MFP a împrumutat, ieri, de la bănci 347,4 milioane lei

A.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, ieri, de la bănci, 347,4 milioane de lei, la o dobândă de 4,78% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark cu o maturitate reziduală de 120 de luni.

Conform datelor publicate de Banca Naţională a României, volumul total al cererii a fost de 793,2 milioane de lei, în condiţiile în care valoarea nominală a emisiunii a fost de 200 milioane de lei.

Pentru astăzi este programată o licitaţie suplimentară, prin care statul vrea să atragă încă 30 de milioane de lei la randamentul stabilit ieri.

MFP a planificat, pentru februarie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 1,9 miliarde lei, din care 400 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 1,5 miliarde lei prin redeschiderea unor emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 225 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Faţă de luna ianuarie, împrumuturile programate de MFP sunt mai mici cu un miliard de lei, potrivit Agerpres. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS