Ministerul Apelor şi Pădurilor anunţă investiţii de 52,84 milioane lei în judeţul Bihor

D.V.
Politică /

Ministerul Apelor şi Pădurilor anunţă investiţii de 52,84 milioane lei în judeţul Bihor

Judeţul Bihor va beneficia de investiţii în valoare de 52,84 milioane de lei în acest an, în domeniul gospodăririi apelor şi pentru păduri, a spus ministrul de resort Ioan Deneş.

Ministrul apelor şi pădurilor, Ioan Deneş, s-a aflat joi într-o vizită în judeţul Bihor, unde a fost însoţit de directorul general al Administraţiei Naţionale "Apele Române" (ANAR), Victor Sandu, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, Sorin Guler, şi de directorul Direcţiei Silvice Bihor, Adrian Jurcău.

În cadrul unei conferinţe de presă la Oradea au fost prezentate investiţiile derulate de Ministerul Apelor şi Pădurilor în acest judeţ.

Astfel, suma totală alocată pentru anul 2019 este de 52,84 milioane de lei, din care 43,5 milioane de lei în domeniul gospodăririi apelor şi 9,34 milioane de lei pentru domeniul păduri, aată un comunicat al ministerului.

Ministrul a vizitat şi obiectivul "Amenajare Valea lui Vasile", din comuna Dobreşti, care are o valoarea totală actualizată de 11,58 milioane de lei. Proiectul prevede: recalibrarea albiei pe 7,269 km, 3,592 km de apărare de mal cu gabioane, 38 m de apărare de mal cu zid nou din piatră, 371 m supraînălţare zid de piatră, 100 m zid nou din piatră rostuită, 16 praguri şi 1,470 km de reparaţii la apărări de mal (ziduri de piatră). Investiţia este realizată în proporţie de 90% şi va fi finalizată anul acesta.

A fost totodată inspectată pepiniera Ocolului Silvic Sudrigiu. Delegaţia s-a deplasat apoi şi în comuna Remetea, pentru a vedea stadiul obiectivului "Lucrări pentru înlăturarea efectelor calamităţilor produse în B.H. Crişul Negru, judeţ Bihor. Amenajare Valea Roşie şi afluenţi- regularizare pârâu Meziad".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS