Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

Ministrul Finanţelor va face o propunere asupra supraaccizei carburanţilor

F.B.
Macroeconomie #Transporturi /

Eugen Teodorovici (Sursa foto: Twitter)

Eugen Teodorovici (Sursa foto: Twitter)

Ministerul Finanţelor va realiza o analiză şi, până la finele acestui an, va face o propunere la nivelul Guvernului referitoare la supraacciza pe carburanţi, a declarat ieri ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la un post de televiziune, lăsând să se înţeleagă faptul că ar fi în favoarea eliminării taxei.

Eugen Teodorovici a comunicat: "O să fie o discuţie la nivel de Guvern....Va fi o propunere din partea noastră ca Minister de Finanţe vizavi de supraacciză. Până la final de an o să vedeţi o propunere în acest sens....Vom face analize şi vedem exact care este situaţia. După cum ştiţi bine, în România prima acţiune este să spui că e un minus pe buget dacă scoţi o taxă, un impozit. Trebuie să te uiţi la efectul de runda a doua. Dacă o astfel de măsură poate produce în economie efecte pozitive, este foarte bine şi vă dau un exemplu foarte interesant legat de creşterea rovinietei sau alinierea acestei roviniete la o directivă europeană. Şi chiar a fost o discuţie în Guvern şi nu vă ascund acest lucru şi doamna prim-ministru a decis amânarea unei astfel de măsuri, ceea ce este foarte corect, pentru că o creştere a ei chiar dacă se aplica transportatorilor efectele erau în economie....Doamna prim-ministru într-o şedinţă de guvern de săptămânile trecute a decis să nu luăm o astfel de decizie, chiar dacă i s-a invocat că este o aliniere la o directivă europeană", a spus Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a declarat că în ultima partea a anului vor putea fi văzute "măsuri pentru zona de economie". Printre acestea au fost enumerate ajutoarele de stat pentru proiecte de minimum trei milioane de euro, introducerea cotei de TVA de 5% pentru zona de turism, dar şi demararea unor investiţii importante, precum podul de peste Dunăre de la Tulcea, posibila atribuire de contract pentru Autostrada Comarnic - Braşov.

"Să facem podul, dar sunt unii care au anumite interese să nu...nu vedeţi că acest pod nu s-a făcut de ani de zile, de peste 20 şi ceva de ani se vorbeşte în ţara aceasta despre acel pod, pentru că sunt unii care au anumite interese locale acolo: ba că trec Dunărea cu un bac, ba că aşa mai departe. Şi atât de meschine sunt interesele acestor oameni, politicieni din păcate, din zona respectivă şi de acesta fac un anunţ...dacă o să am dovada certă, probabil că nu ştiu, sper să ştie să înoate acel cineva care pune astfel de piedici", a spus Eugen Teodorovici.

Întrebat despre modul de taxare a autostrăzilor, Teodorovici a precizat că nu vor fi percepute simultan taxă de drum şi vinietă.

În ceea ce priveşte rata inflaţiei, ministrul Finanţelor a declarat că până la finalul anului va scădea până la un nivel anticipat. Teodorovici a spus că nu se poate pronunţa dacă BNR face o treabă bună.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. .....Astia MINT de ingheata apa si vara...

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  In campanii toate partidele au programe minunate gata elaborate, studii , proiecte fundamendate doar sa-i votam .Dupa vot incepe aia cu analize la analiza analizelor analizate :) Am ras cu lacrimi aseara cand pe TVR era intrebat dl cum e cu spitalele si daca are bani si a raspuns domne intai sa le incepem si pe urma vedem cu banii :)))) Propun ca unor invitati sa li se dea cadou emisiunile inregistrate in care participa .In rest , mistouri la greu inclusiv la adresa prezentatorului , parca eram la Divertis :)))

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  D-le Teodorovici : deci, prim-ministru a hotarat sa nu creasca rovinieta - chipurile ca aceasta crestere ar influenta negativ economia ; adica, intentia este de a ne face pe noi, romanii, sa credem ca aceasta analfabeta este in stare de o asemenea analiza si ca atare, trebuie apreciata si sa nu se mai solicite de catre nimeni, sa paraseasca aceasta functie. Este srprinzator cum poti spune o asemenea minciuna - mai mare decat everestul - iar romanii s-o creada. Ti-a ordonat Dragnea s-o lauzi iar tu, ca un soldat disciplinat - de frica - te-ai executat; mare pacat, te credeam cu coloana vertebrala mai dreapta !

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS