MFP a împrumutat, ieri, 100 milioane lei de la bănci

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

MFP a împrumutat, ieri, 100 milioane lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, ieri, 100 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitatea la 157 de luni, la un randament mediu de 5,23% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de ieri a fost de 100 milioane de lei, iar băncile au subscris 181 de milioane de lei.

Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 15 milioane de lei la randamentul stabilit ieri.

De asemenea, MFP a împrumutat 504 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de certificate de trezorerie, cu maturitatea la 12 luni, la un randament mediu de 3,38% pe an. Valoarea nominală a emisiunii a fost de 600 milioane de lei, iar băncile au subscris 639,3 milioane de lei, conform Agerpres.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat în septembrie 2018 împrumuturi de la băncile comerciale de 3,935 miliarde de lei, din care 3,5 miliarde de lei prin licitaţii de obligaţiuni de stat şi certificate de trezorerie, la care se poate adăuga suma de 435 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. Faţă de luna august, împrumuturile programate de MFP sunt mai mari cu 1,105 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS