Metro a înregistrat creşteri ale vânzărilor, în ultima parte a anului 2017

D.I.
Companii /

Metro a înregistrat creşteri ale vânzărilor, în ultima parte a anului 2017

Retailerul german Metro AG a confirmat astăzi estimările pentru anul fiscal 2017-2018, când se aşteaptă la o creştere de cel puţin 1,1% a vânzărilor şi un avans de aproximativ 10% a profitului său operaţional (EBITDA), transmite Reuters, citat de Agerpres.

În trimestrul patru al anului trecut, Metro a înregistrat un profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare de 608 milioane de euro, în timp ce analiştii estimau 569 milioane de euro.

La subsidiara din Rusia, profitul operaţional a scăzut cu 11%, la 108 milioane de euro, în timp ce divizia din Germania a înregistrat o creştere uşoară, de 66 de milioane de euro, iar la reţeaua de magazine Real profitul s-a dublat, la 99 milioane de euro, după ce în anul precedent câştigurile au fost afectate de cheltuielile cu restructurarea.

Excluzând contribuţiile din tranzacţiile imobiliare, grupul a avut o creştere cu 9% a profitului operaţional, la rate de schimb constante.

Astăzi, acţiunile Metro au urcat cu 2% la Bursa de la Frankfurt.

Vânzările în ultimul trimestru din 2017 au crescut cu 0,2%, ajungând la 10,1 miliarde de euro.

În februarie 2017, acţionarii Metro au votat în favoarea divizării grupului în două entităţi, una care va cuprinde operaţiunile angro Metro Cash & Carry, care vor păstra denumirea Metro, în timp ce activităţile de distribuţie de produse electronice de larg consum, regrupate sub marca Metro-Saturn, vor fi redenumite Ceconomy.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo