MINISTERUL AGRICULTURII DE LA PARIS ANTICIPEAZĂProducţia de vin a Franţei va creşte cu 25% în 2018

Ziarul BURSA #Internaţional /

Producţia de vin a Franţei va creşte cu 25% în 2018

Producţia de vin a Franţei ar urma să atingă 46,1 milioane hectolitri în acest an, în creştere cu 25% comparativ cu cea catastrofală din 2017, a anunţat vineri Ministerul Agriculturii de la Paris, transmite AFP.

Chiar dacă mana viţei de vie a provocat unele pierderi, "canicula nu pare să fi afectat potenţialul de producţie", a informat într-un comunicat direcţia de statistică din Ministerul francez al Agriculturii, Agreste, care mizează pe o revenire a producţiei de vin la un nivel normal după un an 2017 afectat de un val de îngheţ, conform Agerpres.

Mana viţei de vie, un parazit a cărui propagare a fost favorizată în toate regiunile viticole franceze de vremea ploioasă din primăvară, a fost "deosebit de virulentă în bazinul atlantic şi mai ales în Mediterana unde a antrenat pierderi de recolte" în bazinele de producţie Languedoc-Roussillon, Corsica şi sud-est, a indicat Agreste. În schimb, canicula care a lovit Franţa a încetinit progresia manei şi a dus la o maturare timpurie, în special în bazinele Bourgogne, Beaujolais, Alsacia şi Champagne. În aceasta din urmă producţia viticolă a depăşit cu mult media din ultimii ani (creştere de 39%).

Experţii aşteaptă totuşi sfârşitul perioadei de maturare a structurilor pentru a evalua mai precis pierderile provocate de mana viţei de vie.

În 2017, Franţa a înregistrat cea mai mică producţie de vin din ultimii 60 de ani, respectiv 36,9 milioane hectolitri, echivalentul a aproximativ 4,9 miliarde sticle, după ce gerul din primăvară a afectat viile din regiunea Bordeaux iar furtunile din vară au afectat strugurii din regiunea Champagne. Vinul este cel mai important produs agricol al Franţei şi în mod normal Franţa şi Italia concurează pentru titlul de cel mai mare producător mondial de vin.

În acest an viticultorii din regiunea Champagne se aşteaptă la o creştere anuală a producţiei de 56%, până la 3,5 milioane hectolitri, potrivit Reuters, citat Agerpres.

În timp ce majoritatea viticultorilor din Champagne sărbătoresc o recoltă excepţională, alţi cred că acesta este începutul unei modificări pe termen lung în regiune. Viticultorul Eric Rodez este convins că schimbarea climei va face din recoltarea timpurie a strugurilor ceva normal, subliniind că aceasta este singura modalitate pentru a păstra caracterul unic al şampaniei, produsă din struguri care nu pot fi prea copţi. Comparativ, în urmă cu 30 de ani nu era ceva neobişnuit ca strugurii să fie recoltaţi în luna octombrie.

Potrivit lui Maxime Toubart, preşedintele uniunii viticultorilor din Champagne, cei peste 15.000 de viticultori din Champagne ar putea recolta între 13.000 şi 16.000 de kilograme de struguri de pe fiecare hectar. Aceasta le oferă producătorilor de şampanie o marjă confortabilă pentru a utiliza numai cei mai buni struguri şi să îşi refacă rezervele utilizate în ultimii ani, având în vedere că actorii din industrie au convenit ca în acest an să aducă pe piaţă doar 10.800 de kilograme de struguri de pe un hectar.

În fiecare an 310 milioane sticle de şampanie franţu­zeas­că, care beneficiază de o indicaţie geografică strict controlată, sunt vândute în întreaga lume în timp ce alte peste un miliard sunt stocate în pivniţe, în aşteptarea momentului adecvat pentru a fi savurate. 

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS