Electrica Furnizare
CNA A HOTĂRÂT:
BURSA 03.02.2017
mărește imaginea
     Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a hotărât, ieri, că postul de televiziune Antena 3 trebuie să acorde drept la replică Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru ceea ce consideră cele două instituții a fi "acte de dezinformare" comise în ediții ale emisiunii "Sinteza zilei" și "Esențial", ce au fost reclamate la forul audiovizual. Dorina Rusu, membru în CNA, a spus că va cere rediscutarea deciziei.
     Acordarea dreptului la replică a fost propusă de Monica Gubernat și a fost votată de șase din cei 11 membri CNA - Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu și Monica Gubernat.
     "Consider că impactul este mult mai mare pentru a se ști adevărul. Impactul unui drept la replică este mult mai mare decât al unei amenzi", a explicat Monica Gubernat după încheierea ședinței, precizând că a făcut propunerea în baza unei prevederi din Codul audiovizualului.
     Înainte de vot, Valentin Jucan i-a atras atenția că CSM și DNA nu au solicitat drept la replică.
     "Deși nu se solicita drept la replică, noi am decis să dăm drept la replică, să considerăm noi că trebuie să dăm drept la replică pe postul respectiv, pentru a se afla adevărul. Avem o situație", a spus Monica Gubernat, potrivit News.ro.
     Dorina Rusu a declarat, după încheierea ședinței, că deși a votat pentru acordarea dreptului la replică, va cere rediscutarea deciziei.
     O altă propunere a fost formulată de Radu Herjeu, de amendare a postului de televiziune cu 5.000 de lei, pentru ediția "Sinteza zilei" difuzată în 16 noiembrie, care nu a întrunit, însă, numărul minim de șase voturi. Amenda a fost votată de Radu Herjeu și Viorel Vasile Buda. Ceilalți membri CNA au votat împotrivă.
     "Sunt de fapt două sau trei afirmații în toată emisiunea privind implicarea politică, una aparținea domnului Mircea Badea, celelalte aparțin domnului Decebal Traian Remeș, fără să fie contrazise sau interogate de moderator. Fiind pe Cod, propun 5.000 de lei. Celor care au de gând să mă atace în presă că de ce am propus așa puțin le sugerez să propună mai mult", a spus Radu Herjeu.
     Valentin Jucan a propus o amendă de 30.000 de lei, care a fost votată de trei membri CNA - Florin Gabrea, Dorina Rusu și Valentin Jucan. Ceilalți membri ai forului au fost împotrivă.
     "Am văzut că totul este formulat cât se poate de general (în reclamațiile CSM, n.r.). În paralel, vizionând și citind rapoartele de monitorizare constat că s-a discutat pe trei cazuri punctuale. Au fost nominalizate maxim trei nume de magistrați, dintre care s-a insistat pe unul, în contextul unor dezbateri publice mai ample, care au fost și la alte televiziuni, în contextul în care toți cei trei aveau niște decizii CEDO prin care se recunoștea că persoanelor respective nu li s-au respectat toate drepturile privind desfășurarea unui proces echitabil. (...) eu cred că în primul rând rolul unor instituții media este să atragă atenția asupra unor nereguli, chiar dacă acestea sunt ale unor instituții ale statului. De ce este un judecător sau un procuror un supraom? (...) nu trebuie să ne ascundem în spatele unor formulări precum «atacuri la independența justiției». Într-un stat de drept ideal independența justiției trebuie să fie o axiomă, nu o sintagmă negociabilă", a spus Norina Ionescu, reprezentantul televiziunii la CNA.
     "Eu nu cred că opiniile exprimate la adresa unui magistrat, că s-a insistat pe doamna Livia Stanciu a echivala cu o critică în general la adresa justiției în România. Nu cred că este un atac împotriva independenței justiției, pentru că în aceeași măsură consider că și deciziile CEDO ar trebui fie în acest caz tot un atac la adresa justiției în România", a adăugat ea.
     Membrii CNA au decis amânarea formulării unor propuneri de sancționare pentru modul în care Antena 3 a reflectat protestele din 22 ianuarie, până marți, la propunerea lui Răsvan Popescu, pentru a putea face comparații cu alte posturi de televiziune reclamate pentru același subiect, respectiv B1 TV, Realitatea TV și România TV. La CNA au fost înregistrate 690 de reclamații pentru acest caz.
     Amânarea a fost votată de șapte din cei 11 membri CNA - Orsolya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu și Răsvan Popescu. Ceilalți membri CNA au fost împotrivă.
     Valentin-Alexandru Jucan a propus amendarea postului Antena 3 cu 150.000 de lei, pentru modul de reflectare a protestelor din 22 ianuarie.
     "Mă refer la informările în legătură cu lovitura de stat, cu burtiere, aprecierile în legătură cu modul în care oamenii au fost manipulați să ajungă în piață", a precizat Valentin Jucan.
     Monica Gubernat a intervenit spunând că se fac propuneri "la mișto", întrucât încălcări asemănătoare ale legislației audiovizuale au fost sancționate cu sume mai mici, și a propus o somație.
     "Eu nu am făcut o propunere la mișto. V-am indicat articolele de lege și am repetat că este vorba despre toate emisiunile din ziua de 22 ianuarie, aproape o zi întreagă. Propunere la mișto este a dumneavoastră, somație. De ce trebuie să ducem în derizoriu?", a spus Valentin Jucan.
     Florin Gabrea a propus amendarea postului de televiziune Antena 3 cu 80.000 de lei, pentru aceleași încălcări semnalate de Valentin Jucan.
     Monica Gubernat l-a contrazis pe Valentin Jucan în privința articolului invocat cu privire la informarea corectă, care ar fi fost încălcat de Antena 3.
     "Cine deține informarea corectă în România cu atâta precizie încât să spuneți: «A fost atât de incorect încât propun o amendă de 150.000 de lei»", a spus Monica Gubernat.
     "Dacă acest post de televiziune ar fi informat corect, înseamnă că Digi 24 trebuie să renunțe la licență, fiindcă așezând lucrurile invers, acolo a fost dezinformare. Cum poți să vorbești despre lovitură de stat și să mă întrebați unde e informarea corectă sau cum poți să vorbești despre oameni trimiși de SRI și să mă întrebați unde e informarea corectă?", a răspuns Valentin Jucan. 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
1.  fără titlu
    (mesaj trimis de Cristi C în data de 03.02.2017, ora 00:47)  
 Pare că Valentin Jucan este un securist. Caracterul acesta infectat de dictatură a preluat mizeria scrisă de A. Mungiu Pippidi care recomanda închiderea RTV pentru favorizarea infractorului Ghiță, și o dorea discutată în CNA chiar pentru a o pune în aplicare.
 
 Omul este total deraiat de la minime norme de libertate a expresiei. Și nici nu poate distinge dezinformarea securistă de la Digi, de adevăr. Că tot se întreabă în final "unde e informarea corectă".
 
 Îi răspund eu. Jucane, nu este nicăieri în media românească. Ar trebui să închizi toate posturile TV. Adevărul nu se poate afla decât prin filtrarea a 80% din întregul mesaj difuzat și combinarea, din puzzle-uri luate când și când. Este greu de știut care bucăți trebuie păstrate și asta se face căutând sursele la origine,
 
 Jucane, nu te duci tu la Iohannis să îi tai licența? După dezinformarea EurActiv referitoare la DNA, preluată de Realitatea TV (de ratatul Rares Bogdan), a ajuns minciuna și în gura plină a lui Iohannis. Jucane, Jucane, tu n-ai percepe adevărul nici dacă te-ar călca pe cap. Afară din CNA.


 
  1.1.   Like si share  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de Tanar frumos si superficial , in data de 03.02.2017, ora 04:18)
 
 Like si share boss ! adica sa ne inteleaga si ienicerii astia frumosi cu printzipii si lozinci destepte


 
Actualitate - vezi toate știrile mai jos.
Miscellanea, 08:10
UPDATE
     * Câteva mii de oameni din toată țara sunt așteptați la proteste
     ------------
       * ACTUALIZARE 10:00 Protestul angajaților din domeniul sănătății, organizat de federația Sanitas, a început în Piața George Enescu
     -----------
     Câteva mii de persoane din sănătate sunt așteptate la un miting de protest, astăzi, în centrul Capitalei.  detalii
Piaţa de Capital, 10:23
     Cezarina Roxana Bănică a demisionat din funcția de membru al Consiliului de Administrație al producătorului de energie "Nuclearelectrica" (SNN), potrivit unui raport al emitentului trimis, ieri, Bursei de Valori București (BVB).  detalii
Internaţional, 09:50
     Premierul spaniol Mariano Rajoy a lansat, ieri, un apel către liderul Executivului catalan Carles Puigdemont pentru a "acționa înțelept", în contextul în care astăzi la ora locală 10:00 (08:00 GMT) expiră termenul acordat de Madrid pentru ca regiunea Catalonia să renunțe la demersurile pentru independență, transmite Reuters.  detalii
Companii-Afaceri, 09:38
TUDOSE, LA TRADE WINDS:
     Țara noastră are multe de oferit în domenii ca agricultura, industria high-tech, IT și producția industrială, a declarat, astăzi, premierul Mihai Tudose, la deschiderea Business Development Conference, eveniment organizat în cadrul misiunii comerciale Trade Winds 2017.  detalii
Politică, 08:59
     Comisia parlamentară pentru controlul activității Serviciului Român de Informații (SRI) urmează să o audieze, astăzi, pe Elena Udrea, după ce ieri a fost din nou în fața comisiei fostul angajat al Serviciului Daniel Dragomir.  detalii
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
19.10.2017
BVB
     * Acțiunile "Aerostar" - avans de aproape 15%, după semnarea memorandumului cu "Raytheon International Defence System" privind înzestrarea armatei cu sisteme Patriot
       Piața Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat, în ședința de tranzacționare de ieri, o lichiditate de 31 milioane de lei (6,75 milioane euro), sub media zilnică a acestui an (48,13 milioane...  detalii
19.10.2017
BURSELE DIN LUME
     Bursele europene s-au înscris pe un curs pozitiv ieri, investitorii fiind atenți la rezultatele financiare anunțate de companii.  detalii
18.10.2017
BVB
     * Creșteri pe linie pentru toți indicii bursei
     * Acțiunile "Impact Developer & Contractor" înregistrează un salt de 3,04%
       După evoluția mixtă de luni a indicilor Bursei de Valori București (BVB), ședința de tranzacționare de ieri a fost marcată de creșterea generală a pieței, în contextul unui rulaj de aproape 24...  detalii
18.10.2017
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile tranzacționate la bursele din Europa au scăzut ieri, în majoritate, în special cele din sectorul auto, din cauza slăbirii cererii din domeniu.  detalii
17.10.2017
BVB
     * Titlurile "Fondul Proprietatea" conduc topul lichidității
       Săptămâna de tranzacționare a debutat cu un rulaj de 32,54 milioane de lei, superior celui înregistrat vineri, de circa 23 milioane de lei, în contextul în care cinci dintre indicii Bursei de...  detalii
16.10.2017
BVB / ÎN ULTIMA ȘEDINȚĂ A SĂPTĂMÂNII,
     * Dragoș Mesaroș, "Goldring": "După demisiile miniștrilor, de joi seară, probabil că investitorii au prins curaj, intrând la cumpărare"
       Ultima ședință de tranzacționare a săptămânii a încheiat în teritoriul pozitiv, toți indicii Bursei de Valori București (BVB) marcând creșteri.  detalii
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 18 octombrie 2017
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRL
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
3,0529
2,3438
3,1159
3,9799
0,1783
0,6158
0,2211
4,5841
5,1388
1,4872
3,4624
0,2244
0,4904
1,0831
0,0680
0,4778
1,0591
3,9032
0,2893
1,2360
0,5892
0,0599
0,3449
0,2076
2,7804
0,0385
0,1468
1,0627
0,6106
0,1178
160,6797
5,4996
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
18.10.2017
OVIDIU DEMETRESCU, ARBA:
     * The management of the company accepted two applications that were sent in late, for the elections of October 26th, claiming they were submitted "within reasonable delays"
     * "I think that we are embarrassing ourselves, by the mere fact that we were able to interpret the law in such a way", said Ovidiu Demetrescu
     * "Demetrescu: "ASF and BVB should react, in the case of Electrica, if they had a management with a free spirit"
       The directors of "Electrica" (EL) violated the law when accepting the applications backed by the government for the elections of the new management, recorded eight minutes after the deadline from the convening notice, claiming they were submitted "within a reasonable delay", says Ovidiu Demetrescu, the president of the Romanian Association for Good Management (Asociația Română de Bună Administrare - ARBA).  details
16.10.2017
EXCLUSIVE
     * "The US and Saudi Arabia - the main sponsors of terrorism in the world"
     * (Interview with His Excellency, Mr. Hamid Moayyer, ambassador of the Republic of Iran in Romania)
       Donald Trump, the United States president, must decide by October 15th whether or not he will certify if Iran has followed the terms of the nuclear agreement signed in 2015 by Iran and six major western powers.  details
12.10.2017
EARTHLY LAWS, IGNORED ON THE BSE PLANET
     The Bucharest Stock Exchange (BVB), the operator of the Romanian capital market, still stands by the nonsensical claim made by its former CEO Ludwik Sobolewski, that his contract expired on August 21st, but not his mandate.  details
12.10.2017
AT THE INVESTIGATIVE COMMISSION OF THE ACTIVITY OF THE ANRE
     * Sources: PSD has four names for the head of the ANRE
     * Rumored names: Florentin Pandele, mayor of Voluntari, Iulian Iancu, president of the Industries Commission, former prime-minister Sorin Grindeanu and deputy Eugen Nicolicea
       Niculae Havrileț, the president of the National Authority for Regulation in the Energy Sector (ANRE), together with other members of the Regulatory Committee of the ANRE, will arrive before the Commission for the Investigation of the activity of the ANRE.  details
11.10.2017
RADU CRĂCIUN, APAPR, ABOUT THE INVESTMENT OF PRIVATE PENSION FUNDS IN DIGI, A COMPANY WHICH HAS CRIMINAL ISSUES:
     Mandatory private pension funds which have invested in Digi Communications, the parent company of RCS&RDS, which was indicted on money laundering and offering bribes, have taken this operating risk into account, by offering a lower price in the IPO, Radu Crăciun, member on the Board of Directors of the Romanian Association of Privately Managed Pensions (APAPR).  details
09.10.2017
     President of BURSA Press Group, Florian Goldstein (MAKE), participated, as speaker, on September 26th, at a debate regarding the future of the European Union, in Brussels, at the invitation of Group of the European People's Party.
     The subject of the debate can be synthesized in four questions:
     1. Would it be recommendable for the EU Non-Eurozone States to adopt Euro currency?(...)
     -------------
     Question nr.1 answers given by my fellow citizens are divided, and this summer polemic between the Euro MP Theodor Stolojan and Daniel Daianu (member of the Romanian National Bank Board of Directors) in the financial newspaper BURSA has shaped up the idea we could adopt Euro anytime (given the condition of maintaining the macroeconomic balances), an idea opposed to the one claiming Euro adoption should wait till the convergence criteria would be fulfilled.  details
09.10.2017
UNICREDIT WARNS THAT THE ROMANIAN GOVERNMENT IS REPEATING MANY OF THE MISTAKES THAT HAVE LED TO THE RECESSION OF 2009-2010
     * Vasilescu: "There are many crystal ball readers, even in the banking system"
     * UniCredit estimates that the leu will continue to weaken against the Euro to 4.6-4.7, in the first quarter of 2018, and that the policy rate will increase to 2.5%
       UniCredit Bank analysts are issuing a warning that the Romanian government is repeating many of the mistakes that have led to the recession of 2009-2010. The quoted experts are mentioning both the fiscal policy that is risky for the economy, as well as the fact that the leu will significantly weaken in 2018, and the deficit may increase to 3.7%. Among other things, the UniCredit report issued on Friday predicts an EUR/RON exchange rate of 4.7 and a policy rate of 2.5%, for the beginning of next year.  details
05.10.2017
AFTER BEING FORCED TO MOVE THE BRD NĂSTASE ȚIRIAC TROPHY TOURNAMENT TO BUDAPEST
     * Ilie Năstase: "If I was Țiriac, I would sue Mugur Isărescu"
       PNL senator Daniel Zamfir, president of the Budget Commission in the Senate, a vocal critic of the banking system, of the NBR and of its governor is adamant about bringing up the activity of the NBR from all angles.  details
03.10.2017
     * The BSE may be taken off the watchlist
     * FTSE only noted improvements when it comes to stock lending, while the liquidity requirement has not yet been met
     * Poland, upgraded to the emerging market status
     * Mongolia and Nigeria, removed from the watchlists
       The Bucharest Stock Exchange (BSE) remains a frontier market, for at least a year, after, on Friday night, FTSE Russell did not give promote it.  details
02.10.2017
     * Iulian Iancu: "We shouldn't stand out by being silent in Brussels and be forced to give natural gas to the neighboring countries, by taking it away from our industrial consumers"
     * Emil Calotă: "If we do not take action, the natural gas stored by the Romanian producers will remain unused, because there will be far cheaper imported gas available"
       The National Authority for the Regulation of the Energy Market (ANRE) has asked for the reconsideration of gas storage policies in Romania to be made a priority, Emil Calotă, the vice-president of the ANRE recently said, in the debates in the Industry Commission of the Romania Parliament about the Draft Law concerning the approval of the Government Emergency Ordinance no.64/2016 for the amendment and completion of the Law of Electricity and of natural gas no. 123/ 2012.  details
29.09.2017
LUCIAN ANGHEL:
     We can't expect Romania to be upgraded to the emerging market status right now, BSE president Lucian Anghel said yesterday, as FTSE Russell will publish today its annual classification report.  details
28.09.2017
     Central European Media (CME), the owner of Pro TV, is currently in negotiations to sell the four TV stations it still holds in Central and Eastern Europe, according to Echo 24, which quotes several concerned sources.  details
27.09.2017
     The Romanian Commercial Bank (BCR) is saying for the first time, that the sale of the Cemacon was made at a price of 1 Euro, and the lender stressed that this was done to save the company.  details
26.09.2017
THE CONFERENCE "THE FUTURE OF THE ROMANIAN CAPITAL MARKET" - THE 6TH EDITION/MIRCEA URSACHE, ASF:
     * Cappon, Prodan and Sobolewski yesterday had their interviews for the position of CEO of the BSE
     Ludwik Sobolewski is no longer the CEO of the Bucharest Stock Exchange (BVB), Mircea Ursache, the vice-president of the Financial Oversight Authority (ASF) said yesterday. He added that the ASF has conducted an analysis concerning corporate governance at the BSE.  details
25.09.2017
FINANCE MINISTRY LAYS GROUNDWORK FOR BUYING GOVERNMENT BONDS DIRECTLY THROUGH THE TREASURY
     The Ministry of Public Finance (MFP) has created the legal framework which will allow it to sell government bonds to the population directly through the State Treasury and intends to use that system for the next issue aimed at individual investors as early as this year, according to market sources.  details
.