MINISTERUL APELOR ŞI PĂDURILOR:Bani alocaţi împotriva inundaţiilor în Bazinul Hidrografic Mureş

A.M.
Comunicate de presă /

(sursa foto: Twitter)

(sursa foto: Twitter)

Ministerul Apelor şi Pădurilor anunţă semnarea contractului de asistenţă tehnică pentru proiectul "Mărirea gradului de protecţie împotriva inundaţiilor în B.H. Mureş prin ridicarea clasei de importanţă a infrastructurii existente de apărare", investiţie în valoare de peste 63,6 mil lei (14 mil euro) finanţată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, conform comunicatului remis Redacţiei.

Lucrările care compun acest proiect sunt încadrate, conform Planului de Management al Riscului la Inundaţii (PMRI), în măsura RO M14-2 Supraînălţarea lucrărilor de îndiguire/apărare existente şi sunt amplasate în 12 localităţi din judeţele Alba, Hunedoara şi Arad. Acestea prevăd construirea a 51,4 km de dig şi 2,36 km ziduri de apărare.

Potrivit comunicatului, proiectul este corelat cu hărţile de risc aferente bazinului hidrografic Mureş, cu hărţile de hazard la inundaţii rezultate în cadrul Planului de Prevenire, Protecţie şi Diminuare a Inundaţiilor, fiind curpins în PMRI ca o zonă cu risc potenţial semnificativ la inundaţii.

Măsurile propuse în cadrul acestui proiect au scopul de protecţie împotriva efectelor inundaţiilor prin adaptarea construcţiilor, a infrastructurii şi a structurilor de apărare existente la condiţiile schimbărilor climatice, încadrându-se în categoria măsurilor nonstructurale, conform PMRI, se mai arată în comunicat.

Obiectivul are în vedere minimizarea riscului inundaţiilor prin supraînălţarea lucrărilor de îndiguire/apărare existente precum şi prevenirea efectelor destructive ale inundaţiilor, protecţia obiectivelor socio-economice şi a infrastructurii existente în zona de implementare a proiectului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS