Electrica Furnizare
CONFERINȚA "Fondurile Europene" - Ediția a IX-a
BURSA 07.07.2017
mărește imaginea
     * Dragnea: "Nu am nicio implicare, cred că se încearcă compromiterea mea"
     -----
       * ACTUALIZARE 19:38 Șeful Fiscului: "ANAF nu își face calendarul în funcție de declarațiile oamenilor politici"
     Fiscul este o instituție independentă, care nu își setează un calendar al acțiunilor în funcție de declarațiile oamenilor politici, iar acțiunile instituției nu sunt îndreptate împotriva libertății presei, a afirmat astăzi președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Stan.
     Într-o conferință de presă, Bogdan Stan a declarat: "ANAF nu este o instituție politică și nu își face calendarul de acțiuni de control în funcție de declarațiile anumitor politicieni sau de calendarul acestora. Noi avem un calendar și o strategie clară care nu are în vedere astfel de lucruri. Aseară (joi n.r.) am dat un comunicat de presă în acest sens și mai multe amănunte nu pot să va dau în momentul de față. La nivelul Direcției Antifraudă pe luna iulie sunt 4.000 de controale programate, probabil că Rise Project a fost în unul dintre acestea. (...) În momentul în care verificarea se va finaliza, probabil vom lua măsurile legale în funcție de constatările care sunt acolo".
     Întrebat dacă presa reprezintă, din punctul de vedere al instituției pe care o conduce, un risc fiscal, Stan a răspuns negativ.
     (S.A.)
     -----------
     * ACTUALIZARE 17:30 USR: "Conducerea ANAF trebuie demisă"
     Partidul Uniunea Salvați România (USR) cere demisia persoanelor din conducerea ANAF, responsabile pentru declanșarea controlului inopinat la redacția RISE Project, care urma să publice o nouă investigație despre afacerile personale ale liderului PSD Liviu Dragnea, potrivit unor surse din presă.
     Potrivit sursei citate, USR consideră că modul în care controlul ANAF s-a suprapus peste dezvăluirile despre afacerile "cu conexiuni transpartinice ale lui Liviu Dragnea ridică serioase semne de întrebare în legătură cu funcționarea democratică a instituțiilor publice ale statului român".
     Mihai Goțiu, senatorul USR a declarat, citat de News.ro: ''Nimeni nu neagă dreptul instituțiilor statului să efectueze controale, dar în baza experienței altor situații similare ale unor jurnaliști de investigație este greu de crezut că între controlul ANAF și seria de anchete despre Liviu Dragnea n-ar exista nicio legătură. Marele Zid Chinezesc și intenția de intimidare din acest caz sunt vizibile de pe Lună''.
     Reprezentanții USR mai susțin că ANAF ar trebui să recupereze prejudiciile "cauzate de politicienii corupți" decât "să hărțuiască politic jurnaliști".
     Aceștia reamintesc că, în urma unei interpelări a deputatului Claudiu Năsui, ANAF a informat că anul acesta, în primul trimestru, statul a recuperat abia 14 milioane de lei din prejudiciile constatate în dosarele de corupție.
     Potrivit sursei citate, "ritmul recuperării a scăzut puternic față de anul trecut când, fără PSD la guvernare, statul român a recuperat 151 de milioane de lei".
     Deputatul USR, Claudiu Năsui a afirmat: "ANAF se pare că a lăsat-o mai moale când vine vorba de recuperarea prejudiciilor din dosarele de corupție, iar motivul este lesne de înțeles: e mai ușor să hărțuiești cetățeni fără putere politică decât să recuperezi prejudicii de la politicieni cu influență''.
     Pe de altă parte, USR semnalează "gravitatea dezvăluirilor realizate de RISE Project", care arată "mecanismul prin care președintele PSD și-a format o rețea infracțională compusă din persoane cu putere de decizie în județul Teleorman prin care a fraudat fonduri europene și guvernamentale".
     Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Dan Barna a mai transmis: "Dragnea, nu pentru acțiunea abuzivă a inspectorilor ANAF trebuie să dea explicații, ci exact pentru acele situații în care aceștia nu l-au vizitat niciodată cu o simplă întrebare: de unde, domnule Dragnea, aveți toată averea?''.
     USR așteaptă ca instituțiile statului abilitate să cerceteze informațiile publicate de jurnaliștii de la RISE Project și consideră că Liviu Dragnea trebuie să plece de la șefia PSD și a Camerei Deputaților, se mai arată în sursă.
     Tudor Benga precizează: "Reorganizarea DGPI am bănuit din primul moment că este o tentativă de a pune un serviciu de forță la dispoziția discreționară a lui Liviu Dragnea, dar nu mi-am închipuit nicio clipă cât de bine organizat și planificat era întreg planul".
     (A.C.)
     ------
     * ACTUALIZARE 10:52 Gelu Diaconu: "Dragnea a trecut la un nivel superior: folosește instituțiile statului să-și elimine adversarii"
     Fostul șef ANAF, Gelu Diaconu, a scris, pe blogul său, că Dragnea a trecut la un nivel superior, adică "folosește instituțiile statului să-și elimine adversarii".
     Fostul șef ANAF a precizat: "Au ales un coordonator docil, au simulat (pe baza unei "anonime") o analiză de risc, și-au ales executanții și au ordonat misiunea. Am numele tuturor dar nu vreau să-I expun linșajului mediatic. Șefa operativă a Antifraudei (o persoană fără relevanță profesională) raporta mai-marelui ANAF cât de scrupuloși vor fi ei în control. Dumneavoastră realizați gravitatea faptelor? Dar alte organe ale statului român? Va asigur că nu există nici un element de risc fiscal major care să justifice intervenția Antifraudei. De fapt pe domnii de la ANAF, cozile de topor ale lui Dragnea, îi interesa cine îi finanțează pe Rise Project și Hotnews. Aflând numele acestora, contractele în derulare, urmau să acționeze asupra acestor finanțatori. De asemenea, trimiteau un puternic mesaj că dacă mai stau «alături» de cele două redacții vor avea probleme cu fiscul. Era un mesaj puternic și pentru toată mass-media, care dacă nu se raliază celor care ridică osanale Farului din Alexandria pot să devină victime. După ce a păcălit votanții cu un program de guvernare iluzoriu, «transformat» între timp într-o adevărată bombă pentru România, după ce și-a plasat în Guvern persoane a căror calitate principala este slugărnicia (nu obediență!) față de liderul maxim, după ce a pus în pericol stabilitatea economico-bugetară a țării, după ce și-a subordonat Ministerul de Interne, DIPI, ANAF, Antifraudă, etc., iată că a trecut la un nivel superior: folosește instituțiile statului să-și elimine adversarii".
     Totodată, Diaconu a afirmat că desantul asupra Rise Project și Hotnews era pregătit de ceva timp.
     Gelu Diaconu a scris: "Desantul asupra Rise Project și Hotnews era pregătit de ceva timp. Nu aveau habar că aceștia urmau să mai facă dezvăluiri și mai aplicate despre Dragnea&co. A fost o coincidență, au căzut în propria capcană de moment!".
     (M.I.)
     -------
     * ACTUALIZARE 09:27 Tomac: "Acțiunea ANAF la Rise Project arată că Dragnea se comportă ca Erdogan"
     Liderul deputaților PMP, Eugen Tomac, a scris astăzi, pe pagina sa de Facebook, că acțiunea ANAF la Rise Project dovedește că țara noastră se îndreaptă spre o "democrație originală, de tip Erdogan", iar președintele PSD, Liviu Dragnea, se comportă ca un lider totalitar, încercând să bage pumnul în gură presei de opoziție prin utilizarea instituțiilor statului care îi sunt "umil subordonate".
     Deputatul PMP a precizat: "Cazul asaltului inspecției antifraudă la Rise Project dovedește, fără drept de tăgadă, că România se îndreaptă spre o democrație originală, de tip Erdogan. Liviu Dragnea se comportă ca un lider totalitar și încearcă să intimideze presa de opoziție, așa firavă cum e ea, să îi bage pumnul în gură, folosind în acest scop instituțiile statului care îi sunt umil subordonate".
     Tomac a susținut că șeful ANAF, Bogdan Stan, este "chiar penibil" când afirmă că acțiunea care a avut loc în redacția Rise Project a fost făcută în urma unei sesizări.
     Eugen Tomac a subliniat, conform sursei citate: "Liderul PSD este de-a dreptul caraghios când încearcă să se dezvinovățească și afirmă că nu are nimic de-a face cu prezența unor inspectori ANAF în redacția Rise Project. Șeful Fiscului este chiar penibil când spune că inspecția care a avut loc joi la sediul Rise Project a fost facută în urma unei analize de risc realizate de catre DGAF, după o sesizare, și că instituția desfășoara sute de controale, «fără legatură cu conținutul editorial al unor publicații»".
     (M.I.)
     -------
     * ACTUALIZARE 07:38 Președintele ANAF: "Inspectia desfășurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de către DGAF"
     Președintele ANAF, Bogdan Stan, a precizat că inspectia desfășurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de către DGAF, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacției.
     Bogdan Stan a mai declarat, conform documentului citat: "Din primele informații puse la dispoziție de conducerea DGAF rezultă că inspecția desfășurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de catre DGAF. Această analiză de risc a fost făcută ca urmare a unei sesizari depuse la sediul DGAF București. Precizăm că în fiecare zi DGAF desfășoară sute de controale, bazate pe analize interne minuțioase, care nu au legătură cu conținutul editorial al unor publicații".
     (M.I.)
     --------
     Inspectori Antifraudă de la ANAF au mers, ieri, în control în redacția Rise Project. Președintele PSD, Liviu Dragnea, vizat de mai multe anchete ale jurnaliștilor Rise, a transmis un comunicat de presă în care susține că nu are nicio implicare în acțiunea ANAF, că este "indignat" de ceea ce se întâmplă și că are sentimentul că se încearcă compromiterea sa. De asemenea, el le cere ministrului de Finanțe și șefului ANAF să dea "imediat" explicații publice cu privire la această acțiune.
     Într-un comunicat de presă transmis joi seară, liderul PSD spune că a aflat din presă că inspectori ai ANAF au descins în redacția Rise Project și că, în condițiile în care Rise Project a publicat articole care îl vizau, transmite că nu are nicio implicare.
     "Întrucât, de ceva vreme, Rise Project publică subiecte legate de persoana mea, vreau să fac următoarele declarații: 1. Nu am nici o implicare în prezența unor inspectori ANAF în redacția Rise Project. 2. Sunt indignat de ceea ce se întâmplă. 3. Am sentimentul că se încearcă compromiterea mea. 4. Faptul că o instituție de presă scrie despre un om politic nu trebuie să aibă nici o legătură cu implicarea instituțiilor statului în viața acelei instituții de presă", susține liderul PSD.
     El mai spune că "acest tip de comportament a existat în timpul unui regim prezidențial de tristă amintire, când instituții de presă ostile acestuia erau ținta instituțiilor de forță".
     De asemenea, președintele PSD cere ca ministrul de Finanțe și șeful ANAF "să dea explicații" imediat privind prezența inspectorilor ANAF în redacția Rise Project, iar aceste explicații să fie publice.
     Jurnalistul Attila Biro a postat, pe pagina sa de Facebook o captură de ecran cu un schimb de mesaje pe care l-a avut cu Liviu Dragnea și în care l-a întrebat dacă el i-a trimis pe inspectorii ANAF la sediul redacției. Președintele PSD a răspuns negativ, iar la distanță de 10 minute le-a mai transmis următorul mesaj: "Regret această situație și sper foarte mult să nu existe vreo legătură cu articolele publicate de dumneavoastră".
     Jurnaliștii de la Rise Project au publicat mai multe materiale în care susțineau că Liviu Dragnea are afaceri în Brazilia și că vizitează des această țară, alături de diverși oameni de afaceri și lideri PSD. În cel mai recent astfel de articol, Rise Project afirma că Dragnea a fost de 16 ori în Brazilia, inclusiv cu secretara sa, și acuză că există suspiciuni de spălare de bani. Pe 1 martie, președintele PSD afirma că nu are nicio afacere și nu deține nicio proprietate în Brazilia, fiind "o legendă" care circulă de mulți ani, iar dacă cineva îi descoperă vreo locuință acolo, el "promite" că o va dona. 

     PREȘEDINTELE PNL, LUDOVIC ORBAN:
     * "Solicităm demiterea de urgență a șefului ANAF pentru încălcarea libertății presei"
     Partidul Național Liberal a solicitat, aseară, demiterea de urgență a președintelui ANAF pentru încălcarea în mod grosolan a libertății presei prin folosirea abuzivă a unei instituții a statului împotriva unei publicații de investigații. Ludovic Orban a precizat: "Un astfel de comportament este intolerabil în orice țară care garantează drepturile și libertățile fundamentale. Nu putem considera drept o coincidență descinderea reprezentanților ANAF în redacția RISE Project, la câteva ore după anunțarea unor dezvăluiri despre președintele partidului de guvernământ, liderul PSD Liviu Dragnea.
     A tolera un astfel de comportament al unor instituții ale statului român înseamnă a tolera un precedent care aduce o gravă atingere valorilor democratice, respectiv de a ceda în favoarea abuzului din libertatea de exprimare garantată de Constituție. De asemenea, solicităm demiterea reprezentanților ANAF responsabili de dispunerea acestei măsuri".
     Ministerul Finanțelor Publice a cerut aseară ANAF o informare în legătură cu speța prezentată de jurnaliști în spațiul media, cu privire la controlul inopinat al unor inspectori ANAF la redacția Rise Project.

 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
1.  Rise Project nu este presa
    (mesaj trimis de x în data de 07.07.2017, ora 06:52)  
 Orban sare reprede cu castravetele lui dar Rise Project nu are nici o legatura cu presa. Prea multe agenturi cu legitimatii false de presa. Orban nu mai stie ce sa zica. Poate zice cum a scapat nevinovat dupa ce si-a recunoscut fapta.


 
2.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 07.07.2017, ora 10:23)  
 scarbele de la ANAF tin sub pres mizeriile bancilor, dar se repede la comanda asupra unor ziaristi care il investigheaza pe Dragnea. institutii de rahat cu conducatori de rahat


 
3.  ANAF - banci
    (mesaj trimis de anonim în data de 07.07.2017, ora 12:21)  
 ANAF sa mearga si la banci si la recuperatori - externalizarea creditelor a fost de fapt spalare de bani
 DGAP va face inspectioa de risc ?


 
4.  fără titlu
    (mesaj trimis de Cristi C în data de 07.07.2017, ora 19:03)  
 Lăsați războiul să meargă mai departe. Oricare ar fi calea.
 
 1) Dacă Dragnea nu este vinovat dar Rise project este intoxicată pe baza unor informații false (așa cum s-a făcut dosarul de discreditare a lui Trump de către serviciile britanice la cererea unor democrați), atunci este bine să aflăm sursa finanțării și a informațiilor din spatele Rise Project. Probabil că ei sunt destul de ușor de păcălit de niște servicii, deși au probabil intenții bune.
 
 2) Dacă Dragnea este vinovat, atunci se va găsi probabil un procuror dornic să investigheze pe baza a ceea ce s-a publicat deja. Dosarele anterioare ale lui Dragnea ne arată că există.
 
 Deci, keep calm and follow the money.


 
  4.1.   mosule ce tanar esti😁  (răspuns la opinia nr. 4 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 19.07.2017, ora 09:58)
 
 Exista un singur domeniu in care nu iti dai cu parerea: bunul simt. Pentru ca nu il ai si nu sti cu ce se mananca...
 👀👀 👀


 
5.  Dilemă
    (mesaj trimis de Nelămuritu în data de 07.07.2017, ora 20:47)  
 La ziariști fu ANAFU. În schimb mă întreb: la Dragnea + Tări cine ajunge primul? DNAU pentru corupție, sau DIICOTU pentru constituire de grup infracțional? Dilemă grea, monșer...


 
Actualitate - vezi toate știrile mai jos.
Bănci-Asigurări, 14:32
UPDATE
     * ACTUALIZARE 18:19
     Licența de turism a Omnia Turism a fost retrasă de către direcția de specialitate din cadrul Ministerului Turismului, a anunțat sâmbătă ministerul, care subliniază că verifică, alături de ANAF, toate contractele încheiate de touroperator, potrivit unui comunicat de presă remis Redacției.
     * ACTUALIZARE 15:11 Burcea, ANAT: "Vom lansa un fond de sprijin pentru turiștii afectați în cazul Omnia Turism"
     * Dobre: "ANAF va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile ce au avut contract cu Omnia Turism"  detalii
Miscellanea, 12:43
UPDATE
     Tânărul evadat de la Spitalul de Psihiatrie de la Grajduri a fost găsit pe raza localității
     Potrivit Poliției, bărbatul a fost găsit și a fost din nou internat.  detalii
Internaţional, 10:20
     * ACTUALIZARE 13:36
     Guvernul spaniol s-a reunit astăzi într-o ședința extraordinară pentru a analiza pașii în vederea suspendării autonomiei Cataloniei, în contextul în care liderii acestei regiuni amenință că vor declara independența, potrivit DPA.
     * Guvernul spaniol urmează să își impună controlul direct asupra Cataloniei  detalii
Politică, 16:30
TUDOSE:
     Premierul Mihai Tudose a declarat, astăzi, în Valea Jiului, la finalul unei întâlniri cu sindicaliștii și cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara, că își dorește ca anul viitor România să nu mai fie nevoită să importe jumătate din stocurile de cărbune pentru iarnă, așa cum s-a întâmplat anul acesta, potrivit unei surse din presă.  detalii
Companii-Afaceri, 13:09
     CE Oltenia a achizitionat peste 3,7 milioane certificate de CO2 aferente producției de energie realizate în acest an, din care circa 3,4 milioane unități EUA au fost alocate prin Planul Național de Investiții (PNI), restul fiind achiziționate de pe piața primară EEX, pentru respectarea obligatiilor de conformare impuse de prevederile HG nr.780/2006, potrivitt unui comunicat de presă.  detalii
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
20.10.2017
BVB
     Ședința din penultima zi de tranzacționare a săptămânii a înregistrat o lichiditate de 32,82 milioane de lei, mai mare decât cea înregistrată miercuri, de 31 milioane de lei, dar sub media zilnică...  detalii
20.10.2017
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile companiilor listate la bursele din Europa au scăzut ieri, din cauza escaladării tensiunilor politice din Spania.  detalii
19.10.2017
BVB
     * Acțiunile "Aerostar" - avans de aproape 15%, după semnarea memorandumului cu "Raytheon International Defence System" privind înzestrarea armatei cu sisteme Patriot
       Piața Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat, în ședința de tranzacționare de ieri, o lichiditate de 31 milioane de lei (6,75 milioane euro), sub media zilnică a acestui an (48,13 milioane...  detalii
19.10.2017
BURSELE DIN LUME
     Bursele europene s-au înscris pe un curs pozitiv ieri, investitorii fiind atenți la rezultatele financiare anunțate de companii.  detalii
18.10.2017
BVB
     * Creșteri pe linie pentru toți indicii bursei
     * Acțiunile "Impact Developer & Contractor" înregistrează un salt de 3,04%
       După evoluția mixtă de luni a indicilor Bursei de Valori București (BVB), ședința de tranzacționare de ieri a fost marcată de creșterea generală a pieței, în contextul unui rulaj de aproape 24...  detalii
18.10.2017
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile tranzacționate la bursele din Europa au scăzut ieri, în majoritate, în special cele din sectorul auto, din cauza slăbirii cererii din domeniu.  detalii
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 20 octombrie 2017
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRL
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
3,0552
2,3507
3,1140
3,9646
0,1788
0,6176
0,2207
4,5975
5,1203
1,4922
3,4365
0,2242
0,4883
1,0831
0,0676
0,4769
1,0615
3,8945
0,2846
1,2299
0,5882
0,0599
0,3443
0,2062
2,7187
0,0386
0,1467
1,0603
0,6125
0,1174
160,3963
5,4940
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
19.10.2017
AFTER FINDING THAT THE STRATEGY OF RAIFFEISEN BANK WAS DISHONEST
     * Daniel Zamfir: "It has been proven that Raiffeisen has cheated people. There is nothing left to debate"
     * Bogdan Pandelică: "The order for the cessation of the unfair practice of Raiffeisen Bank has been issued, I will sign it in a few days"
       All the banks that have granted CHF loans will be audited by the National Consumer Protection Authority (ANPC), its chairman Bogdan Pandelică, announced yesterday in the Economic Commission of the Senate.  details
18.10.2017
OVIDIU DEMETRESCU, ARBA:
     * The management of the company accepted two applications that were sent in late, for the elections of October 26th, claiming they were submitted "within reasonable delays"
     * "I think that we are embarrassing ourselves, by the mere fact that we were able to interpret the law in such a way", said Ovidiu Demetrescu
     * "Demetrescu: "ASF and BVB should react, in the case of Electrica, if they had a management with a free spirit"
       The directors of "Electrica" (EL) violated the law when accepting the applications backed by the government for the elections of the new management, recorded eight minutes after the deadline from the convening notice, claiming they were submitted "within a reasonable delay", says Ovidiu Demetrescu, the president of the Romanian Association for Good Management (Asociația Română de Bună Administrare - ARBA).  details
16.10.2017
EXCLUSIVE
     * "The US and Saudi Arabia - the main sponsors of terrorism in the world"
     * (Interview with His Excellency, Mr. Hamid Moayyer, ambassador of the Republic of Iran in Romania)
       Donald Trump, the United States president, must decide by October 15th whether or not he will certify if Iran has followed the terms of the nuclear agreement signed in 2015 by Iran and six major western powers.  details
12.10.2017
EARTHLY LAWS, IGNORED ON THE BSE PLANET
     The Bucharest Stock Exchange (BVB), the operator of the Romanian capital market, still stands by the nonsensical claim made by its former CEO Ludwik Sobolewski, that his contract expired on August 21st, but not his mandate.  details
12.10.2017
AT THE INVESTIGATIVE COMMISSION OF THE ACTIVITY OF THE ANRE
     * Sources: PSD has four names for the head of the ANRE
     * Rumored names: Florentin Pandele, mayor of Voluntari, Iulian Iancu, president of the Industries Commission, former prime-minister Sorin Grindeanu and deputy Eugen Nicolicea
       Niculae Havrileț, the president of the National Authority for Regulation in the Energy Sector (ANRE), together with other members of the Regulatory Committee of the ANRE, will arrive before the Commission for the Investigation of the activity of the ANRE.  details
11.10.2017
RADU CRĂCIUN, APAPR, ABOUT THE INVESTMENT OF PRIVATE PENSION FUNDS IN DIGI, A COMPANY WHICH HAS CRIMINAL ISSUES:
     Mandatory private pension funds which have invested in Digi Communications, the parent company of RCS&RDS, which was indicted on money laundering and offering bribes, have taken this operating risk into account, by offering a lower price in the IPO, Radu Crăciun, member on the Board of Directors of the Romanian Association of Privately Managed Pensions (APAPR).  details
09.10.2017
     President of BURSA Press Group, Florian Goldstein (MAKE), participated, as speaker, on September 26th, at a debate regarding the future of the European Union, in Brussels, at the invitation of Group of the European People's Party.
     The subject of the debate can be synthesized in four questions:
     1. Would it be recommendable for the EU Non-Eurozone States to adopt Euro currency?(...)
     -------------
     Question nr.1 answers given by my fellow citizens are divided, and this summer polemic between the Euro MP Theodor Stolojan and Daniel Daianu (member of the Romanian National Bank Board of Directors) in the financial newspaper BURSA has shaped up the idea we could adopt Euro anytime (given the condition of maintaining the macroeconomic balances), an idea opposed to the one claiming Euro adoption should wait till the convergence criteria would be fulfilled.  details
09.10.2017
UNICREDIT WARNS THAT THE ROMANIAN GOVERNMENT IS REPEATING MANY OF THE MISTAKES THAT HAVE LED TO THE RECESSION OF 2009-2010
     * Vasilescu: "There are many crystal ball readers, even in the banking system"
     * UniCredit estimates that the leu will continue to weaken against the Euro to 4.6-4.7, in the first quarter of 2018, and that the policy rate will increase to 2.5%
       UniCredit Bank analysts are issuing a warning that the Romanian government is repeating many of the mistakes that have led to the recession of 2009-2010. The quoted experts are mentioning both the fiscal policy that is risky for the economy, as well as the fact that the leu will significantly weaken in 2018, and the deficit may increase to 3.7%. Among other things, the UniCredit report issued on Friday predicts an EUR/RON exchange rate of 4.7 and a policy rate of 2.5%, for the beginning of next year.  details
05.10.2017
AFTER BEING FORCED TO MOVE THE BRD NĂSTASE ȚIRIAC TROPHY TOURNAMENT TO BUDAPEST
     * Ilie Năstase: "If I was Țiriac, I would sue Mugur Isărescu"
       PNL senator Daniel Zamfir, president of the Budget Commission in the Senate, a vocal critic of the banking system, of the NBR and of its governor is adamant about bringing up the activity of the NBR from all angles.  details
03.10.2017
     * The BSE may be taken off the watchlist
     * FTSE only noted improvements when it comes to stock lending, while the liquidity requirement has not yet been met
     * Poland, upgraded to the emerging market status
     * Mongolia and Nigeria, removed from the watchlists
       The Bucharest Stock Exchange (BSE) remains a frontier market, for at least a year, after, on Friday night, FTSE Russell did not give promote it.  details
02.10.2017
     * Iulian Iancu: "We shouldn't stand out by being silent in Brussels and be forced to give natural gas to the neighboring countries, by taking it away from our industrial consumers"
     * Emil Calotă: "If we do not take action, the natural gas stored by the Romanian producers will remain unused, because there will be far cheaper imported gas available"
       The National Authority for the Regulation of the Energy Market (ANRE) has asked for the reconsideration of gas storage policies in Romania to be made a priority, Emil Calotă, the vice-president of the ANRE recently said, in the debates in the Industry Commission of the Romania Parliament about the Draft Law concerning the approval of the Government Emergency Ordinance no.64/2016 for the amendment and completion of the Law of Electricity and of natural gas no. 123/ 2012.  details
29.09.2017
LUCIAN ANGHEL:
     We can't expect Romania to be upgraded to the emerging market status right now, BSE president Lucian Anghel said yesterday, as FTSE Russell will publish today its annual classification report.  details
28.09.2017
     Central European Media (CME), the owner of Pro TV, is currently in negotiations to sell the four TV stations it still holds in Central and Eastern Europe, according to Echo 24, which quotes several concerned sources.  details
27.09.2017
     The Romanian Commercial Bank (BCR) is saying for the first time, that the sale of the Cemacon was made at a price of 1 Euro, and the lender stressed that this was done to save the company.  details
26.09.2017
THE CONFERENCE "THE FUTURE OF THE ROMANIAN CAPITAL MARKET" - THE 6TH EDITION/MIRCEA URSACHE, ASF:
     * Cappon, Prodan and Sobolewski yesterday had their interviews for the position of CEO of the BSE
     Ludwik Sobolewski is no longer the CEO of the Bucharest Stock Exchange (BVB), Mircea Ursache, the vice-president of the Financial Oversight Authority (ASF) said yesterday. He added that the ASF has conducted an analysis concerning corporate governance at the BSE.  details
.