MIHAI ALBULESCU:"Săptămâna viitoare lansăm caietul de sarcini pentru strategie energetică"

ANA ZIDARU
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Săptămâna viitoare lansăm caietul de sarcini pentru strategie energetică"

Caietul de sarcini pentru lansarea licitaţiei de selecţie a consultantului care va realiza strategia energetică a ţării noastre va fi lansat săptămâna viitoare, a declarat ieri Mihai Albulescu, secretar de stat în ministerul energiei. Acest caiet va trasa consultantului câteva direcţii de acţiune, a precizat domnia sa, în cadrul unui forum organizat de Energynomics.

Astfel, autorităţile noastre îşi doresc ca procesul de transformare a industriei noastre energetice în una cu emisii reduse de carbon să fie la costuri sustenabile atât pentru operatori, cât şi pentru consumatori. Oficialul a subliniat că ţara noastră va prelua în viitoarea strategie ţintele adoptate de Uniunea Europeană privind promovarea energiei regenerabile, protecţia mediului, securitatea aprovizionării şi diversificarea rutelor de transport.

Mihai Albulescu a mai spus: "Ne dorim o distribuţie echilibrată a costurilor transformării sectorului nostru energetic. Principalele direcţii trasate în caietul de sarcini vizează creşterea eficienţei energetice pe tot lanţul sectorului, respectiv producţie, transport, distribuţie şi furnizare, alături de o mai bună interconectare a reţelelor de transport gaze şi electricitate şi o promovare a surselor regenerabile de energie la costuri sustenabile pentru consumatori. La acestea se adaugă informarea corectă a populaţiei privind procesul de transformare a industriei noastre energetice, un sistem corect de protecţie socială, dar şi identificarea unui mix energetic care să asigure un preţ sustenabil pentru industrie şi populaţie".

Ministerul Energiei doreşte să identifice şi o soluţie pentru reorganizarea eficientă a producţiei, dar şi să identifice care va fi rolul energiei nucleare în domeniu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită