Conferința BURSA - Dezvoltarea Romaniei 2018
CNA A HOTĂRÂT:
BURSA 03.02.2017
mărește imaginea
     Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a hotărât, ieri, că postul de televiziune Antena 3 trebuie să acorde drept la replică Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru ceea ce consideră cele două instituții a fi "acte de dezinformare" comise în ediții ale emisiunii "Sinteza zilei" și "Esențial", ce au fost reclamate la forul audiovizual. Dorina Rusu, membru în CNA, a spus că va cere rediscutarea deciziei.
     Acordarea dreptului la replică a fost propusă de Monica Gubernat și a fost votată de șase din cei 11 membri CNA - Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu și Monica Gubernat.
     "Consider că impactul este mult mai mare pentru a se ști adevărul. Impactul unui drept la replică este mult mai mare decât al unei amenzi", a explicat Monica Gubernat după încheierea ședinței, precizând că a făcut propunerea în baza unei prevederi din Codul audiovizualului.
     Înainte de vot, Valentin Jucan i-a atras atenția că CSM și DNA nu au solicitat drept la replică.
     "Deși nu se solicita drept la replică, noi am decis să dăm drept la replică, să considerăm noi că trebuie să dăm drept la replică pe postul respectiv, pentru a se afla adevărul. Avem o situație", a spus Monica Gubernat, potrivit News.ro.
     Dorina Rusu a declarat, după încheierea ședinței, că deși a votat pentru acordarea dreptului la replică, va cere rediscutarea deciziei.
     O altă propunere a fost formulată de Radu Herjeu, de amendare a postului de televiziune cu 5.000 de lei, pentru ediția "Sinteza zilei" difuzată în 16 noiembrie, care nu a întrunit, însă, numărul minim de șase voturi. Amenda a fost votată de Radu Herjeu și Viorel Vasile Buda. Ceilalți membri CNA au votat împotrivă.
     "Sunt de fapt două sau trei afirmații în toată emisiunea privind implicarea politică, una aparținea domnului Mircea Badea, celelalte aparțin domnului Decebal Traian Remeș, fără să fie contrazise sau interogate de moderator. Fiind pe Cod, propun 5.000 de lei. Celor care au de gând să mă atace în presă că de ce am propus așa puțin le sugerez să propună mai mult", a spus Radu Herjeu.
     Valentin Jucan a propus o amendă de 30.000 de lei, care a fost votată de trei membri CNA - Florin Gabrea, Dorina Rusu și Valentin Jucan. Ceilalți membri ai forului au fost împotrivă.
     "Am văzut că totul este formulat cât se poate de general (în reclamațiile CSM, n.r.). În paralel, vizionând și citind rapoartele de monitorizare constat că s-a discutat pe trei cazuri punctuale. Au fost nominalizate maxim trei nume de magistrați, dintre care s-a insistat pe unul, în contextul unor dezbateri publice mai ample, care au fost și la alte televiziuni, în contextul în care toți cei trei aveau niște decizii CEDO prin care se recunoștea că persoanelor respective nu li s-au respectat toate drepturile privind desfășurarea unui proces echitabil. (...) eu cred că în primul rând rolul unor instituții media este să atragă atenția asupra unor nereguli, chiar dacă acestea sunt ale unor instituții ale statului. De ce este un judecător sau un procuror un supraom? (...) nu trebuie să ne ascundem în spatele unor formulări precum «atacuri la independența justiției». Într-un stat de drept ideal independența justiției trebuie să fie o axiomă, nu o sintagmă negociabilă", a spus Norina Ionescu, reprezentantul televiziunii la CNA.
     "Eu nu cred că opiniile exprimate la adresa unui magistrat, că s-a insistat pe doamna Livia Stanciu a echivala cu o critică în general la adresa justiției în România. Nu cred că este un atac împotriva independenței justiției, pentru că în aceeași măsură consider că și deciziile CEDO ar trebui fie în acest caz tot un atac la adresa justiției în România", a adăugat ea.
     Membrii CNA au decis amânarea formulării unor propuneri de sancționare pentru modul în care Antena 3 a reflectat protestele din 22 ianuarie, până marți, la propunerea lui Răsvan Popescu, pentru a putea face comparații cu alte posturi de televiziune reclamate pentru același subiect, respectiv B1 TV, Realitatea TV și România TV. La CNA au fost înregistrate 690 de reclamații pentru acest caz.
     Amânarea a fost votată de șapte din cei 11 membri CNA - Orsolya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu și Răsvan Popescu. Ceilalți membri CNA au fost împotrivă.
     Valentin-Alexandru Jucan a propus amendarea postului Antena 3 cu 150.000 de lei, pentru modul de reflectare a protestelor din 22 ianuarie.
     "Mă refer la informările în legătură cu lovitura de stat, cu burtiere, aprecierile în legătură cu modul în care oamenii au fost manipulați să ajungă în piață", a precizat Valentin Jucan.
     Monica Gubernat a intervenit spunând că se fac propuneri "la mișto", întrucât încălcări asemănătoare ale legislației audiovizuale au fost sancționate cu sume mai mici, și a propus o somație.
     "Eu nu am făcut o propunere la mișto. V-am indicat articolele de lege și am repetat că este vorba despre toate emisiunile din ziua de 22 ianuarie, aproape o zi întreagă. Propunere la mișto este a dumneavoastră, somație. De ce trebuie să ducem în derizoriu?", a spus Valentin Jucan.
     Florin Gabrea a propus amendarea postului de televiziune Antena 3 cu 80.000 de lei, pentru aceleași încălcări semnalate de Valentin Jucan.
     Monica Gubernat l-a contrazis pe Valentin Jucan în privința articolului invocat cu privire la informarea corectă, care ar fi fost încălcat de Antena 3.
     "Cine deține informarea corectă în România cu atâta precizie încât să spuneți: «A fost atât de incorect încât propun o amendă de 150.000 de lei»", a spus Monica Gubernat.
     "Dacă acest post de televiziune ar fi informat corect, înseamnă că Digi 24 trebuie să renunțe la licență, fiindcă așezând lucrurile invers, acolo a fost dezinformare. Cum poți să vorbești despre lovitură de stat și să mă întrebați unde e informarea corectă sau cum poți să vorbești despre oameni trimiși de SRI și să mă întrebați unde e informarea corectă?", a răspuns Valentin Jucan. 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !

1.  fără titlu
    (mesaj trimis de Cristi C în data de 03.02.2017, ora 00:47)  
 Pare că Valentin Jucan este un securist. Caracterul acesta infectat de dictatură a preluat mizeria scrisă de A. Mungiu Pippidi care recomanda închiderea RTV pentru favorizarea infractorului Ghiță, și o dorea discutată în CNA chiar pentru a o pune în aplicare.
 
 Omul este total deraiat de la minime norme de libertate a expresiei. Și nici nu poate distinge dezinformarea securistă de la Digi, de adevăr. Că tot se întreabă în final "unde e informarea corectă".
 
 Îi răspund eu. Jucane, nu este nicăieri în media românească. Ar trebui să închizi toate posturile TV. Adevărul nu se poate afla decât prin filtrarea a 80% din întregul mesaj difuzat și combinarea, din puzzle-uri luate când și când. Este greu de știut care bucăți trebuie păstrate și asta se face căutând sursele la origine,
 
 Jucane, nu te duci tu la Iohannis să îi tai licența? După dezinformarea EurActiv referitoare la DNA, preluată de Realitatea TV (de ratatul Rares Bogdan), a ajuns minciuna și în gura plină a lui Iohannis. Jucane, Jucane, tu n-ai percepe adevărul nici dacă te-ar călca pe cap. Afară din CNA.


 
  1.1.   Like si share  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de Tanar frumos si superficial , in data de 03.02.2017, ora 04:18)
 
 Like si share boss ! adica sa ne inteleaga si ienicerii astia frumosi cu printzipii si lozinci destepte


 
Aceeasi sectiune (Media Advertising)
Piaţa de Capital
     Indicii de pe Bursa de Valori București (BVB) au închis în teritoriu pozitiv ultima ședință de tranzacționare, lichiditatea totală fiind de 33,45 milioane de lei (7,19 milioane de euro).  click să citești tot articolul
Piaţa de Capital
LA MIJLOCUL ȘEDINȚEI:
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat, în prima parte a ședinței de tranzacționare de astăzi, o lichiditate de 9,83 milioane lei (2,11 milioane de euro).  click să citești tot articolul
Internaţional
     Principalii indici ai burselor asiatice au închis ședința de tranzacționare de astăzi în apreciere.  click să citești tot articolul
Bănci-Asigurări
     * Dolarul a coborât cu 0,29 bani în fața monedei naționale.
     * Francul s-a depreciat la 4,1141 lei.  click să citești tot articolul
Bănci-Asigurări
     Indicele ROBOR la 3 luni a crescut astăzi la 3,10% de la 3,09%, valoarea înregistrată în sedința precedentă, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).  click să citești tot articolul
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
19.09.2018
BVB
     * Toți indicii bursieri au închis în creștere
     * Tranzacții cu aproape 3% din MedLife, efectuate pe piața "deal"
     
     Lichiditatea înregistrată în ședința de tranzacționare de ieri la...  click să citești tot articolul
19.09.2018
BURSELE DIN LUME
     Piețele europene au urmat un curs mixt ieri, după ce administrația americană a decis să impună taxe vamale de 10% pe importuri chinezești de 200 de miliarde de dolari.  click să citești tot articolul
18.09.2018
BVB
     * Rulaj de 42 milioane de lei, în apropierea mediei acestui an
     
     Cinci dintre cei nouă indici ai Bursei de Valori București (BVB) au încheiat prima ședință de tranzacționare a săptămânii ușor în...  click să citești tot articolul
18.09.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au avut un curs mixt ieri după-amiază, pe fondul revenirii temerilor legate de escaladarea războiului comercial dintre cele mai mari economii ale lumii: SUA și China.  click să citești tot articolul
17.09.2018
BVB
     * Toți indicii bursieri, în scădere
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat, în ultima ședință de tranzacționare a săptămânii, un rulaj în creștere de 61,09 milioane...  click să citești tot articolul
14.09.2018
BVB
     * Toți indicii bursieri, în scădere
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat, în ședința de ieri, un rulaj în creștere de 43,41 milioane de lei, aproape dublu față de...  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 19 septembrie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sârbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.8832
2.3788
3.0701
4.1141
0.1830
0.6237
0.2216
4.6524
5.2395
1.4389
3.5396
0.2372
0.4873
1.0836
0.0593
0.4477
0.6305
3.9764
0.2698
0.9558
0.5802
0.0546
0.3545
0.2120
2.6285
0.0393
0.1415
1.0826
0.6262
0.1225
153.8126
5.5773
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
14.09.2018
MREPORT BY TRANSPARENCY INTERNATIONAL
     Globalization has also brought with it an unpleasant effect: cross-border corruption. According to the intermediate report Exporting Corruption for the year 2018, a document drawn up by the organization Transparency International, there is a practice among powerful foreign companies of bribing the public servants of another country when they want to enter the local market.  click here to read the entire article
07.09.2018
DEPUTY VIRGIL POPESCU, VICEPRESIDENT OF THE COMMISSION FOR INDUSTRIES AND SERVICES
     The offshore law will once again reach the Commission, in one or two weeks, according to Mr. Virgil Popescu, the vice-president of the Commission for Industries and Services, the Chamber of Deputies.  click here to read the entire article
05.09.2018
MRS. FIREA'S VERBAL BOMBS
     * "There have been attempts for the prefect to be made a scapegoat"
     * "The support from the government wasn't much to talk about, so if it were withdrawn, there wouldn't be much of a difference"
     Bucharest's General Mayor was heard on Tuesday as a witness by the prosecutors of the General Prosecutor's Office in the case concerning the events which happened on August 10th in Victoriei Square. Before going into the Prosecutors' Department building, Gabriela Firea said she stood by her statements made immediately after the meeting of the National Executive Committee of the PSD and said: "I always speak based on facts, not just in this particular case, but in other areas as well, including politics. I will be answering to the questions of the prosecutor who contacted me and told me I was supposed to be heard in the case which is now being investigated concerning the intervention of the gendarmes on August 10th".  click here to read the entire article
31.08.2018
     The particularly hot weather and the conditions of extreme draught in Europe have brought to light terrible warnings from the past.
     Associated Press recently wrote that in the riverbed of the Elba in the Czech Republic have resurfaced the giant stones known as "the hunger stones", which have indicated over time, the coming of hard times.
     "When you see me, weep", is written on one of these stones, which seems to be considered the best hydrological benchmark in Europe. The inscription is in German and dates back to 1616.
     A detailed analysis of the stone inscriptions was published by the Czech researchers in the "Climate of the Past" magazine in 2013 (author's note: "Droughts in the Czech Lands, 1090-2012 AD", April 2013).  click here to read the entire article
29.08.2018
     * Claudiu Cazacu, XTB România: "United States companies have posted results that even exceeded the analysts' expectations, which were already for 2-figure profit increases"
     * Liviu Moldovan, financial analyst: "Currently, investors have a «blind» faith in the stock markets, in general, and in that of the US, in particular"
     For the first time in the history of the American markets, Nasdaq has surpassed the psychological level of 8,000 points.
     In the August 27 session, the Standard & Poor's 500 (S&P 500) index also reached an all time high, ending the trading session at almost 2,897 points.  click here to read the entire article
27.08.2018
     The capital market was marked, last week, by a number of controversial statements tied to the listing of Digi Communications, starting from the statements made recently by Darius Vâlcov, state advisor on the team of the prime-minister, who wrote on his Facebook page that he has asked the Financial Oversight Authority (ASF) if it was true that the book value of the Digi shares was 1 leu and 8 bani, and pointed out that at the time of the IPO, the shares of Digi were listed at 40 lei and are currently priced at 28 lei (30% down) and keep going down.  click here to read the entire article
23.08.2018
     Angela Merkel inaugurated the highway in December 2005, less than a month after she became chancellor of Germany.
     The highway was built on the territory of the former East Germany, connects Lubeck and the Polish border, after the junction with A11, and goes through the electoral precinct of chancellor Merkel.  click here to read the entire article
20.08.2018
THE NATIONAL MINERAL RESOURCES AGENCY, IN A NOTIFICATION TO THE PRIME-MINISTER:
     The Romanian government has lost over 8 billion lei, between 2006-2018, following the failure to update the royalties paid by the oil and gas companies, says Gigi Dragomir, the president of the National Mineral Resources Agency (ANRM), in a report sent to the prime-minister.  click here to read the entire article
15.08.2018
      * (Interview with Radu Grațian Ghețea, President - CEO of CEC Bank)
     In banking there are many risks and that is why banks need to be flexible and have as diverse an exposure as possible, which take the market circumstances at the time into account, says Radu Grațian Ghețea, President and CEO of CEC Bank. He told us, in an interview: "We have to adapt to what is happening in the market and we need to do things in such a way that the economic activity and that of the bank both function properly. If we're going with the idea that we want to eliminate every risk, then we'll just stop doing anything. For instance, we have been and we are a bank which heavily funds agriculture, which also means animal husbandry. A few years ago, our exposure to the aviculture sector was rather significant, and when the avian flu came we had to cover some non-performing loans on that segment. Now that the avian flu is done, we are facing the swine flu. What should we do, stop lending?"
     Reporter: Lately, there have been opinions from some experts who are saying that there is a wave of non-performing loans of the ones taken out by the First Home Program. What is your comment on these statements?  click here to read the entire article
08.08.2018
     * (Interview with Laszlo Diosi, OTP Bank CEO)
     Reporter: How would you describe the banking market, at the present time?
     Laszlo Diosi: Even though there are plenty of challenges, there are also many opportunities for the Romanian banking system. The lessons of the financial-economic crisis have resulted in a better regulated framework, stable, transparent and predictable. The guiding line of the policies developed by the authorities that are qualified, but in particular by those with a regulatory and oversight role has been characterized by a balance between profitability and systemic safety.
     But there is no shortage of challenges. We are talking here about challenges which concern the digitalization of the banking system and the national and international legislation. The entire system needs to align with complex and sometimes confused regulations.
     Recorded by Emilia Olescu  click here to read the entire article
31.07.2018
     * (Interview with Dan Paul, the president of the Association of Brokers)
     The management of the Bucharest Stock Exchange (BVB) needs to find out from brokers whether Romania truly needs a derivatives market, says Dan Paul, the president of the Association of Brokers, who was kind enough to grant BURSA an interview.  click here to read the entire article
27.07.2018
THE DĂNCILĂ GOVERNMENT AFTER SIX MONTHS
     Now we know why prime-minister Dăncilă was in a hurry to announce the activity report for the first six months at the helm of the Romanian government: the nice tale of the hike of pensions and salaries wasn't supposed to be overshadowed by the evolution of budget expenses, whose increase has led the deficit of the consolidated general budget to 1.61% of the GDP, from 0.88% after the first five months of the year.  click here to read the entire article
23.07.2018
BECAUSE AN AGREEMENT ON THE PRICE COULDN'T BE REACHED,
     The public offer started by Vimetco and Conef for a stake of at most 53.77% of the shares of Alro Slatina (Alro) has been unsuccessful, as the issuer announced that due to the unfavorable market conditions, the shareholders, company and underwriters couldn't agree on a price for the volume of 383.79 million shares put up for sale.  click here to read the entire article
23.07.2018
ECONOMIC ANALYST AURELIAN DOCHIA PREDICTS:
     * According to Eurostat, Romania has the biggest governmental deficit in the EU
     The hike of some taxes, in the near future, is unavoidable, according to economic analyst Aurelian Dochia.
     His statement comes as, in the first quarter, the government's deficit has seen an increase over the last quarter of 2017, according to data by the European Statistics Office (Eurostat).  click here to read the entire article
13.07.2018
Russia World Cup
     The final tournament of the World Football Cup will end with a gala representation, the duel between Croatia and France. France, the with the most expensive players in the tournament, has met the expectations, Croatia is the biggest surprise the of the competition.  click here to read the entire article
.