Ministrul Educaţiei invită profesorii să descopere beneficiile internetului

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură /

Ministrul Educaţiei invită profesorii să descopere beneficiile internetului

Ministerul Educaţiei descoperă decalajul dintre procesul de predare şi tendinţele în materie de învăţământ ale lumii moderne. Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat că internetul este resursa educaţională cea mai interesantă şi cea mai ieftină pe care cadrele didactice vor trebui să o folosească: "Faptul că de câţiva ani toate manualele noastre au şi formă digitală este, după părerea mea, o cale foarte interesantă în a completa aceste manuale cu resursele pe care le găsim în internet şi sunt convinsă, chiar aş spune că visez la momentul în care profesorul, utilizând şi logistica pe care trebuie să o aibă în faţa clasei, să-şi pregătească o lecţie care să fie adaptată clasei pe care o are, pentru că nu ne naştem egali, clasele nu sunt identice şi dacă am putea cu această resursă să micşorăm decalajul dintre şcoli ar fi absolut extraordinar".

Ministrul consideră că şcoala autohtonă este extrem de polarizată şi că mai mulţi parametri influenţează decalajul, printre care se numără familia: "Dacă părintele îşi ţine aproape copilul de şcoală, şansa de succes a copilului e imensă, dar dacă folosim aceste resurse încercăm să micşorăm cu ajutorul lor decalajul dintre aceste şcoli, dintre rural şi urban, dintre şcolile unde performanţele sunt mai slabe şi unde sunt performanţe de top". În opinia ministrului, tehnologia determină evoluţia omenirii: "Nu o putem rejecta, trebuie să învăţăm să o folosim, să ne protejăm ceea ce e de protejat (...). Eu în primul rând aş privi internetul cu toată prietenia, pentru că e cea mai ieftină resursă educaţională şi poate chiar cea mai completă şi complexă resursă educaţională. Problema pe care eu mi-o pun e cum selectăm informaţia vârstei pe care copilul o are. Cred că pentru aceşti copii în educaţia timpurie componenta memoriei vizuale e mult mai dezvoltată în dauna celorlalte componente, ca urmare, copilul mic, utilizând tableta, acumulează cunoaştere în mod deosebit prin imagini, de aceea obligaţia ministerului, a şcolii în general, e ca atunci când el vine la şcoală să încercăm să construim pe ceea ce el deja a achiziţionat. De foarte multe ori copiii încep să ştie să utilizeze aceste instrumente mai bine decât profesorul lor şi atunci se poate naşte şi această contradicţie, dar această teamă în mintea profesorului că începe să ştie mai puţin decât elevul şi despre acest lucru trebuie să vorbim deschis, în aşa fel încât să putem să corectăm, pentru că în orice moment, cel puţin aşa cum e construită şcoala acum, elevul - orice vârstă ar avea el - are ce şi de la cine învăţa în şcoală".

Conform Ecaterinei Andronescu, în prezent copiii sunt mai informaţi, au mult mai multe cunoştinţe decât cei care aveau vârste similare acum 10-15 ani.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS