Merkel cere ca SUA să facă o execepţie în ceea ce priveşte Uniunea Europeană în privinţa tarifelor pentru importurile de aluminiu şi oţel

M.D
Internaţional /

Angela Merkel

Angela Merkel

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a solicitat ca Uniunea Europeană (UE) să fie exceptată de tarifele americane în ceea ce priveşte importurile de aluminiu şi oţel, relatează BBC.

Aceasta le-a declarat oamenilor de afaceri adunaţi la Munich că: "cea mai bună opţiune pentru UE, ar fi exceptarea."

Merkel a mai declarat că :" nimeni nu poate câştiga o cursă până la capăt iar tarifele riscă să afecteze pe toată lumea."

Preşedintele Donal Trump a declarat că: " Statele Unite sunt afectate de o piaţă necinstită şi că tarifele vor ajuta la dezvoltarea indistriei."

Taxele pentru importuri, 25% pentru oţel şi 10% pentru aluminiu, vor intra în vigoare în 15 zile. Canada şi Mexic vor fi exceptate atâta timp cât negocierile pentru Acordul de Schimb Liber Nord-American sunt în desfăşurare (NAFTA).

În ceea ce priveşte reacţia la nivel mondial asupra acestor taxe, prim-ministrul Olandei, Mark Rutte a declarat că: "decizia lui Trump este dezamăgitoare iar Olanda este pregătită să ia contra-măsuri."

Prim-ministrul Austriei, Malcolm Turnbull, a afirmat că: "SUA nu ar trebui să se plângă de relaţia bilaterală privind schimburile şi că guvernul său va încerca "necontenit" să fie exceptat de la aceste tarife". Ministrul Economiei din Mexic a punctat că tarifele nu pot fi associate cu discuţiile despre NAFTA. Japonia a spus că taxele pe importuri vor avea "un impact major" asupra relaţiilor bilaterale, în timp ce Coreea de Sud a ameninţat că va discuta problema cu Organizaţia Mondială a Schimburilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită