MedLife a cumpărat platforma SfatulMedicului.ro

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Mihai Marcu: "Vom face şi alte investiţii în digitalizare" 

MedLife (M) a achiziţionat integral platforma medicală SfatulMedicului.ro, managementul platformei urmând să fie integral independent de prestatorul de servicii medicale şi de administratorii actuali ai acestuia, se arată într-un raport al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Mihai Marcu, preşedintele şi CEO al MedLife, a declarat: "Pe măsură ce avansează tehnologia, implicaţiile asupra medicinei sunt tot mai evidente - consumul digital reconfigurează abordări tradiţionale ale consumatorului, apare un nou tip de pacient care doreşte să fie informat şi care vrea să aibă acces la aplicaţii şi device-uri care îi eficientizează experienţa din punctul de vedere al timpului şi al costurilor, iar ca urmare a acestor schimbări piaţa serviciilor medicale se transformă la rândul ei. Servicii care erau considerate de neimaginat în urmă cu 20 - 30 de ani, precum accesarea rezultatelor sau a dosarului electronic de pe orice device şi din orice colţ al lumii sau monitorizarea la distanţă a pacienţilor cu boli cronice, astăzi sunt o normalitate".

Potrivit lui Mihai Marcu, adiţional achiziţei platformei SfatulMedicului.ro, MedLife va face şi alte investiţii în digitalizare, care vor configura noi comportamente în rândul pacienţilor români.

"Ca urmare a acestei tranzacţii, Sfatulmedicului.ro va păstra echipa care a derulat proiectul în toţi aceşti ani, iar pentru a păstra independenţa şi imparţialitatea faţă de piaţă, managementul va fi integral independent de MedLife şi de actualii administratori", a conchis CEO-ul prestatorului de servicii medicale.

Potrivit comunicatului emitentului, platforma online a fost înfiinţată în urmă cu 15 ani, fiind în topul site-urilor dedicate segmentului de sănătate din România.

SfatulMedicului.ro înregistrează o medie lunară de peste 3,2 milioane de utilizatori unici, respectiv peste 12 milioane de afişări. Adiţional serviciului de informare, utilizatorii accesează pe această platformă serviciul de autoevaluare medicală şi interpretarea online a analizelor, se arată în comunicat. La finalul lunii mai a acestui an, MedLife a anunţat că a finalizat tranzacţia de cumpărare a pachetului de 90% de acţiuni al companiei Ghencea Medical Center din Bucureşti, după ce, la începutul lunii, aducea la cunoştinţa pieţei finalizarea achiziţiei integrale a diviziei de servicii medicale Polisano.

Pentru primul trimestru al acestui an, prestatorul de servicii medicale a raportat un profit net, la nivel consolidat, de 4,388 milioane de lei, în creştere cu 3,6% faţă de cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cifra de afaceri a urcat cu 19,9%, până la 176,228 de milioane de lei.

Începând cu luna decembrie a anului 2016, acţiunile MedLife se tranzacţionează la BVB, pachetul majoritar fiind deţinut de familia Marcu.

Valoarea de piaţă a companiei la bursă este de 679,8 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo