GALA BURSA CONSTRUCTIILOR - 2018
CNA A HOTĂRÂT:
BURSA 03.02.2017
mărește imaginea
     Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a hotărât, ieri, că postul de televiziune Antena 3 trebuie să acorde drept la replică Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru ceea ce consideră cele două instituții a fi "acte de dezinformare" comise în ediții ale emisiunii "Sinteza zilei" și "Esențial", ce au fost reclamate la forul audiovizual. Dorina Rusu, membru în CNA, a spus că va cere rediscutarea deciziei.
     Acordarea dreptului la replică a fost propusă de Monica Gubernat și a fost votată de șase din cei 11 membri CNA - Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu și Monica Gubernat.
     "Consider că impactul este mult mai mare pentru a se ști adevărul. Impactul unui drept la replică este mult mai mare decât al unei amenzi", a explicat Monica Gubernat după încheierea ședinței, precizând că a făcut propunerea în baza unei prevederi din Codul audiovizualului.
     Înainte de vot, Valentin Jucan i-a atras atenția că CSM și DNA nu au solicitat drept la replică.
     "Deși nu se solicita drept la replică, noi am decis să dăm drept la replică, să considerăm noi că trebuie să dăm drept la replică pe postul respectiv, pentru a se afla adevărul. Avem o situație", a spus Monica Gubernat, potrivit News.ro.
     Dorina Rusu a declarat, după încheierea ședinței, că deși a votat pentru acordarea dreptului la replică, va cere rediscutarea deciziei.
     O altă propunere a fost formulată de Radu Herjeu, de amendare a postului de televiziune cu 5.000 de lei, pentru ediția "Sinteza zilei" difuzată în 16 noiembrie, care nu a întrunit, însă, numărul minim de șase voturi. Amenda a fost votată de Radu Herjeu și Viorel Vasile Buda. Ceilalți membri CNA au votat împotrivă.
     "Sunt de fapt două sau trei afirmații în toată emisiunea privind implicarea politică, una aparținea domnului Mircea Badea, celelalte aparțin domnului Decebal Traian Remeș, fără să fie contrazise sau interogate de moderator. Fiind pe Cod, propun 5.000 de lei. Celor care au de gând să mă atace în presă că de ce am propus așa puțin le sugerez să propună mai mult", a spus Radu Herjeu.
     Valentin Jucan a propus o amendă de 30.000 de lei, care a fost votată de trei membri CNA - Florin Gabrea, Dorina Rusu și Valentin Jucan. Ceilalți membri ai forului au fost împotrivă.
     "Am văzut că totul este formulat cât se poate de general (în reclamațiile CSM, n.r.). În paralel, vizionând și citind rapoartele de monitorizare constat că s-a discutat pe trei cazuri punctuale. Au fost nominalizate maxim trei nume de magistrați, dintre care s-a insistat pe unul, în contextul unor dezbateri publice mai ample, care au fost și la alte televiziuni, în contextul în care toți cei trei aveau niște decizii CEDO prin care se recunoștea că persoanelor respective nu li s-au respectat toate drepturile privind desfășurarea unui proces echitabil. (...) eu cred că în primul rând rolul unor instituții media este să atragă atenția asupra unor nereguli, chiar dacă acestea sunt ale unor instituții ale statului. De ce este un judecător sau un procuror un supraom? (...) nu trebuie să ne ascundem în spatele unor formulări precum «atacuri la independența justiției». Într-un stat de drept ideal independența justiției trebuie să fie o axiomă, nu o sintagmă negociabilă", a spus Norina Ionescu, reprezentantul televiziunii la CNA.
     "Eu nu cred că opiniile exprimate la adresa unui magistrat, că s-a insistat pe doamna Livia Stanciu a echivala cu o critică în general la adresa justiției în România. Nu cred că este un atac împotriva independenței justiției, pentru că în aceeași măsură consider că și deciziile CEDO ar trebui fie în acest caz tot un atac la adresa justiției în România", a adăugat ea.
     Membrii CNA au decis amânarea formulării unor propuneri de sancționare pentru modul în care Antena 3 a reflectat protestele din 22 ianuarie, până marți, la propunerea lui Răsvan Popescu, pentru a putea face comparații cu alte posturi de televiziune reclamate pentru același subiect, respectiv B1 TV, Realitatea TV și România TV. La CNA au fost înregistrate 690 de reclamații pentru acest caz.
     Amânarea a fost votată de șapte din cei 11 membri CNA - Orsolya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu și Răsvan Popescu. Ceilalți membri CNA au fost împotrivă.
     Valentin-Alexandru Jucan a propus amendarea postului Antena 3 cu 150.000 de lei, pentru modul de reflectare a protestelor din 22 ianuarie.
     "Mă refer la informările în legătură cu lovitura de stat, cu burtiere, aprecierile în legătură cu modul în care oamenii au fost manipulați să ajungă în piață", a precizat Valentin Jucan.
     Monica Gubernat a intervenit spunând că se fac propuneri "la mișto", întrucât încălcări asemănătoare ale legislației audiovizuale au fost sancționate cu sume mai mici, și a propus o somație.
     "Eu nu am făcut o propunere la mișto. V-am indicat articolele de lege și am repetat că este vorba despre toate emisiunile din ziua de 22 ianuarie, aproape o zi întreagă. Propunere la mișto este a dumneavoastră, somație. De ce trebuie să ducem în derizoriu?", a spus Valentin Jucan.
     Florin Gabrea a propus amendarea postului de televiziune Antena 3 cu 80.000 de lei, pentru aceleași încălcări semnalate de Valentin Jucan.
     Monica Gubernat l-a contrazis pe Valentin Jucan în privința articolului invocat cu privire la informarea corectă, care ar fi fost încălcat de Antena 3.
     "Cine deține informarea corectă în România cu atâta precizie încât să spuneți: «A fost atât de incorect încât propun o amendă de 150.000 de lei»", a spus Monica Gubernat.
     "Dacă acest post de televiziune ar fi informat corect, înseamnă că Digi 24 trebuie să renunțe la licență, fiindcă așezând lucrurile invers, acolo a fost dezinformare. Cum poți să vorbești despre lovitură de stat și să mă întrebați unde e informarea corectă sau cum poți să vorbești despre oameni trimiși de SRI și să mă întrebați unde e informarea corectă?", a răspuns Valentin Jucan. 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !

1.  fără titlu
    (mesaj trimis de Cristi C în data de 03.02.2017, ora 00:47)  
 Pare că Valentin Jucan este un securist. Caracterul acesta infectat de dictatură a preluat mizeria scrisă de A. Mungiu Pippidi care recomanda închiderea RTV pentru favorizarea infractorului Ghiță, și o dorea discutată în CNA chiar pentru a o pune în aplicare.
 
 Omul este total deraiat de la minime norme de libertate a expresiei. Și nici nu poate distinge dezinformarea securistă de la Digi, de adevăr. Că tot se întreabă în final "unde e informarea corectă".
 
 Îi răspund eu. Jucane, nu este nicăieri în media românească. Ar trebui să închizi toate posturile TV. Adevărul nu se poate afla decât prin filtrarea a 80% din întregul mesaj difuzat și combinarea, din puzzle-uri luate când și când. Este greu de știut care bucăți trebuie păstrate și asta se face căutând sursele la origine,
 
 Jucane, nu te duci tu la Iohannis să îi tai licența? După dezinformarea EurActiv referitoare la DNA, preluată de Realitatea TV (de ratatul Rares Bogdan), a ajuns minciuna și în gura plină a lui Iohannis. Jucane, Jucane, tu n-ai percepe adevărul nici dacă te-ar călca pe cap. Afară din CNA.


 
  1.1.   Like si share  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de Tanar frumos si superficial , in data de 03.02.2017, ora 04:18)
 
 Like si share boss ! adica sa ne inteleaga si ienicerii astia frumosi cu printzipii si lozinci destepte


 
Actualitate - vezi toate știrile mai jos.
Politică, 21:53
      Comisia parlamentară specială a dat miercuri un raport de admitere pentru Codul administrativ cu opt voturi "pentru" și trei "împotrivă", urmând ca actul normativ să fie trimis săptămâna viitoare în plenul Camerei Deputaților.  click să citești tot articolul
Bănci-Asigurări, 21:03
INSTANȚA A DECIS:
     Alior Bank a pierdut procesul cu Claudia Butac, fostul CEO al sucursalei de la București, după ce a concediat-o pe aceasta, în decembrie anul trecut.  click să citești tot articolul
Sport, 20:27
CM RUSIA
     Uruguay și Rusia merg împreună în optimile de finală ale Campionatului Mondial. Ordinea se va decide în urma meciului direct. Arabia Saudită și Egipt nu și-au depășit condiția fotbalistică și mai au doar 90 de minute, împreună, la acest turneu.  click să citești tot articolul
Miscellanea, 19:59
SUA
     Statele Unite au redevenit anul trecut prima țară de solicitare de azil din cadrul OCDE, a anunțat miercuri organizația, criticând despărțirea familiilor de migranți de către administrația lui Donald Trump, care a provocat un potop de critici, relatează AFP.  click să citești tot articolul
Miscellanea, 19:26
     * ACTUALIZARE 21:00 Două persoane au fost ridicate de jandarmi și sancționate cu amenzi în valoare totală de 4.500 de lei, pentru instigare la acțiuni violente cu intenția de tulburare a adunării publice, în timpul manifestației de astăzi seară din Piața Victoriei, potrivit Jandarmeriei București.
     ------
     Peste 300 de persoane protestează la această oră în Piața Victoriei din Capitală față de modificarea codurilor penale, iar circulația este restricționată în fața Guvernului, o parte dintre manifestanți fiind așezați pe carosabil, după ce a avut loc o altercație cu jandarmii. Proteste au loc miercuri seară și la Sibiu, Iași, Brașov sau Oradea.  click să citești tot articolul
Calendarul BURSA 2018
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
20.06.2018
BVB
     * Circa jumătate din volum, realizat cu titlurile Banca Transilvania și BRD - Groupe Societe Generale
     
     Acțiunile tranzacționate la Bursa de Valori București (BVB) au înregistrat, în mare parte,...  click să citești tot articolul
19.06.2018
BVB
     * Volum de numai 21,6 milioane de lei
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a avut parte de un început de săptămână negativ, majoritatea cotațiilor suferind deprecieri în ședința...  click să citești tot articolul
18.06.2018
BVB
     * Creșteri pe linie pentru toți indicii bursei
     
     Volumul consemant în ședința de tranzacționare de vineri a Bursei de Valori București (BVB) a fost de numai 17,7 milioane de lei (3,8 milioane de...  click să citești tot articolul
18.06.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au scăzut vineri, oprindu-se din avansul generat joi de anunțul Băncii Centrale Europene (BCE) privind încheierea, anul acesta, a programului de achiziții de obligațiuni. Cele...  click să citești tot articolul
15.06.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urmat un curs ascendent ieri, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat că va menține dobânzile la un nivel scăzut încă un an.  click să citești tot articolul
14.06.2018
BVB
     * Salt de 12,44% pentru SIF Moldova, ca urmare a aprobării programului de răscumpărare de acțiuni la un preț cu mult peste cel din piață
     
     Volumul consemnat în ședința de tranzacționare de la...  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 20 iunie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9802
2.3857
3.0328
4.0467
0.1806
0.6261
0.2258
4.6660
5.3083
1.4443
3.6638
0.2398
0.4925
1.0812
0.0635
0.4532
0.8485
4.0348
0.2950
1.0767
0.6234
0.0592
0.3649
0.1966
2.7766
0.0395
0.1524
1.0985
0.6318
0.1230
165.0626
5.6813
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
19.06.2018
     The Romanian Constitution:
     Art. 80 - The role of the president
     (1) The Romanian president represents the Romanian government and is the guarantor of national independence, unity and territorial integrity.
     (2) The Romanian president must watch for the compliance with the Constitution and the good functioning of the public authorities. For that purpose, the president serves as a mediating entity between the powers of the state, as well as between the state and society.  click here to read the entire article
12.06.2018
     The reunion scheduled today between Donald Trump and Kim Jong-un is taking place in Singapore due to the relative neutrality and the security this city-state provides. Singapore is one of the few countries that still hosts a North-Korean embassy, and many of the deals of the Kim regime were conducted here, according to the foreign press.  click here to read the entire article
05.06.2018
     "It is a good thing that the public doesn't understand the functioning of our banking and monetary system, because otherwise I think there would be a revolution in the streets by dawn".
     HENRY FORD, founder of the American automotive industry

     Fed up with subsidizing the commercial banks with their own money, the Swiss, mobilized through the "Sovereign Money" initiative, have proposed the organization of a Referendum which will be held on Sunday, June 10th 2018 - is a historical referendum, revolutionary for the banking industry, of international resonance -, by which the initiators want to amend the Constitution, which would impose to the commercial banks to grant loans only within the limits of the bank's money, forbidding them to issue scrip money and ensuring the monopoly of the Confederation (of the Swiss state) on issuance of money free of debt.  click here to read the entire article
23.05.2018
     The "pension apocalypse is coming"! The more or less qualified keep talking in the written press, TV and on the radio. The uncertainty is being preserved - deliberately by some, by the government members out of pure stupidity!  click here to read the entire article
16.05.2018
GABRIELA MIHAELA VOICILĂ, THE BUSINESS ENVIRONMENT MINISTER:
     Where there are many entrepreneurs there is creation, where there are many women entrepreneurs there is divine creation, says Gabriela Mihaela Voicilă, state secretary in the Ministry for the Business Environment, Trade and Entrepreneurship (MMACA). In her opinion, entrepreneurship means joy, a better situation, but less time for the family: "Taken together, entrepreneurship means achievements (...) Every one of us needs validation, for having built, having created something".  click here to read the entire article
14.05.2018
IN THE LAWSUITS AGAINST THE BANKS
     * Piperea: "In the Andriciuc case, the EU Court of Justice has not limited its argumentation to the CHF, but expanded it to cover any currency for which the debtors weren't hedged"
     The courts in the country have begun ruling in favor of borrowers and freezing the value of the European currency at the exchange rate valid on the date the loans were originated, in the lawsuits brought against the banks.  click here to read the entire article
09.05.2018
IN THE ROMANIAN BANANA REPUBLIC...
     The urge "Mircea, act like you're working!", back in the days of the so-called revolution of December 1989, was brought back recently by a new "director".
     We are talking of course, about the meeting between NBR governor Mugur Isărescu, and a government "delegation" led by chamber of deputies chairman Liviu Dragnea, together with PM Viorica Dăncilă.
     Sources from within the PSD, quoted by ziare.com, have claimed that, "in the meeting with the NBR governor, Liviu Dragnea seemed to be looking for a way out, and he seems confused, as he didn't expect his decisions to lead to such effects in the economy".  click here to read the entire article
08.05.2018
     Liviu Dragnea's insistence in moving the Romanian embassy from Tel Aviv, to Jerusalem, feeds an older, widespread confusion. Much older. Politically, Jerusalem has been divided from the first presence of the Judeans on the lands of the Palestinians, since back in the days of Abraham and Abimelec. "The indivisible Jerusalem" wanted by Benjamin Netanyahu is a spiritual creation.
     Definitely, pilgrims and locals claim that Jerusalem has a geography, meaning that the city would be compatible with the cardinal points and that is why Palestinians, Israelis and people overall, including those of the UN, EU and the US, speak about Eastern Jerusalem and Western Jerusalem, without anybody being surprised that that is happening at the center of the world, where the god of the Judeans began his creation, starting from the very rock from which later Archangel Gabriel raised Mohammed to visit Heaven, the same place of origin where one of the seven angels "and showed me the Holy City, Jerusalem, coming down out of heaven from God." (Apocalypse, 21: 10), where God is one of the same.  click here to read the entire article
03.05.2018
     Financial fair play is a concept that comes from the world of soccer. The notion is simple, don't spend more than you earn in a month, or in a year, regardless of what shareholder, mogul or investor enters the business.  click here to read the entire article
03.05.2018
     President Klaus Iohannis has announced that he has decided to send to the Constitutional Court the laws on the judicial system, but also to the Venice Commission. The president has issued a call to the CCR not to hurry and to work with the European entity, saying that after the Constitutional Court gets to issue an opinion on the new laws, a new analysis of the laws will be conducted and it will be decided then if a new reexamination of the three laws in the Parliament will be needed.  click here to read the entire article
27.04.2018
     The dystopia of 2169 seems to be 151 years away from us, if we were to watch the American sci-fi movie "In Time", in which New Zealand screenwriter, director and producer New Zealand Andrew M. Niccol has imagined a world in which money has been replaced by the lifespan left and each individual over 25 years old (when they stop aging), are wearing a counter on their arm, displaying how much they have left to live; the economic system relies on transactions paid in lifespan - banks, loans, interest rates - the rich are storing billions of years, while the poor only have hours, minutes or seconds left and when their time is up they die suddenly, as if struck by a mace.  click here to read the entire article
25.04.2018
DEPUTY PRIME-MINISTER VIOREL ȘTEFAN:
     * Bogdan Chirițoiu: "The European Commission will force the future buyer of Sidex Galați to increase the output of steel"
     ArcelorMittal may only sell the Galați metallurgic plant with the explicit agreement of the Romanian state, and the European Commission will ensure that the output of the plant will increase after the transaction, deputy prime-minister Viorel Ștefan said yesterday, in a conference on the issue of major industrial energy consumers.  click here to read the entire article
20.04.2018
     * "Iliescu on trial for all the bloodshed!" was one of the powerful slogans of the University Square, as well as "Iliescu - KGB, go back to the USSR!".
     We, who had organized the marathon protest of the century, knew who Ion Iliescu was, as the rest of the Romanian people took a long time to catch on, even Brucan was wrong in his estimate that the much maligned "stupid people" would take two decades to "awake".  click here to read the entire article
16.04.2018
     * - The Syrian gas attack did not exist, the American missiles were brought down, then where are the dead coming from?!
     * - It is enough to tell Syrians that they are attacked and killing each other?
     Friday, Syria was attacked by war attacks, in which a warship of the United Nations which operate in the Red Sea (according to the American officials), American B-1 bombers, four British Royal Tornado GR4 aircraft (which fired Storm Shadow missiles) and French Rafale jets.  click here to read the entire article
12.04.2018
     New Delhi, March 4th, 2017 - I am in the garden of the Royal Plaza hotel, sitting next to the table of a group of Indians, probably Hindus, two women in colorful saris and two men, all of them in their fifties. They are checking me out, I catch them doing it a few times. A Romanian manea, with heavy Indian influences starts playing from the speakers, I am surprised, I start laughing.  click here to read the entire article
.