MFP a împrumutat, ieri, 998,9 milioane lei de la bănci

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Pentru astăzi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 milioane lei  

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, ieri, 998,9 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală de 37 de luni, la un randament mediu de 3,85% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de ieri a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,653 miliarde de lei. Pentru astăzi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit ieri.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în iulie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,21 miliarde lei, din care 300 milioane lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu dis-cont şi 3,4 miliarde lei prin noi emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 510 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Faţă de luna iunie, împrumuturile programate de MFP în iulie sunt mai mici cu 215 milioane de lei, res-pectiv cu 4,86%, potrivit Agerpres. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS