SCANDALUL "ANTENA-RCS&RDS" CONTINUĂ
BURSA 22.05.2017

ANDREI STAN
 
mărește imaginea
     * Trustul "Intact": "Afirmațiile noastre se bazează pe documente oficiale"
     ------------
       * ACTUALIZARE 08:38 Antena 3 a prezentat noi înregistrări audio în care susține că apare vocea lui Ioan Bendei, vorbind cu procurorii DNA "de pe un telefon secret"
     Antena 3 a prezentat aseară noi înregistrări audio în care pretinde că apare vocea lui Ioan Bendei, fostul administrator al "RCS-RDS". Mihai Gâdea susține că Bendei discuta cu procurorii DNA "de pe un telefon secret".
     Antena 3 mai afirmă și că procurorii DNA au ascuns probe în dosarul de șantaj "Antena - RCS&RDS", scrie Hotnews.ro.
     Vă reamintim că postul de știri din cadrul "Intact Media Group" a mai difuzat o înregistrare similară în urmă cu câteva zile.
     Antena 3 susține și că, pe data de 21.05.2013, Ioan Bendei a primit un sms cu instrucțiuni de la procurorul de caz de la DNA, instrucțiuni care vizau înscenarea unui denunț împotriva lui Sorin Alexandrescu, fostul director al "Antena Group", condamnat, în prima instanță, la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul de șantaj "Antena - RCS&RDS".
     Hotnews.ro notează că nu este clar de unde provin aceste înregistrări și dacă ele sunt într-adevăr din dosar, așa cum susține Antena 3.
     Mihai Gâdea a prezentat aseară și o înregistrare audio în care pretinde că apare Ioan Bendei vorbind cu soția și cu un anume Gigi, pentru a se interesa dacă anumite persoane oficiale au primit unele "foloase necuvenite" din partea "RCS&RDS". Postul de știri mai susține: "Bendei avea liste de persoane oficiale care primeau folosoase necuvenite din partea RCS&RDS. Bendei inventariază persoanele la care au ajuns foloasele".
     Difuzarea noilor înregistrări vine în contextul în care se apropie pronunțarea sentinței definitive în dosarul de șantaj "Antena - RCS&RDS". Pe 12 mai 2016, Curtea de Apel București i-a condamnat pe fostul director al "Antena Group" Sorin Alexandrescu la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare și pe Camelia Voiculescu la doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Antena 3 și "Intact Publishing" au fost achitate. Decizia a fost contestată la instanța supremă, care este așteptată să dea sentința definitivă.
     Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, și fiica sa Camelia au fost trimiși în judecată pe 1 octombrie 2013, alături de Sorin Alexandrescu, atunci directorul general "Antena TV Group" SA, de George Daniel Matiescu, director general al "Intact Publishing" SRL, și de fostul șef al ANAF, Șerban Pop.
     Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat și gradual, acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, atunci administrator al "RCS&RDS", amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat. Actele de constrângere s-ar fi exercitat verbal, prin afirmații legate de perspectiva declanșării unui scandal mediatic, dar și prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la presupuse fapte de corupție în care ar putea fi implicat Ioan Bendei.
     Procurorii DNA susțin că acest spot publicitar a fost realizat din dispoziția Cameliei Voiculescu și a lui Sorin Alexandrescu, la 8 mai 2013, și a fost difuzat în perioada 9-30 mai 2013, cu o frecvență de cinci ori pe zi (în total de 401 ori) de toate posturile TV aparținând SC "Antena TV Group" SA și SC "Antena 3" SA.
     (S.A.)
     ------------
     "Intact Media Group" susține că afirmațiile reprezentanților grupului cu privire la compania "RCS&RDS" și la patronul acesteia, Zoltan Teszari, se bazează pe documente oficiale, anunțând că va iniția o acțiune în instanță împotriva acestora, pentru inducerea în eroare a opiniei publice și a instituțiilor statului.
     Grupul media anunță, potrivit News.ro: "Intact Media Group a luat cunoștință de informarea publică făcută de către compania RCS&RDS și de patronul acesteia, Zoltan Teszari, în data de 19 mai 2017. Facem precizarea că afirmațiile noastre se bazează pe documente și înregistrări oficiale, departe de speculațiile reprezentanților companiei sus-numite".
     De asemenea, trustul precizează că va acționa în instanță și "RCS&RDS", și pe patronul companiei, Zoltan Teszari. "Menționăm că pentru inducerea în eroare a opiniei publice și a instituțiilor statului, Intact Media Group va acționa în instanță atât compania RCS&RDS, cât și pe Zoltan Teszari".
     Reacția "Intact Media Group" vine după ce Zoltan Teszari i-a acuzat pe jurnaliștii Antena 3 că au indus în eroare opinia publică atunci când au sugerat că a fost vizitat de Traian Băsescu, patronul "RCS&RDS" negând că s-ar cunoaște cu fostul președinte.
     Teszari a precizat vineri, într-un comunicat de presă: "În legătură cu speculațiile vehiculate în spațiul public în ultimele zile, doresc să fac următoarele precizări:
     1. Pe domnul președinte Traian Băsescu nu l-am cunoscut niciodată, nu l-am întâlnit, n-am participat la nicio întâlnire, publică sau privată, reuniune sau orice alt eveniment unde domnia sa să fie prezent. N-am vorbit la telefon, n-am comunicat prin mail sau sms. Nu cunosc pe nimeni din familia sa. N-am comunicat cu domnia sa nici prin intermediari, prieteni sau cunoștințe.
     2. Întrucât din conversația mea cu domnul Ioan Bendei au fost extrase prenume și asociate eronat, precizez că vorbeam despre domnul Sirian Traian, asociat-fondator RCS din anul 1994 și despre fiul acestuia - Sirian Radu (Răducu).
     Consider că aceste conversații au fost prezentate în spațiul public în mod trunchiat, schimbându-li-se contextul real. În acest fel, opinia publică a fost indusă în eroare".
     De asemenea, și compania "RCS&RDS" a acuzat televiziunile trustului "Intact" că au declanșat împotriva sa o campanie de denigrare, anunțând că se va adresa justiției, după ce postul Antena 3 a difuzat înregistrări ale unei convorbiri telefonice care ar fi avut loc între Zoltan Teszari și fostul administrator al "RCS&RDS", Ioan Bendei.
     Compania a afirmat la sfârșitul săptămânii trecute, într-un comunicat de presă: "Noua campanie de denigrare inițiată de Antena 3, Antena 1 și de Trustul Intact prin toate canalele de comunicare ale acestuia împotriva RCS & RDS și împotriva unora dintre acționarii și managerii grupului nostru are un profund caracter calomnios, astfel încât ne vom adresa justiției pentru a ne proteja drepturile și interesele legitime. Canalele media ale Trustului Intact continuă practica de manipulare a opiniei publice cu încălcarea normele legale în scopul de a ne produce prejudicii de imagine, prezentând publicului în mod tendențios, cu rea-credință informații și știri false".
     Reprezentanții "RCS&RDS" au precizat că refuză să se lase antrenați în "acest circ mediatic" și că nu vor răspunde "provocărilor" canalelor media ale trustului "Intact".
     "Le mulțumim clienților și investitorilor noștri pentru încrederea acordată și considerăm că timpul va demonstra caracterul nelegal, profund calomnios și interesat al celor care au orchestrat toată această campanie concertată de denigrare", au mai spus reprezentanții "RCS&RDS". 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !

1.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 22.05.2017, ora 09:04)  
 Înregistrările spun altceva. Mafia securistă a vrut cota de piață a Antenei 3 și a dat bară.
 Vă veți adresa justiției din postura de învinuiți. :)
 "nea Traian și Răducu" și "Doamne, Doamne, Doamne, Doamne, Doamne" arat[ indubitabil că este vorba despre Împăratul Romei.


 
2.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 22.05.2017, ora 13:18)  
 Antenele nu sunt in faliment?
 De ce nu se listeaza si ei la Bvb?


 
  2.1.   A vorbit si nea Ion ca si el e om  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de Proctologu' de serviciu , in data de 22.05.2017, ora 14:40)
 
 Ai ratat momentul sa taci si sa pari intelegent .. prostane .. antenele sunt printre putinele entitati media care isi platesc taxele catre statul roman .. Peace troll-ule !


 
3.  fără titlu
    (mesaj trimis de Mircea în data de 22.05.2017, ora 14:10)  
 In Romania totul este posibil, aranjezi bilantul si te listezi la bursa. Nu faci majorare de capital ca sa intre bani in firma, ci practici aceasta medota de listare prin care banii intra in buzunarele actionarilor. Prin aceasta listare si-au acoperit deja investitia initiata si au iesit deja in profit. Si inca ceva: ca sa se poata lista, nu trebuia sa aiba profit 3 ani la rand?


 
Aceeasi sectiune (Media Advertising)
Internaţional
LA MIJLOCUL ȘEDINȚEI,
     Principalii indici bursieri asiatici erau în apreciere la mijlocul ședinței de tranzacționare de astăzi.  click să citești tot articolul
Calendarul BURSA 2018
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
18.07.2018
BET-FI, SINGURUL INDICE ÎN SCĂDERE
     Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori București (BVB) au cunoscut aprecieri moderate, în ședința de tranzacționare de ieri, pe fondul unui volum de numai 26,2 milioane de lei, sub valoarea...  click să citești tot articolul
18.07.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile tranzacționate la bursele din Europa au avut o evoluție mixtă ieri, investitorii fiind atenți la rezultatele anunțate de corporațiile listate.  click să citești tot articolul
17.07.2018
BVB
     * Volum de numai 15 milioane de lei
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a avut debut slab de săptămână din punctul de vedere al valorii tranzacționate, rulajul consemnat,...  click să citești tot articolul
17.07.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urmat un curs descendent ieri, cu pierderi importante în sectorul minier, după ce publicarea unor date privind economia Chinei a evidențiat efectele războiului comercial global.  click să citești tot articolul
16.07.2018
BVB
     * Avans de 0,27% pentru BET-NG
     
     Ultima ședință de tranzacționare a săptămânii de la Bursa de Valori București (BVB) s-a încheiat în teritoriul pozitiv din punctul de vedere al cotațiilor, opt...  click să citești tot articolul
16.07.2018
BURSELE DIN LUME
     Piețele europene au urmat un curs pozitiv vineri, în condițiile în care investitorii și-au îndreptat atenția către rezultatele financiare anunțate de băncile din SUA.  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 17 iulie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9464
2.3812
3.0243
3.9935
0.1801
0.6248
0.2218
4.6572
5.2603
1.4421
3.5318
0.2380
0.4909
1.0829
0.0635
0.4519
0.8198
3.9685
0.2994
1.0283
0.5940
0.0581
0.3523
0.2096
2.7109
0.0395
0.1514
1.0804
0.6300
0.1193
158.6692
5.5894
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
13.07.2018
Russia World Cup
     The final tournament of the World Football Cup will end with a gala representation, the duel between Croatia and France. France, the with the most expensive players in the tournament, has met the expectations, Croatia is the biggest surprise the of the competition.  click here to read the entire article
09.07.2018
FOOTBALL AND MONEY
     Cristiano Ronaldo (33 years old) had several hits over the last few days, even though in the final tournament of the World Championship he failed to exceed expectations, as Portugal was eliminated in the round of eight.  click here to read the entire article
05.07.2018
     The world is intensely preparing for a water crisis, the most important resource for human life. The signs, on a continental and global level, that there is a water problem are increasingly clear.  click here to read the entire article
02.07.2018
     The Bursa Construcțiilor magazine, published by the BURSA press group, has taken the first step in the third decade of existence and has awarded, in this year's Gala, no fewer than 20 awards of excellence, to some of the most important associations in the sector, as well as to companies that have stood out through their activity.  click here to read the entire article
27.06.2018
A VOTE FOR AN UNFORGETTABLE SUMMER
     In the plenum joint meeting of the Chamber of Deputies and the Senate, which will be held today starting at 14:00, will be debated and put up for vote the vote of no-confidence against the government submitted by 152 members of the opposition.
     The document which incriminates the failures of the Dăncilă government has been read in the Parliament on Monday, June 25th.  click here to read the entire article
25.06.2018
     Even without the court ruling rendered in first instance by the High Court of Cassation and Justice in the lawsuit of the fictitious hiring at the Child Protection Department of Teleorman the focus on getting all the institutional levers under the - informal, but all the more important - authority of Liviu Dragnea. But, after his conviction on June 21, this trend will speed up. But only through this kind of concentration of power can the president of the Chamber of Deputies hope to change not only the balance of power - which is already favorable to him, even though nothing is final in politics -, but the legislation based on which he has been sentenced, so that he gets exonerated of any legal responsibility. Or, when the powers of the state are concentrated in the hands of one man, democracy, even though it may be only a façade, moves aside to be replaced by autocracy. And in Romania, the temptation of autocracy, hidden under the veil of illiberalism, is more powerful than it has ever been, after the fall of communism. Could this be just an accident owed to the meteoric apparition of Liviu Dragnea?  click here to read the entire article
19.06.2018
     The Romanian Constitution:
     Art. 80 - The role of the president
     (1) The Romanian president represents the Romanian government and is the guarantor of national independence, unity and territorial integrity.
     (2) The Romanian president must watch for the compliance with the Constitution and the good functioning of the public authorities. For that purpose, the president serves as a mediating entity between the powers of the state, as well as between the state and society.  click here to read the entire article
12.06.2018
     The reunion scheduled today between Donald Trump and Kim Jong-un is taking place in Singapore due to the relative neutrality and the security this city-state provides. Singapore is one of the few countries that still hosts a North-Korean embassy, and many of the deals of the Kim regime were conducted here, according to the foreign press.  click here to read the entire article
05.06.2018
     "It is a good thing that the public doesn't understand the functioning of our banking and monetary system, because otherwise I think there would be a revolution in the streets by dawn".
     HENRY FORD, founder of the American automotive industry

     Fed up with subsidizing the commercial banks with their own money, the Swiss, mobilized through the "Sovereign Money" initiative, have proposed the organization of a Referendum which will be held on Sunday, June 10th 2018 - is a historical referendum, revolutionary for the banking industry, of international resonance -, by which the initiators want to amend the Constitution, which would impose to the commercial banks to grant loans only within the limits of the bank's money, forbidding them to issue scrip money and ensuring the monopoly of the Confederation (of the Swiss state) on issuance of money free of debt.  click here to read the entire article
23.05.2018
     The "pension apocalypse is coming"! The more or less qualified keep talking in the written press, TV and on the radio. The uncertainty is being preserved - deliberately by some, by the government members out of pure stupidity!  click here to read the entire article
16.05.2018
GABRIELA MIHAELA VOICILĂ, THE BUSINESS ENVIRONMENT MINISTER:
     Where there are many entrepreneurs there is creation, where there are many women entrepreneurs there is divine creation, says Gabriela Mihaela Voicilă, state secretary in the Ministry for the Business Environment, Trade and Entrepreneurship (MMACA). In her opinion, entrepreneurship means joy, a better situation, but less time for the family: "Taken together, entrepreneurship means achievements (...) Every one of us needs validation, for having built, having created something".  click here to read the entire article
14.05.2018
IN THE LAWSUITS AGAINST THE BANKS
     * Piperea: "In the Andriciuc case, the EU Court of Justice has not limited its argumentation to the CHF, but expanded it to cover any currency for which the debtors weren't hedged"
     The courts in the country have begun ruling in favor of borrowers and freezing the value of the European currency at the exchange rate valid on the date the loans were originated, in the lawsuits brought against the banks.  click here to read the entire article
09.05.2018
IN THE ROMANIAN BANANA REPUBLIC...
     The urge "Mircea, act like you're working!", back in the days of the so-called revolution of December 1989, was brought back recently by a new "director".
     We are talking of course, about the meeting between NBR governor Mugur Isărescu, and a government "delegation" led by chamber of deputies chairman Liviu Dragnea, together with PM Viorica Dăncilă.
     Sources from within the PSD, quoted by ziare.com, have claimed that, "in the meeting with the NBR governor, Liviu Dragnea seemed to be looking for a way out, and he seems confused, as he didn't expect his decisions to lead to such effects in the economy".  click here to read the entire article
08.05.2018
     Liviu Dragnea's insistence in moving the Romanian embassy from Tel Aviv, to Jerusalem, feeds an older, widespread confusion. Much older. Politically, Jerusalem has been divided from the first presence of the Judeans on the lands of the Palestinians, since back in the days of Abraham and Abimelec. "The indivisible Jerusalem" wanted by Benjamin Netanyahu is a spiritual creation.
     Definitely, pilgrims and locals claim that Jerusalem has a geography, meaning that the city would be compatible with the cardinal points and that is why Palestinians, Israelis and people overall, including those of the UN, EU and the US, speak about Eastern Jerusalem and Western Jerusalem, without anybody being surprised that that is happening at the center of the world, where the god of the Judeans began his creation, starting from the very rock from which later Archangel Gabriel raised Mohammed to visit Heaven, the same place of origin where one of the seven angels "and showed me the Holy City, Jerusalem, coming down out of heaven from God." (Apocalypse, 21: 10), where God is one of the same.  click here to read the entire article
03.05.2018
     Financial fair play is a concept that comes from the world of soccer. The notion is simple, don't spend more than you earn in a month, or in a year, regardless of what shareholder, mogul or investor enters the business.  click here to read the entire article
.