GALA BURSA CONSTRUCTIILOR - 2018
BURSA 07.07.2017
mărește imaginea
     * Dragnea: "Nu am nicio implicare, cred că se încearcă compromiterea mea"
     -----
       * ACTUALIZARE 19:38 Șeful Fiscului: "ANAF nu își face calendarul în funcție de declarațiile oamenilor politici"
     Fiscul este o instituție independentă, care nu își setează un calendar al acțiunilor în funcție de declarațiile oamenilor politici, iar acțiunile instituției nu sunt îndreptate împotriva libertății presei, a afirmat astăzi președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Stan.
     Într-o conferință de presă, Bogdan Stan a declarat: "ANAF nu este o instituție politică și nu își face calendarul de acțiuni de control în funcție de declarațiile anumitor politicieni sau de calendarul acestora. Noi avem un calendar și o strategie clară care nu are în vedere astfel de lucruri. Aseară (joi n.r.) am dat un comunicat de presă în acest sens și mai multe amănunte nu pot să va dau în momentul de față. La nivelul Direcției Antifraudă pe luna iulie sunt 4.000 de controale programate, probabil că Rise Project a fost în unul dintre acestea. (...) În momentul în care verificarea se va finaliza, probabil vom lua măsurile legale în funcție de constatările care sunt acolo".
     Întrebat dacă presa reprezintă, din punctul de vedere al instituției pe care o conduce, un risc fiscal, Stan a răspuns negativ.
     (S.A.)
     -----------
     * ACTUALIZARE 17:30 USR: "Conducerea ANAF trebuie demisă"
     Partidul Uniunea Salvați România (USR) cere demisia persoanelor din conducerea ANAF, responsabile pentru declanșarea controlului inopinat la redacția RISE Project, care urma să publice o nouă investigație despre afacerile personale ale liderului PSD Liviu Dragnea, potrivit unor surse din presă.
     Potrivit sursei citate, USR consideră că modul în care controlul ANAF s-a suprapus peste dezvăluirile despre afacerile "cu conexiuni transpartinice ale lui Liviu Dragnea ridică serioase semne de întrebare în legătură cu funcționarea democratică a instituțiilor publice ale statului român".
     Mihai Goțiu, senatorul USR a declarat, citat de News.ro: ''Nimeni nu neagă dreptul instituțiilor statului să efectueze controale, dar în baza experienței altor situații similare ale unor jurnaliști de investigație este greu de crezut că între controlul ANAF și seria de anchete despre Liviu Dragnea n-ar exista nicio legătură. Marele Zid Chinezesc și intenția de intimidare din acest caz sunt vizibile de pe Lună''.
     Reprezentanții USR mai susțin că ANAF ar trebui să recupereze prejudiciile "cauzate de politicienii corupți" decât "să hărțuiască politic jurnaliști".
     Aceștia reamintesc că, în urma unei interpelări a deputatului Claudiu Năsui, ANAF a informat că anul acesta, în primul trimestru, statul a recuperat abia 14 milioane de lei din prejudiciile constatate în dosarele de corupție.
     Potrivit sursei citate, "ritmul recuperării a scăzut puternic față de anul trecut când, fără PSD la guvernare, statul român a recuperat 151 de milioane de lei".
     Deputatul USR, Claudiu Năsui a afirmat: "ANAF se pare că a lăsat-o mai moale când vine vorba de recuperarea prejudiciilor din dosarele de corupție, iar motivul este lesne de înțeles: e mai ușor să hărțuiești cetățeni fără putere politică decât să recuperezi prejudicii de la politicieni cu influență''.
     Pe de altă parte, USR semnalează "gravitatea dezvăluirilor realizate de RISE Project", care arată "mecanismul prin care președintele PSD și-a format o rețea infracțională compusă din persoane cu putere de decizie în județul Teleorman prin care a fraudat fonduri europene și guvernamentale".
     Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Dan Barna a mai transmis: "Dragnea, nu pentru acțiunea abuzivă a inspectorilor ANAF trebuie să dea explicații, ci exact pentru acele situații în care aceștia nu l-au vizitat niciodată cu o simplă întrebare: de unde, domnule Dragnea, aveți toată averea?''.
     USR așteaptă ca instituțiile statului abilitate să cerceteze informațiile publicate de jurnaliștii de la RISE Project și consideră că Liviu Dragnea trebuie să plece de la șefia PSD și a Camerei Deputaților, se mai arată în sursă.
     Tudor Benga precizează: "Reorganizarea DGPI am bănuit din primul moment că este o tentativă de a pune un serviciu de forță la dispoziția discreționară a lui Liviu Dragnea, dar nu mi-am închipuit nicio clipă cât de bine organizat și planificat era întreg planul".
     (A.C.)
     ------
     * ACTUALIZARE 10:52 Gelu Diaconu: "Dragnea a trecut la un nivel superior: folosește instituțiile statului să-și elimine adversarii"
     Fostul șef ANAF, Gelu Diaconu, a scris, pe blogul său, că Dragnea a trecut la un nivel superior, adică "folosește instituțiile statului să-și elimine adversarii".
     Fostul șef ANAF a precizat: "Au ales un coordonator docil, au simulat (pe baza unei "anonime") o analiză de risc, și-au ales executanții și au ordonat misiunea. Am numele tuturor dar nu vreau să-I expun linșajului mediatic. Șefa operativă a Antifraudei (o persoană fără relevanță profesională) raporta mai-marelui ANAF cât de scrupuloși vor fi ei în control. Dumneavoastră realizați gravitatea faptelor? Dar alte organe ale statului român? Va asigur că nu există nici un element de risc fiscal major care să justifice intervenția Antifraudei. De fapt pe domnii de la ANAF, cozile de topor ale lui Dragnea, îi interesa cine îi finanțează pe Rise Project și Hotnews. Aflând numele acestora, contractele în derulare, urmau să acționeze asupra acestor finanțatori. De asemenea, trimiteau un puternic mesaj că dacă mai stau «alături» de cele două redacții vor avea probleme cu fiscul. Era un mesaj puternic și pentru toată mass-media, care dacă nu se raliază celor care ridică osanale Farului din Alexandria pot să devină victime. După ce a păcălit votanții cu un program de guvernare iluzoriu, «transformat» între timp într-o adevărată bombă pentru România, după ce și-a plasat în Guvern persoane a căror calitate principala este slugărnicia (nu obediență!) față de liderul maxim, după ce a pus în pericol stabilitatea economico-bugetară a țării, după ce și-a subordonat Ministerul de Interne, DIPI, ANAF, Antifraudă, etc., iată că a trecut la un nivel superior: folosește instituțiile statului să-și elimine adversarii".
     Totodată, Diaconu a afirmat că desantul asupra Rise Project și Hotnews era pregătit de ceva timp.
     Gelu Diaconu a scris: "Desantul asupra Rise Project și Hotnews era pregătit de ceva timp. Nu aveau habar că aceștia urmau să mai facă dezvăluiri și mai aplicate despre Dragnea&co. A fost o coincidență, au căzut în propria capcană de moment!".
     (M.I.)
     -------
     * ACTUALIZARE 09:27 Tomac: "Acțiunea ANAF la Rise Project arată că Dragnea se comportă ca Erdogan"
     Liderul deputaților PMP, Eugen Tomac, a scris astăzi, pe pagina sa de Facebook, că acțiunea ANAF la Rise Project dovedește că țara noastră se îndreaptă spre o "democrație originală, de tip Erdogan", iar președintele PSD, Liviu Dragnea, se comportă ca un lider totalitar, încercând să bage pumnul în gură presei de opoziție prin utilizarea instituțiilor statului care îi sunt "umil subordonate".
     Deputatul PMP a precizat: "Cazul asaltului inspecției antifraudă la Rise Project dovedește, fără drept de tăgadă, că România se îndreaptă spre o democrație originală, de tip Erdogan. Liviu Dragnea se comportă ca un lider totalitar și încearcă să intimideze presa de opoziție, așa firavă cum e ea, să îi bage pumnul în gură, folosind în acest scop instituțiile statului care îi sunt umil subordonate".
     Tomac a susținut că șeful ANAF, Bogdan Stan, este "chiar penibil" când afirmă că acțiunea care a avut loc în redacția Rise Project a fost făcută în urma unei sesizări.
     Eugen Tomac a subliniat, conform sursei citate: "Liderul PSD este de-a dreptul caraghios când încearcă să se dezvinovățească și afirmă că nu are nimic de-a face cu prezența unor inspectori ANAF în redacția Rise Project. Șeful Fiscului este chiar penibil când spune că inspecția care a avut loc joi la sediul Rise Project a fost facută în urma unei analize de risc realizate de catre DGAF, după o sesizare, și că instituția desfășoara sute de controale, «fără legatură cu conținutul editorial al unor publicații»".
     (M.I.)
     -------
     * ACTUALIZARE 07:38 Președintele ANAF: "Inspectia desfășurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de către DGAF"
     Președintele ANAF, Bogdan Stan, a precizat că inspectia desfășurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de către DGAF, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacției.
     Bogdan Stan a mai declarat, conform documentului citat: "Din primele informații puse la dispoziție de conducerea DGAF rezultă că inspecția desfășurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de catre DGAF. Această analiză de risc a fost făcută ca urmare a unei sesizari depuse la sediul DGAF București. Precizăm că în fiecare zi DGAF desfășoară sute de controale, bazate pe analize interne minuțioase, care nu au legătură cu conținutul editorial al unor publicații".
     (M.I.)
     --------
     Inspectori Antifraudă de la ANAF au mers, ieri, în control în redacția Rise Project. Președintele PSD, Liviu Dragnea, vizat de mai multe anchete ale jurnaliștilor Rise, a transmis un comunicat de presă în care susține că nu are nicio implicare în acțiunea ANAF, că este "indignat" de ceea ce se întâmplă și că are sentimentul că se încearcă compromiterea sa. De asemenea, el le cere ministrului de Finanțe și șefului ANAF să dea "imediat" explicații publice cu privire la această acțiune.
     Într-un comunicat de presă transmis joi seară, liderul PSD spune că a aflat din presă că inspectori ai ANAF au descins în redacția Rise Project și că, în condițiile în care Rise Project a publicat articole care îl vizau, transmite că nu are nicio implicare.
     "Întrucât, de ceva vreme, Rise Project publică subiecte legate de persoana mea, vreau să fac următoarele declarații: 1. Nu am nici o implicare în prezența unor inspectori ANAF în redacția Rise Project. 2. Sunt indignat de ceea ce se întâmplă. 3. Am sentimentul că se încearcă compromiterea mea. 4. Faptul că o instituție de presă scrie despre un om politic nu trebuie să aibă nici o legătură cu implicarea instituțiilor statului în viața acelei instituții de presă", susține liderul PSD.
     El mai spune că "acest tip de comportament a existat în timpul unui regim prezidențial de tristă amintire, când instituții de presă ostile acestuia erau ținta instituțiilor de forță".
     De asemenea, președintele PSD cere ca ministrul de Finanțe și șeful ANAF "să dea explicații" imediat privind prezența inspectorilor ANAF în redacția Rise Project, iar aceste explicații să fie publice.
     Jurnalistul Attila Biro a postat, pe pagina sa de Facebook o captură de ecran cu un schimb de mesaje pe care l-a avut cu Liviu Dragnea și în care l-a întrebat dacă el i-a trimis pe inspectorii ANAF la sediul redacției. Președintele PSD a răspuns negativ, iar la distanță de 10 minute le-a mai transmis următorul mesaj: "Regret această situație și sper foarte mult să nu existe vreo legătură cu articolele publicate de dumneavoastră".
     Jurnaliștii de la Rise Project au publicat mai multe materiale în care susțineau că Liviu Dragnea are afaceri în Brazilia și că vizitează des această țară, alături de diverși oameni de afaceri și lideri PSD. În cel mai recent astfel de articol, Rise Project afirma că Dragnea a fost de 16 ori în Brazilia, inclusiv cu secretara sa, și acuză că există suspiciuni de spălare de bani. Pe 1 martie, președintele PSD afirma că nu are nicio afacere și nu deține nicio proprietate în Brazilia, fiind "o legendă" care circulă de mulți ani, iar dacă cineva îi descoperă vreo locuință acolo, el "promite" că o va dona. 

     PREȘEDINTELE PNL, LUDOVIC ORBAN:
     * "Solicităm demiterea de urgență a șefului ANAF pentru încălcarea libertății presei"
     Partidul Național Liberal a solicitat, aseară, demiterea de urgență a președintelui ANAF pentru încălcarea în mod grosolan a libertății presei prin folosirea abuzivă a unei instituții a statului împotriva unei publicații de investigații. Ludovic Orban a precizat: "Un astfel de comportament este intolerabil în orice țară care garantează drepturile și libertățile fundamentale. Nu putem considera drept o coincidență descinderea reprezentanților ANAF în redacția RISE Project, la câteva ore după anunțarea unor dezvăluiri despre președintele partidului de guvernământ, liderul PSD Liviu Dragnea.
     A tolera un astfel de comportament al unor instituții ale statului român înseamnă a tolera un precedent care aduce o gravă atingere valorilor democratice, respectiv de a ceda în favoarea abuzului din libertatea de exprimare garantată de Constituție. De asemenea, solicităm demiterea reprezentanților ANAF responsabili de dispunerea acestei măsuri".
     Ministerul Finanțelor Publice a cerut aseară ANAF o informare în legătură cu speța prezentată de jurnaliști în spațiul media, cu privire la controlul inopinat al unor inspectori ANAF la redacția Rise Project.

 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !

1.  Rise Project nu este presa
    (mesaj trimis de x în data de 07.07.2017, ora 06:52)  
 Orban sare reprede cu castravetele lui dar Rise Project nu are nici o legatura cu presa. Prea multe agenturi cu legitimatii false de presa. Orban nu mai stie ce sa zica. Poate zice cum a scapat nevinovat dupa ce si-a recunoscut fapta.


 
2.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 07.07.2017, ora 10:23)  
 scarbele de la ANAF tin sub pres mizeriile bancilor, dar se repede la comanda asupra unor ziaristi care il investigheaza pe Dragnea. institutii de rahat cu conducatori de rahat


 
3.  ANAF - banci
    (mesaj trimis de anonim în data de 07.07.2017, ora 12:21)  
 ANAF sa mearga si la banci si la recuperatori - externalizarea creditelor a fost de fapt spalare de bani
 DGAP va face inspectioa de risc ?


 
4.  fără titlu
    (mesaj trimis de Cristi C în data de 07.07.2017, ora 19:03)  
 Lăsați războiul să meargă mai departe. Oricare ar fi calea.
 
 1) Dacă Dragnea nu este vinovat dar Rise project este intoxicată pe baza unor informații false (așa cum s-a făcut dosarul de discreditare a lui Trump de către serviciile britanice la cererea unor democrați), atunci este bine să aflăm sursa finanțării și a informațiilor din spatele Rise Project. Probabil că ei sunt destul de ușor de păcălit de niște servicii, deși au probabil intenții bune.
 
 2) Dacă Dragnea este vinovat, atunci se va găsi probabil un procuror dornic să investigheze pe baza a ceea ce s-a publicat deja. Dosarele anterioare ale lui Dragnea ne arată că există.
 
 Deci, keep calm and follow the money.


 
  4.1.   mosule ce tanar esti😁  (răspuns la opinia nr. 4 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 19.07.2017, ora 09:58)
 
 Exista un singur domeniu in care nu iti dai cu parerea: bunul simt. Pentru ca nu il ai si nu sti cu ce se mananca...
 👀👀 👀


 
5.  Dilemă
    (mesaj trimis de Nelămuritu în data de 07.07.2017, ora 20:47)  
 La ziariști fu ANAFU. În schimb mă întreb: la Dragnea + Tări cine ajunge primul? DNAU pentru corupție, sau DIICOTU pentru constituire de grup infracțional? Dilemă grea, monșer...


 
Actualitate - vezi toate știrile mai jos.
Sport, 17:23
CM RUSIA
     Moscova nu crede (nici) în lacrimile marocanilor, care după două meciuri destul de bune se văd cu bagajele la ușa hotelului. Au dominat Portugalia, au șutat de 16 ori la poartă, au insistat, au fost agresivi, dar uneori, dacă vrei să iei trenul e bine să mergi la gară și să nu aștepți lângă niște linii de tramvai. Mai ales când ai în preajmă niște "fluierași" care cântă fals, din prostie sau rea intenție.  click să citești tot articolul
Miscellanea, 17:20
     Poliția Română a primit peste 100 de mașini noi din cele 560 cumpărate; până la sfârșitul anului Ministerul de Interne va mai achiziționa alte 1.300 de autovehicule, autospeciale și motociclete  click să citești tot articolul
Politică, 16:50
CJUE A DECIS:
     Curtea de Justiție a Uniunii Europene a emis un comunicat de presă prin care prezintă consecințele deciziei luată în cauza C-15/16 în care părți au fost Oficiului Federal German de Supraveghere a Serviciilor Financiare și Ewald Baumeister, un investitor lezat de activitatea desfășurată de societatea Phoenix Kapitaldienst, al cărei model comercial a avut la bază un sistem fraudulos de tip piramidal.  click să citești tot articolul
Politică, 16:47
     Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, ieri, pentru 27 iunie, luarea unei decizii în legătură cu sesizarea pe care Inspecția Judiciară a făcut-o pe numele procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).  click să citești tot articolul
Strategia Naţională Anticorupţie, 16:28
     Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție ar trebui azi să ia o decizie în dosarul nr. 2628/1/2016 în care Liviu Dragnea, șeful PSD și președinte al Camerei Deputaților, este acuzat de abuz în serviciu. După amânările privind pronunțarea unei sentințe pentru 15 mai și 8 iunie, în urmă cu două 12 zile, completul de trei judecători de la fond a decis să amâne din nou luarea unei decizii, pentru azi, 21 iunie.  click să citești tot articolul
Calendarul BURSA 2018
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
20.06.2018
BVB
     * Circa jumătate din volum, realizat cu titlurile Banca Transilvania și BRD - Groupe Societe Generale
     
     Acțiunile tranzacționate la Bursa de Valori București (BVB) au înregistrat, în mare parte,...  click să citești tot articolul
19.06.2018
BVB
     * Volum de numai 21,6 milioane de lei
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a avut parte de un început de săptămână negativ, majoritatea cotațiilor suferind deprecieri în ședința...  click să citești tot articolul
18.06.2018
BVB
     * Creșteri pe linie pentru toți indicii bursei
     
     Volumul consemant în ședința de tranzacționare de vineri a Bursei de Valori București (BVB) a fost de numai 17,7 milioane de lei (3,8 milioane de...  click să citești tot articolul
18.06.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au scăzut vineri, oprindu-se din avansul generat joi de anunțul Băncii Centrale Europene (BCE) privind încheierea, anul acesta, a programului de achiziții de obligațiuni. Cele...  click să citești tot articolul
15.06.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urmat un curs ascendent ieri, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat că va menține dobânzile la un nivel scăzut încă un an.  click să citești tot articolul
14.06.2018
BVB
     * Salt de 12,44% pentru SIF Moldova, ca urmare a aprobării programului de răscumpărare de acțiuni la un preț cu mult peste cel din piață
     
     Volumul consemnat în ședința de tranzacționare de la...  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 20 iunie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9802
2.3857
3.0328
4.0467
0.1806
0.6261
0.2258
4.6660
5.3083
1.4443
3.6638
0.2398
0.4925
1.0812
0.0635
0.4532
0.8485
4.0348
0.2950
1.0767
0.6234
0.0592
0.3649
0.1966
2.7766
0.0395
0.1524
1.0985
0.6318
0.1230
165.0626
5.6813
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
19.06.2018
     The Romanian Constitution:
     Art. 80 - The role of the president
     (1) The Romanian president represents the Romanian government and is the guarantor of national independence, unity and territorial integrity.
     (2) The Romanian president must watch for the compliance with the Constitution and the good functioning of the public authorities. For that purpose, the president serves as a mediating entity between the powers of the state, as well as between the state and society.  click here to read the entire article
12.06.2018
     The reunion scheduled today between Donald Trump and Kim Jong-un is taking place in Singapore due to the relative neutrality and the security this city-state provides. Singapore is one of the few countries that still hosts a North-Korean embassy, and many of the deals of the Kim regime were conducted here, according to the foreign press.  click here to read the entire article
05.06.2018
     "It is a good thing that the public doesn't understand the functioning of our banking and monetary system, because otherwise I think there would be a revolution in the streets by dawn".
     HENRY FORD, founder of the American automotive industry

     Fed up with subsidizing the commercial banks with their own money, the Swiss, mobilized through the "Sovereign Money" initiative, have proposed the organization of a Referendum which will be held on Sunday, June 10th 2018 - is a historical referendum, revolutionary for the banking industry, of international resonance -, by which the initiators want to amend the Constitution, which would impose to the commercial banks to grant loans only within the limits of the bank's money, forbidding them to issue scrip money and ensuring the monopoly of the Confederation (of the Swiss state) on issuance of money free of debt.  click here to read the entire article
23.05.2018
     The "pension apocalypse is coming"! The more or less qualified keep talking in the written press, TV and on the radio. The uncertainty is being preserved - deliberately by some, by the government members out of pure stupidity!  click here to read the entire article
16.05.2018
GABRIELA MIHAELA VOICILĂ, THE BUSINESS ENVIRONMENT MINISTER:
     Where there are many entrepreneurs there is creation, where there are many women entrepreneurs there is divine creation, says Gabriela Mihaela Voicilă, state secretary in the Ministry for the Business Environment, Trade and Entrepreneurship (MMACA). In her opinion, entrepreneurship means joy, a better situation, but less time for the family: "Taken together, entrepreneurship means achievements (...) Every one of us needs validation, for having built, having created something".  click here to read the entire article
14.05.2018
IN THE LAWSUITS AGAINST THE BANKS
     * Piperea: "In the Andriciuc case, the EU Court of Justice has not limited its argumentation to the CHF, but expanded it to cover any currency for which the debtors weren't hedged"
     The courts in the country have begun ruling in favor of borrowers and freezing the value of the European currency at the exchange rate valid on the date the loans were originated, in the lawsuits brought against the banks.  click here to read the entire article
09.05.2018
IN THE ROMANIAN BANANA REPUBLIC...
     The urge "Mircea, act like you're working!", back in the days of the so-called revolution of December 1989, was brought back recently by a new "director".
     We are talking of course, about the meeting between NBR governor Mugur Isărescu, and a government "delegation" led by chamber of deputies chairman Liviu Dragnea, together with PM Viorica Dăncilă.
     Sources from within the PSD, quoted by ziare.com, have claimed that, "in the meeting with the NBR governor, Liviu Dragnea seemed to be looking for a way out, and he seems confused, as he didn't expect his decisions to lead to such effects in the economy".  click here to read the entire article
08.05.2018
     Liviu Dragnea's insistence in moving the Romanian embassy from Tel Aviv, to Jerusalem, feeds an older, widespread confusion. Much older. Politically, Jerusalem has been divided from the first presence of the Judeans on the lands of the Palestinians, since back in the days of Abraham and Abimelec. "The indivisible Jerusalem" wanted by Benjamin Netanyahu is a spiritual creation.
     Definitely, pilgrims and locals claim that Jerusalem has a geography, meaning that the city would be compatible with the cardinal points and that is why Palestinians, Israelis and people overall, including those of the UN, EU and the US, speak about Eastern Jerusalem and Western Jerusalem, without anybody being surprised that that is happening at the center of the world, where the god of the Judeans began his creation, starting from the very rock from which later Archangel Gabriel raised Mohammed to visit Heaven, the same place of origin where one of the seven angels "and showed me the Holy City, Jerusalem, coming down out of heaven from God." (Apocalypse, 21: 10), where God is one of the same.  click here to read the entire article
03.05.2018
     Financial fair play is a concept that comes from the world of soccer. The notion is simple, don't spend more than you earn in a month, or in a year, regardless of what shareholder, mogul or investor enters the business.  click here to read the entire article
03.05.2018
     President Klaus Iohannis has announced that he has decided to send to the Constitutional Court the laws on the judicial system, but also to the Venice Commission. The president has issued a call to the CCR not to hurry and to work with the European entity, saying that after the Constitutional Court gets to issue an opinion on the new laws, a new analysis of the laws will be conducted and it will be decided then if a new reexamination of the three laws in the Parliament will be needed.  click here to read the entire article
27.04.2018
     The dystopia of 2169 seems to be 151 years away from us, if we were to watch the American sci-fi movie "In Time", in which New Zealand screenwriter, director and producer New Zealand Andrew M. Niccol has imagined a world in which money has been replaced by the lifespan left and each individual over 25 years old (when they stop aging), are wearing a counter on their arm, displaying how much they have left to live; the economic system relies on transactions paid in lifespan - banks, loans, interest rates - the rich are storing billions of years, while the poor only have hours, minutes or seconds left and when their time is up they die suddenly, as if struck by a mace.  click here to read the entire article
25.04.2018
DEPUTY PRIME-MINISTER VIOREL ȘTEFAN:
     * Bogdan Chirițoiu: "The European Commission will force the future buyer of Sidex Galați to increase the output of steel"
     ArcelorMittal may only sell the Galați metallurgic plant with the explicit agreement of the Romanian state, and the European Commission will ensure that the output of the plant will increase after the transaction, deputy prime-minister Viorel Ștefan said yesterday, in a conference on the issue of major industrial energy consumers.  click here to read the entire article
20.04.2018
     * "Iliescu on trial for all the bloodshed!" was one of the powerful slogans of the University Square, as well as "Iliescu - KGB, go back to the USSR!".
     We, who had organized the marathon protest of the century, knew who Ion Iliescu was, as the rest of the Romanian people took a long time to catch on, even Brucan was wrong in his estimate that the much maligned "stupid people" would take two decades to "awake".  click here to read the entire article
16.04.2018
     * - The Syrian gas attack did not exist, the American missiles were brought down, then where are the dead coming from?!
     * - It is enough to tell Syrians that they are attacked and killing each other?
     Friday, Syria was attacked by war attacks, in which a warship of the United Nations which operate in the Red Sea (according to the American officials), American B-1 bombers, four British Royal Tornado GR4 aircraft (which fired Storm Shadow missiles) and French Rafale jets.  click here to read the entire article
12.04.2018
     New Delhi, March 4th, 2017 - I am in the garden of the Royal Plaza hotel, sitting next to the table of a group of Indians, probably Hindus, two women in colorful saris and two men, all of them in their fifties. They are checking me out, I catch them doing it a few times. A Romanian manea, with heavy Indian influences starts playing from the speakers, I am surprised, I start laughing.  click here to read the entire article
.