GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

MINISTRUL FRANCEZ PENTRU AFACERI EUROPENE:"România este pregătită să asigure preşedinţia Consiliului"

P.E.
Internaţional /

Nathalie Loiseau (Sursa foto: Facebook)

Nathalie Loiseau (Sursa foto: Facebook)

Nathalie Loiseau, ministrul francez pentru Afaceri Europene, s-a întâlnit astăzi cu prim-ministrul român, Viorica Dăncilă, cu care a discutat despre statul de drept şi evoluţiile judiciare din România.

Loiseau a declarat că în dimineaţa zilei de astăzi a avut o discuţie "lungă" cu Viorica Dăncilă despre statul de drept şi "evoluţiile judiciare", despre preluarea şi exercitarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

"Am abordat toate subiectele privind preşedinţia română a Uniunii Europene. Doamna prim-ministru are o experienţă europeană şi sunt convinsă că România este pregătită să asigure preşedinţia Consiliului", a spus ministrul, conform News.ro.

Loiseau a discutat cu Dăncilă şi despre "îngrijorările unor instituţii europene şi internaţionale privind evoluţiile judiciare în România şi am avut o conversaţie lungă şi detaliată".

"Statul de drept este un element fundamental pentru toate statele membre ale Uniunii Europene şi este unul dintre criteriile luate în considerare la aderare. Autorităţile române ştiu acest lucru şi îşi susţin cu tărie ataşamentul la statul de drept", a declarat ea după întâlnirea cu presa la Ambasada Franţei de la Bucureşti.

Comisia Europeană a emis anumite întrebări, îngrijorări şi concluzii legat pe această temă şi "cred că este necesar să existe un dialog aprofundat între România şi Uniunea Europeană".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS