CONFERINȚA CODUL INSOLVENȚEI - Ediția a V-a
SCANDALUL "ANTENA-RCS&RDS" CONTINUĂ
BURSA 22.05.2017

ANDREI STAN
 
mărește imaginea
     * Trustul "Intact": "Afirmațiile noastre se bazează pe documente oficiale"
     ------------
       * ACTUALIZARE 08:38 Antena 3 a prezentat noi înregistrări audio în care susține că apare vocea lui Ioan Bendei, vorbind cu procurorii DNA "de pe un telefon secret"
     Antena 3 a prezentat aseară noi înregistrări audio în care pretinde că apare vocea lui Ioan Bendei, fostul administrator al "RCS-RDS". Mihai Gâdea susține că Bendei discuta cu procurorii DNA "de pe un telefon secret".
     Antena 3 mai afirmă și că procurorii DNA au ascuns probe în dosarul de șantaj "Antena - RCS&RDS", scrie Hotnews.ro.
     Vă reamintim că postul de știri din cadrul "Intact Media Group" a mai difuzat o înregistrare similară în urmă cu câteva zile.
     Antena 3 susține și că, pe data de 21.05.2013, Ioan Bendei a primit un sms cu instrucțiuni de la procurorul de caz de la DNA, instrucțiuni care vizau înscenarea unui denunț împotriva lui Sorin Alexandrescu, fostul director al "Antena Group", condamnat, în prima instanță, la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul de șantaj "Antena - RCS&RDS".
     Hotnews.ro notează că nu este clar de unde provin aceste înregistrări și dacă ele sunt într-adevăr din dosar, așa cum susține Antena 3.
     Mihai Gâdea a prezentat aseară și o înregistrare audio în care pretinde că apare Ioan Bendei vorbind cu soția și cu un anume Gigi, pentru a se interesa dacă anumite persoane oficiale au primit unele "foloase necuvenite" din partea "RCS&RDS". Postul de știri mai susține: "Bendei avea liste de persoane oficiale care primeau folosoase necuvenite din partea RCS&RDS. Bendei inventariază persoanele la care au ajuns foloasele".
     Difuzarea noilor înregistrări vine în contextul în care se apropie pronunțarea sentinței definitive în dosarul de șantaj "Antena - RCS&RDS". Pe 12 mai 2016, Curtea de Apel București i-a condamnat pe fostul director al "Antena Group" Sorin Alexandrescu la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare și pe Camelia Voiculescu la doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Antena 3 și "Intact Publishing" au fost achitate. Decizia a fost contestată la instanța supremă, care este așteptată să dea sentința definitivă.
     Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, și fiica sa Camelia au fost trimiși în judecată pe 1 octombrie 2013, alături de Sorin Alexandrescu, atunci directorul general "Antena TV Group" SA, de George Daniel Matiescu, director general al "Intact Publishing" SRL, și de fostul șef al ANAF, Șerban Pop.
     Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat și gradual, acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, atunci administrator al "RCS&RDS", amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat. Actele de constrângere s-ar fi exercitat verbal, prin afirmații legate de perspectiva declanșării unui scandal mediatic, dar și prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la presupuse fapte de corupție în care ar putea fi implicat Ioan Bendei.
     Procurorii DNA susțin că acest spot publicitar a fost realizat din dispoziția Cameliei Voiculescu și a lui Sorin Alexandrescu, la 8 mai 2013, și a fost difuzat în perioada 9-30 mai 2013, cu o frecvență de cinci ori pe zi (în total de 401 ori) de toate posturile TV aparținând SC "Antena TV Group" SA și SC "Antena 3" SA.
     (S.A.)
     ------------
     "Intact Media Group" susține că afirmațiile reprezentanților grupului cu privire la compania "RCS&RDS" și la patronul acesteia, Zoltan Teszari, se bazează pe documente oficiale, anunțând că va iniția o acțiune în instanță împotriva acestora, pentru inducerea în eroare a opiniei publice și a instituțiilor statului.
     Grupul media anunță, potrivit News.ro: "Intact Media Group a luat cunoștință de informarea publică făcută de către compania RCS&RDS și de patronul acesteia, Zoltan Teszari, în data de 19 mai 2017. Facem precizarea că afirmațiile noastre se bazează pe documente și înregistrări oficiale, departe de speculațiile reprezentanților companiei sus-numite".
     De asemenea, trustul precizează că va acționa în instanță și "RCS&RDS", și pe patronul companiei, Zoltan Teszari. "Menționăm că pentru inducerea în eroare a opiniei publice și a instituțiilor statului, Intact Media Group va acționa în instanță atât compania RCS&RDS, cât și pe Zoltan Teszari".
     Reacția "Intact Media Group" vine după ce Zoltan Teszari i-a acuzat pe jurnaliștii Antena 3 că au indus în eroare opinia publică atunci când au sugerat că a fost vizitat de Traian Băsescu, patronul "RCS&RDS" negând că s-ar cunoaște cu fostul președinte.
     Teszari a precizat vineri, într-un comunicat de presă: "În legătură cu speculațiile vehiculate în spațiul public în ultimele zile, doresc să fac următoarele precizări:
     1. Pe domnul președinte Traian Băsescu nu l-am cunoscut niciodată, nu l-am întâlnit, n-am participat la nicio întâlnire, publică sau privată, reuniune sau orice alt eveniment unde domnia sa să fie prezent. N-am vorbit la telefon, n-am comunicat prin mail sau sms. Nu cunosc pe nimeni din familia sa. N-am comunicat cu domnia sa nici prin intermediari, prieteni sau cunoștințe.
     2. Întrucât din conversația mea cu domnul Ioan Bendei au fost extrase prenume și asociate eronat, precizez că vorbeam despre domnul Sirian Traian, asociat-fondator RCS din anul 1994 și despre fiul acestuia - Sirian Radu (Răducu).
     Consider că aceste conversații au fost prezentate în spațiul public în mod trunchiat, schimbându-li-se contextul real. În acest fel, opinia publică a fost indusă în eroare".
     De asemenea, și compania "RCS&RDS" a acuzat televiziunile trustului "Intact" că au declanșat împotriva sa o campanie de denigrare, anunțând că se va adresa justiției, după ce postul Antena 3 a difuzat înregistrări ale unei convorbiri telefonice care ar fi avut loc între Zoltan Teszari și fostul administrator al "RCS&RDS", Ioan Bendei.
     Compania a afirmat la sfârșitul săptămânii trecute, într-un comunicat de presă: "Noua campanie de denigrare inițiată de Antena 3, Antena 1 și de Trustul Intact prin toate canalele de comunicare ale acestuia împotriva RCS & RDS și împotriva unora dintre acționarii și managerii grupului nostru are un profund caracter calomnios, astfel încât ne vom adresa justiției pentru a ne proteja drepturile și interesele legitime. Canalele media ale Trustului Intact continuă practica de manipulare a opiniei publice cu încălcarea normele legale în scopul de a ne produce prejudicii de imagine, prezentând publicului în mod tendențios, cu rea-credință informații și știri false".
     Reprezentanții "RCS&RDS" au precizat că refuză să se lase antrenați în "acest circ mediatic" și că nu vor răspunde "provocărilor" canalelor media ale trustului "Intact".
     "Le mulțumim clienților și investitorilor noștri pentru încrederea acordată și considerăm că timpul va demonstra caracterul nelegal, profund calomnios și interesat al celor care au orchestrat toată această campanie concertată de denigrare", au mai spus reprezentanții "RCS&RDS". 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
1.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 22.05.2017, ora 09:04)  
 Înregistrările spun altceva. Mafia securistă a vrut cota de piață a Antenei 3 și a dat bară.
 Vă veți adresa justiției din postura de învinuiți. :)
 "nea Traian și Răducu" și "Doamne, Doamne, Doamne, Doamne, Doamne" arat[ indubitabil că este vorba despre Împăratul Romei.


 
2.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 22.05.2017, ora 13:18)  
 Antenele nu sunt in faliment?
 De ce nu se listeaza si ei la Bvb?


 
  2.1.   A vorbit si nea Ion ca si el e om  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de Proctologu' de serviciu , in data de 22.05.2017, ora 14:40)
 
 Ai ratat momentul sa taci si sa pari intelegent .. prostane .. antenele sunt printre putinele entitati media care isi platesc taxele catre statul roman .. Peace troll-ule !


 
3.  fără titlu
    (mesaj trimis de Mircea în data de 22.05.2017, ora 14:10)  
 In Romania totul este posibil, aranjezi bilantul si te listezi la bursa. Nu faci majorare de capital ca sa intre bani in firma, ci practici aceasta medota de listare prin care banii intra in buzunarele actionarilor. Prin aceasta listare si-au acoperit deja investitia initiata si au iesit deja in profit. Si inca ceva: ca sa se poata lista, nu trebuia sa aiba profit 3 ani la rand?


 
Aceeasi sectiune (Media Advertising)
Calendarul BURSA 2018
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
23.03.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa s-au înscris pe un curs negativ ieri, după publicarea unor date din care rezultă că activitățile de business din zona euro înregistrează cel mai lent ritm de creștere din ultimul...  click să citești tot articolul
23.03.2018
BVB
     * Deal de 12,4% cu titlurile Carbochim
       Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a avut parte de o ședință negativă din punctul de vedere al cotațiilor, toți indicii bursei încheind ziua de tranzacționare în scădere.
     Rulajul...  click să citești tot articolul
22.03.2018
BVB
     * BET-FI, singurul indice în scădere
       Volumul înregistrat în ședința de la mijlocul săptămânii de tranzacționare a scăzut la 44,97 milioane de lei (9,64 milioane de euro), sub cel din ședința anterioară, de 46 de milioane de lei....  click să citești tot articolul
22.03.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au scăzut ieri, investitorii așteptând decizia de politică monetară a băncii centrale americane (Fed).
     Titlurile conglomeratului german "Bayer" AG s-au depreciat cu...  click să citești tot articolul
21.03.2018
BVB
     * BET-FI, singurul indice în creștere
     * Boromir Ind a ajuns la o deținere de 96,25% din Boromir Prod și poate cere retragerea obligatorie a acționarilor și delistarea de la bursă
       Volumul înregistrat în cea de-a doua ședință de tranzacționare a săptămânii a scăzut la 46,24 milioane de lei (9,91 milioane de euro), sub cel din ședința anterioară, de aproape 55 de milioane de...  click să citești tot articolul
21.03.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile de pe piețele din Europa au urmat un curs poztiv ieri, pe fondul deprecierii euro, generată de publicarea unor date dezamăgitoare privind încrederea oamenilor de afaceri din Germania....  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 23 martie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9196
2.3853
2.9273
3.9936
0.1834
0.6263
0.2147
4.6651
5.3315
1.4900
3.6049
0.2286
0.4864
1.1025
0.0662
0.4571
0.9522
3.7841
0.3203
1.1414
0.5984
0.0582
0.3501
0.2029
2.7405
0.0394
0.1439
1.0303
0.6269
0.1212
163.3202
5.5044
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
22.03.2018
     "The markets are turning into the markets' greatest enemy", wrote an analyst of Goldman Sachs in a note addressed to its customers, according to an article by Bloomberg, and the jump in the VIX volatility index last month "is a symptom of the financial fragility".  click here to read the entire article
19.03.2018
AS SHAREHOLDER,
     * The president of the Association of Brokers has taken the matter to the County Court of Cluj, to address the capital reduction of 2014 and the subsequent decisions of the company
     * Liviu Stoleru, CEO of Cemacon, told us on Thursday, that "no notification has been received from the company concerning such a topic"
     * The case was recorded on Friday, with the County Court of Cluj
     * BCR sold to BOF for 2 Euros the non-performing loans of 16.5 million Euros of "Cemacon" and "Ambient"
       * UPDATE 15.45 "Cemacon" confirms the lawsuit brought by Dan Paul
     "Cemacon" today sent the Bucharest Stock Exchange, a report whereby it confirms the existence of the lawsuit brought by Dan Paul, the president of the Association of Brokers. However, the officials of the company wrote that they have no details about the case.
     -------
     Dan Paul, the president of the Association of Brokers, has sued "Cemacon" (CEON), acting as shareholder, seeking the annulment of the shareholders' decision of March 24th, 2014, concerning the reduction of the share capital and of the subsequent acts, according to a notification seen by "BURSA".  click here to read the entire article
15.03.2018
THE NATIONAL BANK OF ROMANIA ISN'T COMMENTING, EVEN THOUGH BOTH COMMERCIAL BANKS ARE LISTED ON THE STOCK EXCHANGE
     The National Bank of Romania (BNR) has blocked the acquisition of Banca Românească by OTP Bank România, according to information which appeared yesterday in the Romanian press, as well as on some foreign websites. Thus, the NBR hasn't issued an opinion on the transaction, even though the time by which it should have done so expired since back in autumn last year.  click here to read the entire article
14.03.2018
RAINER SEELE, OMV:
     * OMV has a budget of 10 billion Euros for takeovers, until 2025 and it is targeting the markets in the Middle East and Asia Pacific
     * Manfred Leitner: "It is unknown how the BRUA pipeline will be implemented, but I don't think that all the gas volumes of the Black Sea that get exported will only go to the West"
       OMV wants to reduce its dependence on the European market, between 2020-2025, and will focus on acquisitions in the Middle East and Asia Pacific, according to CEO Rainer Seele.  click here to read the entire article
07.03.2018
ACCORDING TO AN EUROPEAN COMMISSION DOCUMENT, SEEN BY BLOOMBERG
     The European Union (EU) intends to apply tariffs for imports of 2.8 billion Euros (3.5 billion dollars) in the US, from T-shirts and bourbon, to motorbikes, if American president Donald Trump continues its plan to impose 25% tariffs for foreign steel acquisitions, according to Bloomberg.  click here to read the entire article
06.03.2018
     * The EU, which is preparing retaliatory tariffs of its own against the US, is carrying out talks with the countries that will be affected by the taxes proposed by the Americans: Japan, Canada, Brazil and Turkey
     * German economy minister: "President Trump wants to play a game that no one can win"
       One of the top advisors to US president Donald Trump has recently announced that the US will not make any exception from the application of tariffs set on imported steel and aluminum, even if the EU is preparing reprisals, according to ft.com.  click here to read the entire article
05.03.2018
LAST WEEK, ROMANIA HAD THE BIGGEST IMPORTS OF NATURAL GAS IN THE LAST FIVE YEARS
     * In Europe, the cold weather has led to a significant rise in the price of natural gas
       Last week, Romania imported about one third of the daily natural gas consumption to get it through the cold winter period, these being the biggest daily imports of natural gas in the last five years, according to some sources from the energy sector, quoted by Agerpres.  click here to read the entire article
02.03.2018
A POSSIBLE CONTRACT FOR THE SPARE PARTS NEEDED BY PATRIOT MISSILES
     * Aurel Cazacu: "The American partners are trying to cooperate, even if they do not have the obligation to offset, and Aerostar is the best plant in Romania"
     * A rise of over 40% for the Aerostar shares over the last year
       Shares of "Aerostar" Bacău (ARS) yesterday rose 6.5%, to 5.24 lei/share, taking the company's valuation to an all time high - 797.93 million lei, after American company Raytheon announced that it has requested a quote from ARS, to get more information about the parts that might be manufactured in Bacău for the Patriot radar, which is part of the Patriot missile system.  click here to read the entire article
28.02.2018
REPORT FROM BRUSSELS / EUROPEAN ENERGY COMMISSION:
     * "We prefer dialogue, but we may resort to the European courts as well, if things don't work out"
       The European Commission is encouraging dialogue with the Romanian authorities concerning Emergency Government Ordinance 64 of 2016 concerning the natural gas sector, but if the issues on this matter cannot be resolved, we may resort to the European Court of Justice, European energy commissioner Miguel Arias Canete, said in a meeting in Brussels with the representatives of the Romanian energy sector.  click here to read the entire article
26.02.2018
     The success of Antena 3 is admirable! Dan Voiculescu has once again proved his usefulness, his television has created the somewhat plausible media context for justice minister Tudorel Toader to dare make his proposal for the revocation of Laura Codruța Kovesi as chief-prosecutor of the DNA, despite the extraordinary support that she gets in the country and abroad.  click here to read the entire article
23.02.2018
     The dismissal of chief DNA (National Anti-corruption Department) prosecutor Laura Codruța Kovesi was announced last night by Justice Minister Tudorel Toader, at the headquarters of the Ministry, after presenting the justification of the decision, presented in the form of twenty bullet points, while also taking the opportunity to mention he had been head of class, which surprised everybody, because no one was interested in his school achievements.  click here to read the entire article
21.02.2018
LIBERAL SENATOR STRIKES AGAIN
     * Senators have voted for the annual effective rate to be at most 2.5% higher than the policy rate when it comes to mortgage
     * The law will go to the Chamber of Deputies - the decision making forum
     * Senator Zamfir: "Today, we have become European as far as the manner in which loans are granted as well"
       PNL senator Daniel Cătălin Zamfir does not disappoint. His draft law concerning the capping of interest rates was the first that appeared on the agenda yesterday, in the common meeting of the specialized commissions and despite the controversies between him and a few other party colleagues, including the president of the Economic Commission Florin Cîțu, the liberal got more than he had made his objective initially - not just the capping of compensatory and penalty interest rates, but also the capping of the annual effective interest rate charged by banks and Non-Financial Banking Institutions (IFNs).  click here to read the entire article
20.02.2018
UPON REQUEST FROM ONE SHAREHOLDER,
     * The investigation concerns the deliberate reporting of inaccurate financial statements or untrue information
     * Sebastian Vlădescu: "An investigation is the only solution which would show where the money went, I know I've done my job"
       The DIICOT prosecutors have begun prosecution in rem of the actions, in the "Romcab" (MCAB) case, according to a response sent by the prosecutors to Valentin Stănescu, a shareholder in the company.  click here to read the entire article
20.02.2018
     Decorated by Traian Băsescu with the Star of Romania, Gunther Krichbaum, the president of the European Affairs Commission of the Bundestag, asks the president of the European Commission, Jean Claude Juncker, through a letter, not to suspend the application of the Cooperation and Verification Mechanism (MCV) concerning the Romanian judicial system and writes that "in the event of new attacks on the independence of the judicial system, should take into consideration initiating the procedure for the activation of article 7 of the EU treaty" (the suspension of Romania's voting rights in the EU council).  click here to read the entire article
16.02.2018
VALERY KUZMIN, AMBASSADOR OF THE RUSSAIAN FEDERATION IN BUCHAREST:
     * Lucian Bode, co-initiator of the BRUA, is asking for clarifications from Teodor Meleșcanu concerning the export of natural gas from Hungary
       We are happy that the perimeters on the continental coast of Romania (ed. note: offshore in the Black Sea) will start being exploited, because there lies inactive a very important resource of the energy industry, his excellency Valery Kuzmin, Ambassador of the Russian Federation told us in Bucharest, during Diplomat's Day.  click here to read the entire article
.