Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

MELEŞCANU:"România rămâne dedicată principiilor care stau la baza acordării asistenţei umanitare"

A.C.
Politică /

Teodor Meleşcanu

Teodor Meleşcanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a afirmat, cu ocazia Zilei mondiale pentru asistenţă umanitară, că România rămâne o susţinătoare a principiilor care stau la baza asistenţei umanitare, ţara noastră alocâd în acest an 5,3 milioane de euro pentru sprijinirea populaţiei afectate de războiul civil din Siria, potrivit unor surse din presa.

Ministerul Afacerilor Externe aduce un omagiu persoanelor care îşi asumă riscuri şi fac sacrificii personale pentru a reduce suferinţa şi a ajuta victimele conflictelor, violenţelor sau dezastrelor natural, informează sursa.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu a declarat, citat de News.ro: "Sub îndemnul campaniei «Not A Target», lansată de Organizaţia Naţiunilor Unite în 2017 pentru marcarea Zilei mondiale pentru asistenţă umanitară, MAE se alătură campaniei globale având ca scop conştientizarea importanţei protecţiei civililor, copiilor, femeilor, a lucrătorilor umanitari şi din domeniul medical, aducând un omagiu tuturor persoanelor care sprijină acţiunile umanitare. Într-un context geopolitic marcat de crize de mare amploare, România rămâne dedicată principiilor care stau la baza acordării asistenţei umanitare şi îşi asumă contribuţii concrete în procesul de partajare a responsabilităţii statelor pe palierul umanitar".

Conform ONU, începând cu luna ianuarie 2017, numărul persoanelor care au nevoie de ajutor umanitar a crescut cu 12,5 milioane de persoane, ajungând la un total de 141,1 milioane de persoane în 37 de ţări. Bugetul estimat necesar pentru acoperirea nevoilor minime de asistenţă umanitară în 2017 este în acest moment de 23,5 miliarde de dolari, fiind finanţat până în prezent în proporţie de 26%, arată sursa.

Conform sursei, în anul 2017, România acordă asistenţă umanitară în beneficiul refugiaţilor din Siria în valoare de 5.3 milioane de euro pentru atenuarea efectelor generate de conflict asupra copiilor şi asupra populaţiei siriene aflată pe teritoriile statelor învecinate

"România condamnă cu fermitate atacurile şi ameninţările îndreptate împotriva lucrătorilor umanitari şi solicită respectarea necondiţionată a dreptului internaţional umanitar, inclusiv asigurarea protecţiei civililor", a subliniat ministrul Meleşcanu.

Potrivit sursei citate, în perioada 2014-2017, România a acordat asistenţă umanitară în valoare de aproximativ 11.2 milioane de euro unui număr de 12 state aflate în situaţii de criză precum: conflictele din Siria şi Irak, conflictul din estul Ucrainei, uraganul Matthew din Haiti, cutremurul din Nepal, inundaţiile din Serbia şi Bosnia-Herţegovina, epidemia virusului Ebola.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS