie să ducem în derizoriu?", a spus Valentin Jucan.
     Florin Gabrea a propus amendarea postului de televiziune Antena 3 cu 80.000 de lei, pentru aceleași încălcări semnalate de Valentin Jucan.
     Monica Gubernat l-a contrazis pe Valentin Jucan în privința articolului invocat cu privire la informarea corectă, care ar fi fost încălcat de Antena 3.
     "Cine deține informarea corectă în România cu atâta precizie încât să spuneți: «A fost atât de incorect încât propun o amendă de 150.000 de lei»", a spus Monica Gubernat.
     "Dacă acest post de televiziune ar fi informat corect, înseamnă că Digi 24 trebuie să renunțe la licență, fiindcă așezând lucrurile invers, acolo a fost dezinformare. Cum poți să vorbești despre lovitură de stat și să mă întrebați unde e informarea corectă sau cum poți să vorbești despre oameni trimiși de SRI și să mă întrebați unde e informarea corectă?", a răspuns Valentin Jucan. 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
1.  fără titlu
    (mesaj trimis de Cristi C în data de 03.02.2017, ora 00:47)  
 Pare că Valentin Jucan este un securist. Caracterul acesta infectat de dictatură a preluat mizeria scrisă de A. Mungiu Pippidi care recomanda închiderea RTV pentru favorizarea infractorului Ghiță, și o dorea discutată în CNA chiar pentru a o pune în aplicare.
 
 Omul este total deraiat de la minime norme de libertate a expresiei. Și nici nu poate distinge dezinformarea securistă de la Digi, de adevăr. Că tot se întreabă în final "unde e informarea corectă".
 
 Îi răspund eu. Jucane, nu este nicăieri în media românească. Ar trebui să închizi toate posturile TV. Adevărul nu se poate afla decât prin filtrarea a 80% din întregul mesaj difuzat și combinarea, din puzzle-uri luate când și când. Este greu de știut care bucăți trebuie păstrate și asta se face căutând sursele la origine,
 
 Jucane, nu te duci tu la Iohannis să îi tai licența? După dezinformarea EurActiv referitoare la DNA, preluată de Realitatea TV (de ratatul Rares Bogdan), a ajuns minciuna și în gura plină a lui Iohannis. Jucane, Jucane, tu n-ai percepe adevărul nici dacă te-ar călca pe cap. Afară din CNA.


 
  1.1.   Like si share  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de Tanar frumos si superficial , in data de 03.02.2017, ora 04:18)
 
 Like si share boss ! adica sa ne inteleaga si ienicerii astia frumosi cu printzipii si lozinci destepte


 
Aceeasi sectiune (Media Advertising)
GALA BURSA "DECENIUL EUROPEAN DIN CENTENARUL ROMANIEI" / ADRIAN VASILESCU, BNR:
GALA BURSA "DECENIUL EUROPEAN DIN CENTENARUL ROMANIEI" / Eugen Teodorovici:
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
23.02.2018
BVB
     O treime din rulajul ședinței de tranzacționare de ieri a venit din transferul "deal" efectuat cu 1,5% din acțiunile SIF5 Oltenia, în valoare de 17,68 milioane lei. Schimbul a fost realizat...  click să citești tot articolul
23.02.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile de pe piețele din Europa au scăzut ieri, în condițiile în care așteptările tot mai mari legate de majorarea dobânzilor în SUA au afectat apetitul pentru risc, la nivel global.  click să citești tot articolul
22.02.2018
BVB
     * Piața a înregistrat a treia scădere consecutivă
     * Titlurile OMV Petrom au scăzut cu 1,14%
       Piața a înregistrat în ședința de tranzacționare de la mijlocul săptămânii, cea de a treia zi de scădere consecutivă, majoritatea cotațiilor emitenților listați la Bursa de Valori București (BVB)...  click să citești tot articolul
22.02.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile de pe piețele din Europa au scăzut ieri, în special în sectorul tehnologic, investitorii fiind atenți la rezultatele financiare anunțate de companii.  click să citești tot articolul
21.02.2018
BVB
     * George Brande, Interfinbrok: "Investitorii stau într­-o stare de expectativă, ceea ce poate explica rulajul redus"
       Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a încheiat ședința de tranzacționare de ieri preponderent în scădere, singurul indice ce a cunoscut o creștere fiind BET-FI, al celor cinci...  click să citești tot articolul
21.02.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au crescut ieri, în a doua parte a zilei, datorită rezultator financiare peste așteptări anunțate de unele companii.  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 22 februarie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9612
2.3795
2.9864
4.0377
0.1838
0.6249
0.2143
4.6539
5.2607
1.4903
3.5285
0.2269
0.4799
1.1137
0.0667
0.4656
0.9950
3.7867
0.3237
1.1583
0.5952
0.0583
0.3500
0.2017
2.7767
0.0395
0.1399
1.0309
0.6249
0.1200
161.1363
5.4832
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
21.02.2018
LIBERAL SENATOR STRIKES AGAIN
     * Senators have voted for the annual effective rate to be at most 2.5% higher than the policy rate when it comes to mortgage
     * The law will go to the Chamber of Deputies - the decision making forum
     * Senator Zamfir: "Today, we have become European as far as the manner in which loans are granted as well"
       PNL senator Daniel Cătălin Zamfir does not disappoint. His draft law concerning the capping of interest rates was the first that appeared on the agenda yesterday, in the common meeting of the specialized commissions and despite the controversies between him and a few other party colleagues, including the president of the Economic Commission Florin Cîțu, the liberal got more than he had made his objective initially - not just the capping of compensatory and penalty interest rates, but also the capping of the annual effective interest rate charged by banks and Non-Financial Banking Institutions (IFNs).  click here to read the entire article
20.02.2018
UPON REQUEST FROM ONE SHAREHOLDER,
     * The investigation concerns the deliberate reporting of inaccurate financial statements or untrue information
     * Sebastian Vlădescu: "An investigation is the only solution which would show where the money went, I know I've done my job"
       The DIICOT prosecutors have begun prosecution in rem of the actions, in the "Romcab" (MCAB) case, according to a response sent by the prosecutors to Valentin Stănescu, a shareholder in the company.  click here to read the entire article
20.02.2018
     Decorated by Traian Băsescu with the Star of Romania, Gunther Krichbaum, the president of the European Affairs Commission of the Bundestag, asks the president of the European Commission, Jean Claude Juncker, through a letter, not to suspend the application of the Cooperation and Verification Mechanism (MCV) concerning the Romanian judicial system and writes that "in the event of new attacks on the independence of the judicial system, should take into consideration initiating the procedure for the activation of article 7 of the EU treaty" (the suspension of Romania's voting rights in the EU council).  click here to read the entire article
16.02.2018
VALERY KUZMIN, AMBASSADOR OF THE RUSSAIAN FEDERATION IN BUCHAREST:
     * Lucian Bode, co-initiator of the BRUA, is asking for clarifications from Teodor Meleșcanu concerning the export of natural gas from Hungary
       We are happy that the perimeters on the continental coast of Romania (ed. note: offshore in the Black Sea) will start being exploited, because there lies inactive a very important resource of the energy industry, his excellency Valery Kuzmin, Ambassador of the Russian Federation told us in Bucharest, during Diplomat's Day.  click here to read the entire article
15.02.2018
IN THE MEETING WITH THE ANRM
     * Also discussed were the intentions of the Mazarin company to acquire some perimeters
       The management of the National Mineral Resources Agency (ANRM) met on Tuesday with Shelley Saxen, deputy economic advisor of the US embassy in Bucharest. On the agenda was last Friday's order issued by the ARNM which establishes the reference price for natural gas mined in Romania, in order to set the royalties will be calculated based on the trading prices on the hub of CEGH Vienna, according to sources close to the talks.  click here to read the entire article
14.02.2018
     * Gigi Dragomir, the president of the ANRM: "We see no reasons why the price of natural gas paid by the end consumers should increase"
     * ROPEPCA: "The proposal to adapt the royalty for natural gas made in Romania to a virtual foreign number shows a lack of sovereignty"
       The reference price for natural gas extracted from Romania, in order to establish the royalties, will be calculated based on the trading prices of the CEGH Viena hub, the National Agency for Mineral Resources announced on Friday, which issued the Order concerning the approval of the Methodology to set the reference price for natural gas extracted from Romania.  click here to read the entire article
07.02.2018
     The Black Monday of 1987 came two months after the beginning of the term of Alan Greenspan as head of the Federal Reserve. Back then, the Dow Jones Industrial Average (DJIA) fell 508 points, 22.61% below that of the previous trading day.  click here to read the entire article
06.02.2018
     * Mihai Dragoș says that the value of the Certinvest Dinamic fund units is updated slowly on the site
     * The investor raises questions about the ties between the fund's managers and the unlisted bond issuers in the fund's portfolio
       Investor Mihai Dragoș has filed a complaint with the Financial Oversight Authority concerning the open fund Certinvest Dinamic, managed by Certinvest.  click here to read the entire article
05.02.2018
     The National Bank of Romania (NBR) thinks that the National Liberal Party (PNL) is a pariah.  click here to read the entire article
30.01.2018
     The female prime-minister seems like a victory against sexism. The emancipation of our women seems to find its expression in the appointment of Viorica Vasilica Dăncilă as head of the Executive.  click here to read the entire article
25.01.2018
THE SALE OF BANCPOST HAS REOPENED THE ISSUE OF LOANS PAID ON TIME, SOLD IN HOLLAND
     * NBR: "It is still up to the courts to establish and verify the legality of the assignment"
     * Debtor: "I went to the address in Holland and there was no main office of any Eurobank entity there"
     * Cuculis: "Companies that have acquired loans are collecting interest illegally"
     * Civil Code: "The assignee may only enforce their rights on a third party after notifying the debtor that they have been assigned"
     * The bank has not notified the customers before selling their loans
     * Bancpost had not answered our enquiry on the matter, by the time the newspaper had gone to the printers
       The sale of Bancpost to Banca Transilvania, without the loans paid to day that were assigned in the past to a Dutch entity, has once again brought up the issue of loans sold abroad, even though they were performing. Customers who have found themselves in this situation have pointed out a number of irregularities in the assignment process.  click here to read the entire article
22.01.2018
     The issue of the funding of the budget deficit will become acute in 2018, as the government authorities show us that they haven't learned anything from last year's experience.  click here to read the entire article
22.01.2018
RULING OF THE COURT OF APPEAL
     * Profit.ro Publishing owes the Romanian state approximately 360,000 Euros, and "N.ro Agenția de Știri" SRL, approximately 460.000 Euros
       Journalist Cristi Popa has won in the Court of Appeal the lawsuit against Profit.ro Publishing SA, by which he had disputed the decision by which he had been laid off in 2016, as the court decided that he would be reinstated to the job he held before his layoff, as well as the payment of compensatory salaries.  click here to read the entire article
19.01.2018
GIGI DRAGOMIR, REINSTATED AT THE ANRM
     * The dismissal of Gigi Dragomir as chairman of the ANRM, was one of the last decisions made by Mihai Tudose
     * The reinstatement of Gigi Dragomir as head of the ANRM, among the first decisions made by Mihai Fifor
     * Daniel Zamfir, PNL: "I hope that the reinstatement of Dragomir to his own job represent the admission of the mistake made by Tudose, concerning the obstructing of the updating of the reference price for natural gas"
       Former prime-minister Mihai Tudose and the current interim prime-minister Mihai Fifor, seem to have something in common, aside from the position they fill - they seem to be seriously concerned with the natural gas royalties.  click here to read the entire article
18.01.2018
AFTER THE ROW CONCERNING THE AMENDMENT OF THE REFERENCE FOR THE NATURAL GAS ROYALTY
     * Liberal senator Daniel Zamfir accused former prime-minister Mihai Tudose of sacking ANRM president Gigi Dragomir, for issuing an order which updated the methodology for the calculation of the royalty for natural gas, to match the market price
       The Romanian Association for Oil Exploration and Production (ROPEPCA) yesterday denied, in a press release, the "grave and unjustified" accusations made against the Romanian producers of natural gas, "accusations which concern the alleged insufficient payment of natural gas royalties", which it says are "being discussed in public increasingly often".  click here to read the entire article
.